fbpx

Lastbil och traktor i krock

En trafikolycka inträffade vid 13.45-tiden på måndagen. En person är förd till sjukvårdsinrättning. 

En polispatrull beordrades till platsen där en malmlastbil och en traktor kolliderat. Lastbilsföraren klämdes fast vid olyckan och fick hjälpas loss av räddningstjänst. Personen är förd med ambulans till sjukvård, skadeläget är oklart.

Inget av fordonen ska stå trafikfarligt till, men kommer att behöva bärgas från platsen

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

11 kommentarer på “Lastbil och traktor i krock

 1. diesel brännare
  Kanske man skulle förbjuda jordbrukstraktorer med snöslunga på allmän väg.

 2. Det ända jag har märkt att en del bilister bryr sig inte om hastighetsbestämmelser och kör mot rött vid Autiobron, poliser har varit där och det var endast bilister som åkte dit och bilister som bromsar ner en fulllastad lastbil i en brant uppförsbacke som vill att man ska fastna i backen, dem borde man ta bort körkortet från.

  • Om inte lastbilarna kommer uppför backen är de för tungt lastade, har för dåliga däck eller vad det nu kan vara.
   Lös problemet i stället för att skylla ifrån dig!
   Hur kan du förresten veta att bilisterna ”vill att man ska fastna i backen” – har du frågat dem vad de vill – nä, knappast …

   • Trams! Alla som har körkort vet att lastbilar tappar farten i uppförsbackar och speciellt i vinterväglag därför behöver ”ladda” på lite extra för att klara sig uppför backen.

    • Även lastbilsförarna har förhoppningsvis körkort och bör i så fall ha lärt sig att man ska hålla ett visst avstånd i trafiken. Det gör de alltför sällan, oavsett om det är nerförsbacke eller slät väg. De ligger ofta så tätt bakom mig att jag inte har en chans att bromsa in om det dyker upp älgar eller annat på vägen. Till saken hör att jag kör skyltad hastighet. Har jag möjlighet stannar jag på någon parkering för att släppa förbi bakomliggande lastbilar, men även det är ju svårt när lastbilsförarna väljer att hålla typ bogseringsavstånd bakom en. Man känner sig nog lite för säker när man kör lastbil och ens eget fordon är störst på vägen. Det vore trevligt med lite mer hänsyn och omtanke i trafiken. Tänk er själva hur det skulle kännas att träffa på lastbilar om ni råkade befinna er i en liten Kadett, Corsa eller liknande.

   • Mest troligt sitter du och puttrar omkring i en EPA-traktor och har absolut ingen erfarenhet av lastbilar eller bara kommenterar i tredje hand

 3. Varför inte förutom poliskontroller i byarna nattetid av hastigheter mm, utföra en fullständig transport revision av förarkort mm ??

  Som andra skriver:
  Det är konstigt att polisen lyser med sin frånvaro, rena rama vilda västern laglöst i byarna sett fler som mer än skyltarna anger ?

  • Kaunis Iron har inget miljötillstånd för malmfrakt med lastbil till Svappis, GK tillståndet medger malmfrakt österut via Pipeline till finsk järnväg.
   7 personer har dött i samband med dessa transporter. KIABs dispens för 90 ton på vinterväglag bör återkallas OMG.
   Nu rök en Lada i Kaunis men det kunde likväl varit 2 döda till i ”statistiken”

 4. Ja, det kan man undra.
  Alla vet väl att yrkesförare ofta mer eller mindre uppmanas av sina chefer att köra för fort för att jobbet ska hinna bli utfört i tid.
  Dessutom får man hoppas att de inblandade i detta fall har alkotestats.
  Ute i byarna kör många traktor som fyllefordon eftersom de vet att traktorförare sällan stoppas för alkotest.
  Traktorer går inte så fort men kan ändå ställa till med stor skada om föraren är onykter, ovarsam, stressad, för gammal eller bara allmänt tankspridd.

 5. Det är dax och kolla upp hur regler verkligen följs i hastighet och dispenser, avstånd och tider.
  Som det nu är glider allting som på ett underligt sätt över lagen helt utan kontroll.
  Sätt ut poliser i byarna och kolla hastigheterna i byarna nog helst under natten viktigt. Ty det går på tok för fort. Och polisen lyser helt med sin frånvaro trots att de vet om alla brister och att lagbrott begås, varför kan man undra?

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Avtalsskandal i Pajala: Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal

HB kan idag avslöja en av de största kommunskandalerna i Norrbotten i modern tid. Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal i Pajala. Konsulter har slutattesterat egna kostnader och fakturor. Revisorerna avstyrker nu ansvarsfrihet för kommunstyrelsen. 

Manliga städare trampar in i damernas duschrum

På Torneå badhus kan nakna badgäster överraskas av att manliga städare trampar in i damernas duschrum, medan kvinnliga städare trampar in i herrarnas. Kaisa Metsähalme tycker inte att det är okej. 

Anna-Lisa blev telefonist som femåring

När Leipijärvi fick telefonservice blev femåriga Anna-Lisa Harila byns telefonist. Deras hus låg lägligt, nära vägen och mitt i byn. HB har träffat den kavata flickan som numera heter Häggström, fyller 87 år i juni och är bosatt i Kalix.

Prova på-dans under dansveckan

Under PRO:s nationella dansvecka fick seniorer i Haparanda testa på bland annat Linedance. 

Smög igång premiäröppning

I juli förra året tog företagarna Janne Lind samt syskonen Stina och Viktor Medström, över River motell/restaurang/camping i Haparanda. Efter en storrenovering var det i går dags för en smygöppning. 

MC- och bilentusiaster njöt av våren

Gatorna i centrala Torneå fylldes av mullrandet av motorer den första maj när det var dags för den traditionella paraden för motorentusiaster. 

Majblomma hjälper barn att blomstra

HB har träffat den enda klassen i Haparanda som säljer majblommor. Barn som gärna hjälper andra barn att få en drägligare tillvaro. 

Fyrbenta hjälper tvåbenta

I onsdags firades den internationella ledarhundsdagen och i Torneå uppmärksammades detta med informationsdag vid köpcentret. 

Svefi bjöd in till öppet hus

Sverigefinska folkhögskolan slog upp portarna under onsdagen och bjöd in till öppet hus.