fbpx

Lastbilsförare blev av med körkort

Vid en trafikkontroll i höjd med Töre under lördagsförmiddagen bötfälldes 16 bilförare på grund av hastighetsöverträdelse. 

En person fick även körkortet omhändertaget. Senare, strax efter 14-tiden stoppades en lastbilschaufför på E10 i närheten av Överkalix. Fordonets färdskrivare kontrollerades och det visar sig att chauffören kört 21 timmar i sträck, vilket inte är tillåtet enligt kör- och vilotidsbestämmelserna. Böter på 10.000 kronor utfärdas och mannens körkort omhändertas. Lastbilen parkeras och ägaren får lösa den fortsatta transporten på annat sätt.

 

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

5 kommentarer på “Lastbilsförare blev av med körkort

 1. Bra jobbat polisen! Lastbilschauffören borde ha vetat bättre. Ni har gjort E10an lite säkrare igen. Det sista vi behöver än en trött Lastbilschaufför på en redan olycksdrabbad väg. Tummen upp för polisen!

 2. Han har säkert inte kört hela tiden, finns nog ”annat arbete”.
  Tyvärr är han inte ensam på våra vägar som ”tvingas” arbeta så här.

 3. Äntligen kontroll på yrkestrafik. Dock var det inte tal om hastighetsöverträdelse som ju är så vanligt.

  Men ändå 👍

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Glamouröst när studenterna gled in på bal

Studenterna i Haparanda rullade in med flådiga bilar och sken ikapp med solen när de gick på den röda mattan till Stadshotellet för årets upplaga av studentbalen. Nära och kära hade samlats för att se de glamourösa och stiliga ungdomarna,

”Dyrt fiskekort tar död på sportfisket”

Det gemensamma fiskekortet mellan Finland och Sverige i den del av Torneälven som utgör gränsälv, är dyrt och tar död på sportfisketraditionen, hävdar sportfiskeentusiasten Leif Taavola i Juoksengi. ”Fiskekorten ger pengar till byasamfälligheterna och kan ses som byautveckling”, säger, Ilkka

Sjukresa gick i 140 kilometer

En sjukresa hem från Kalix sjukhus blev en riktig skräckfärd för tre Haparandabor. ”När taxichauffören läser i mobilen i 140 kilometer i timmen är det inte säkert”, säger Henry Vesala. 

Intensiva dagar inför revyn

https://e.haparandabladet.se/p/haparandabladet/2024-05-24/a/intensiva-dagar-infor-revyn/1893/1470867/52419103

Avtalsskandal i Pajala: Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal

HB kan idag avslöja en av de största kommunskandalerna i Norrbotten i modern tid. Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal i Pajala. Konsulter har slutattesterat egna kostnader och fakturor. Revisorerna avstyrker nu ansvarsfrihet för kommunstyrelsen. 

Manliga städare trampar in i damernas duschrum

På Torneå badhus kan nakna badgäster överraskas av att manliga städare trampar in i damernas duschrum, medan kvinnliga städare trampar in i herrarnas. Kaisa Metsähalme tycker inte att det är okej.