fbpx

Ljus på andra sidan gränsen

År 1621 fick Torneå sitt privilegiebrev från den svenske kungen Gustav den II Adolf. Grannstaden Torneå firar således 400 år och under veckoslutet pågår en hel del aktiviteter i grannstaden.
Redan igår, torsdag inleddes programmet med ett halloween-evenemang på Aines konstmuseum. Fredag till söndag följer en rad olika händelser som exempelvis dansshower, ljusshower, musik och en spökvandring i Torneå centrum. Under helgen pågår sedan vid sidan om lokala arrangörers evenemang PIOT-festivalen. Huvudevenemanget för PIOT-festivalen samlar ljuskonst, artister och mat och dryck under hela lördagskvällen i Rantakatu-området. På festivalen får du gå en stig som leder dig på en resa ovanför vardagen och uppleva staden och dess människor i ett nytt ljus. Evenemangsområdet är öppet för allmänheten från 16:00 till 22:00, finsk tid, enligt information från hemsidan. Även vid Haparanda järnvägsstation pågår det event under söndagens eftermiddag, en slags ljudfestival som enligt beskrivningen innehåller ”världar av spännande ljud och erbjuder överraskande resor till nya upplevelser”.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

2 kommentarer på “Ljus på andra sidan gränsen

    • De har alltid varit upplysta på den sidan. Högskoleutbildningar, storindustri, medborgare med hög utbildning. Haparanda tillhör de kommuner i Sverige som har lägst utbildade invånare och lägsta inkomster. Hen som har skrivit ovanstående kommentar verkar inte ha en aning om verkligheten. En typisk haparandabo.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN