fbpx

Ljusets återkomst lockar ut folk

Många hade kul i snöbacken i Haparanda. Foto: Eva Spiik

I lördags passade många i norr på att roa sig med olika snöaktiviteter då solen visade sig i några timmar.

Den populära snöbacken på strandplan i Haparanda var fylld av liv och glädje. Både stora och små susade ned på olika åkdon, medan skidåkare gled förbi i de preparerade spåren.

Förra söndagen inföll den internationella World Snow Day, som är en del i FIS, Internationella Skidförbundets, kampanj att ge så många barn som möjligt chansen att uppleva glädjen med snö.

Svenska Skidförbundet fortsätter dock fira Världssnödagen hela veckan ut, det vill säga fram till och med idag, den 22 januari. Bland annat genom att inspirera barn och ungdomar att hitta på roliga uteaktiviteter.

Exempel på aktiviter som skidförbundet tipsar om är att: testa flera olika sätt att åka på snö, bygga snöfigurer och göra snöänglar, ta en snöpromenad, blåsa spåbubblor i minusgrader och se om bubblorna fryser, med mera. Så ut och testa!

World Snow Day firas årligen den tredje söndagen i januari. I år firas dagen för tolfte året i rad.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

8 kommentarer på “Ljusets återkomst lockar ut folk

 1. @P
  ehh… man måste nog alltid ”gå upp igen” för att kunna åka ner, tror nog att det blir för dyrt med en liftanordning för ”snöhögen”… och övervikten bland barn i Haparanda är ett faktum, så lite motion skadar aldrig.

 2. Det vore ju önskvärt om byggarna av snöbacken, till nästa år, tänker på att göra den åt bägge håll så barnen slipper gå upp igen utan kan åka i båda riktningarna.

  • Fast upp måste du ta dig oavsett åt vilket håll du åker. Och det är väl möjligt att åka åt bägge hållen idag, en brantare sida och en flackare sida?

   • Jo med nuvarande konstruktion måste man gå upp mellan åken, det var därför jag efterlyste en lite annan design på backen till nästa år.

    • Alltså. Nu har jag funderat en hel del på hur man kan bygga bort ansträngningen att gå uppför. Hur konstruerar man en sådan backe utan lift eller liknande?

     • Man börjar med att tänka utanför boxen, sen vet jag inte mer…
      Finns nog kunniga personer som löser detta, det vet jag i alla fall.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Nu tar kvinnorna plats

Fler kvinnor tar plats på ledande positioner i kommunen den här mandatperioden.
– Det är viktigt att hälften av befolkningen också är representerade inom politiken. Ska vi lyfta jämställdheten i vår kommun så måste politiken visa vägen och vara ett föredöme, säger kommunalrådet Nina Waara (S).