fbpx

Ljudfiler kan laddas upp på sticka

PAJALA: Evy Krekula, IT-chef i Pajala skingrar mörkret kring den omtalade ljudupptagningen frän senaste fullmäktige i Junosuando.

På IT-avdelningen har det gjorts försök med att streama över ljudupptagningarna från fulläktige i Junosuando men Youtube accepterar inte formatet.
– Egentligen är det två filer på en Gigabit var. Vi har även försökt formatera om upptagningarna till annat format men även här blir det ett error-medelande på Youtube.

Egen sticka
Tillsammans är ljudfilerna alltså på två Gigabit och om någon vill lyssna till dem går de inte att skicka med e-post.
– Men det går att komma till kommunen och en egen USB-sticka och få den kopierad för att sedan på sin dator avlyssna ljudupptagningarna från fullmäktigemötet.

– Ljudfilerna är inte förlorade, säger Evy Krekula.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

11 kommentarer på “Ljudfiler kan laddas upp på sticka

 1. Så USB-minnen som kleti och pleti kommer med ska alltså kopplas in i kommunens datorer…

  Finns det inget säkerhetstänk alls inom Pajala kommun? Det här är ju nästan lika illa som när IT-avdelningen använde namn från olika tecknade filmer som lösenord för ett antal år sedan.

  • Jag tycker det är festligt och kanske också en smula kontraproduktivt med ironi som är så ironisk så att den bara förstås av ett fåtal. Jag får förstås ha förbehållet att det uteslutande handlar om att det är min intellektuella kapacitet som inte räcker till.

   • Inte lätt att få sina kommentarer publicerade! Har skrivit två kommentarer, som följer riktlinjer och regler ändå censurerar redaktionen på HBwebben kommentarerna. Jag skrev kritik om kommunens personal som uppenbarligen har häpnadsväckande låg IT kompetens. Detta var tydligen för tabu att skriva för HBwebbens administratörer och moderatorer. Det är ytterst motbjudande hur HBwebben censurerar folks kritik och kommentarer om kommunen och kommunanställda tjänstemän på rena personliga tyckanden och tänkande enligt deras vänstervridna egna hemsnickrade agenda.

    • Det är inte helt lätt att dra gränsen för hur hård kritik mot kommunens tjänstemän som är ok att framföra på HBwebben, men eftersom det i det här fallet är personer som är namngivna i artikeln så har vi satt en lite hårdare gräns. /Axel

     • Och vad var felet i en av mina inlägg som kritiserade Haparanda? Var ju inga namngivna personer utan sättet hur man rekryterar folk i kommunen.

      Men ska det vara tystnadskultur så ska det vara så verkar även gälla HB.

      Tråkigt när det är för mycket censur. Heller inte första gången.

     • Ibland kan det ju vara indirekt utpekande, och ibland kan det vara så att det skulle kunna vara det, men minns inte vad det var med det inlägget. Däremot kan jag säga att vi får mycket kritik för att släppa igenom för mycket i kommentarsfälten, särskilt när det gäller kritik mot kommunerna och deras anställda.

 2. 1 Gigabit
  Ok alltså 125Mb stort. Totalt 250Mb.

  Pajala verkar inte ha någon egen molnlagring eller egna servers. När man nåste ladda upp på Youtube 🤣

  Men det är ju i alla fall säkert när man använder USB stickor. Då måste ju göras inbrott fysiskt för att sno data kan inte bli som i Kalix.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Myggrik midsommar med mörka moln

Man kan undra om väderguden är dadaist – med massiv hageleld i Seskarö som på några minuter förvandlar festplatsen till leråker och skyfall mitt under ringlekar vid Kukkolaforsen. 

Brottarmästaren grep in när polisen var långt borta

Kände Haparandaprofilen och mästerbrottaren Tomas Johansson gjorde en hjältemodig insats på måndagskvällen när han skyddade allmänheten från en påverkad och förvirrad man som beväpnat sig – med en borrmaskin. 

Evenemang i Tornedalen

Här följer en sammanställning av några av de evenemang som äger rum i Tornedalen under sommaren, på både svenska och finska sidan av gränsen. 

Solen sken på studenterna

Glädjen var stor när studenterna vid Gränsälvsgymnasiet i Övertorneå sprang ut till strålande sol och alla anhörigas gratulationer. 

”Ska bli konstigt att inte plugga”

Efter regn kommer sol, sägs det. Det fick studenterna från Laestadiusskolan i Pajala erfara när de efter hällregn, i sol fick vandra ut på den röda mattan och den påföljande balen på Folkets hus. ”Ska bli konstigt att inte plugga.

Tärendöholmen åter vandaliserad

Under lördagen ägnade sig ett tjugotal personer att städa upp och fräscha till Tärendöholmen efter en lång vinter. På söndag återvände fastighetsansvarig Petter Stridsman och upptäckte då att det under natten skett skadegörelse på holmen. 

Glamouröst när studenterna gled in på bal

Studenterna i Haparanda rullade in med flådiga bilar och sken ikapp med solen när de gick på den röda mattan till Stadshotellet för årets upplaga av studentbalen. Nära och kära hade samlats för att se de glamourösa och stiliga ungdomarna,

”Dyrt fiskekort tar död på sportfisket”

Det gemensamma fiskekortet mellan Finland och Sverige i den del av Torneälven som utgör gränsälv, är dyrt och tar död på sportfisketraditionen, hävdar sportfiskeentusiasten Leif Taavola i Juoksengi. ”Fiskekorten ger pengar till byasamfälligheterna och kan ses som byautveckling”, säger, Ilkka