fbpx

Liberalerna vill se Nato-bas i Luleå

Liberalernas partistyrelse stöder etablering av permanenta Nato-styrkor på svensk mark, efter ett medlemskap i försvarsalliansen.

Tidigare har regeringen uttalat att det inte finns någon anledning att ha permanenta baser på svensk mark i fredstid. Men nu har Liberalernas ledning kommit fram till en annan slutsats och har nämnt Luleå och Gotland som möjliga platser för eventuella Natobaser, rapporterar Ekot.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

4 kommentarer på “Liberalerna vill se Nato-bas i Luleå

 1. Hela NATO gänget med tillbehör kan med fördel placeras i Stockholmsregionen..därifrån har dom utmärkta förbindelser till andra städer och områden i Sverige

 2. en våt dröm vore väl uppfylld om stockholmsfixerade (~4%) partier som L och MP inte skulle klara riksdagsspärren ,klart dom vill ha nato och vindkraft mm men inte på sin bakgård

 3. Otryggt med NATO aktivitet så nära Ryssland. Inget annat land har over 800 militärbaser placerat runt i världen. Kan Kina eller Ryssland placera militärbaser i Mexico utan att USA blandar sig in?

  Kan förstå att man är rädd för att Ryssland ska invadera, men om man ser på statistisken så är det USA/NATO som har bombat och invaderat flest land sedan andra världskriget.

  Nej till NATO baser i Sverige.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Myggrik midsommar med mörka moln

Man kan undra om väderguden är dadaist – med massiv hageleld i Seskarö som på några minuter förvandlar festplatsen till leråker och skyfall mitt under ringlekar vid Kukkolaforsen. 

Brottarmästaren grep in när polisen var långt borta

Kände Haparandaprofilen och mästerbrottaren Tomas Johansson gjorde en hjältemodig insats på måndagskvällen när han skyddade allmänheten från en påverkad och förvirrad man som beväpnat sig – med en borrmaskin. 

Evenemang i Tornedalen

Här följer en sammanställning av några av de evenemang som äger rum i Tornedalen under sommaren, på både svenska och finska sidan av gränsen. 

Solen sken på studenterna

Glädjen var stor när studenterna vid Gränsälvsgymnasiet i Övertorneå sprang ut till strålande sol och alla anhörigas gratulationer. 

”Ska bli konstigt att inte plugga”

Efter regn kommer sol, sägs det. Det fick studenterna från Laestadiusskolan i Pajala erfara när de efter hällregn, i sol fick vandra ut på den röda mattan och den påföljande balen på Folkets hus. ”Ska bli konstigt att inte plugga.

Tärendöholmen åter vandaliserad

Under lördagen ägnade sig ett tjugotal personer att städa upp och fräscha till Tärendöholmen efter en lång vinter. På söndag återvände fastighetsansvarig Petter Stridsman och upptäckte då att det under natten skett skadegörelse på holmen. 

Glamouröst när studenterna gled in på bal

Studenterna i Haparanda rullade in med flådiga bilar och sken ikapp med solen när de gick på den röda mattan till Stadshotellet för årets upplaga av studentbalen. Nära och kära hade samlats för att se de glamourösa och stiliga ungdomarna,

”Dyrt fiskekort tar död på sportfisket”

Det gemensamma fiskekortet mellan Finland och Sverige i den del av Torneälven som utgör gränsälv, är dyrt och tar död på sportfisketraditionen, hävdar sportfiskeentusiasten Leif Taavola i Juoksengi. ”Fiskekorten ger pengar till byasamfälligheterna och kan ses som byautveckling”, säger, Ilkka