fbpx

Lurades på en miljon

Polisregion Nord utreder ett ärende där en man blivit lurad att investera nära en miljon kronor i kryptovalutan bitcoin.

Polisen uppger att mannen, som är boende i polisregion Nord, gillade en sida på internet gällande kryptovalutan bitcoin. Därefter blev han uppringd av en person som uppgav sig för att komma från ett finansbolag.

Den utsatte mannen skapade ett konto hos bolaget och började föra över pengar i tron om att han köpte bitcoin. Därefter ska han själv ha kunnat se hur pengarna ökat i värde, varför han fortsatte att föra över pengar.

När bedragaren slutade svara vid kontaktförsök förstod mannen att han blivit lurad och kontaktade polisen. Han hade då fört över cirka en miljon kronor till de misstänkta bedragarna.

Polisen i polisregion Nord varnar nu för den här typen av bedrägerier. ”Om en investering verkar för bra för att vara sann, är det nog så – ta reda på fakta och undvik att bli lurad!”.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

6 kommentarer på “Lurades på en miljon

 1. Att investera i bitcoin 1 mille, det är nog inte någon fattig som drabbats. Han verkar ha gillat denna kryptovaluta så helt ovetande om risken med investeringen borde personen ha insett. Jag undrar bara, vem kan överhuvudtaget investera i bitcoin, en låtsas valuta!

 2. Om ni bara skulle veta hur ofta detta pågår, dom tar ner en lista på folk som har mest i egendom eller mest i inkomst och går på åldern på personen. Från Skatteverket, det är allmän information. Många lider av demens mm så minnet och koncentrationen är inte det bästa. Dessa personerna är riktiga svin och parasiter som beteer sig så mot våra äldre.

  • Problemet är alltså att alla uppgifter är offentliga. Vem kom på den dumma idén att alla ska veta var man bor, hur mycket man tjänar, vilka fordon man har, vad man har för telefonnummer … Helt sjukt.

 3. Jag tror det är ett mörkertal. Ytterst få sätter in en miljon kronor men väl ett par tusenlappar och inser att de kunde ha investerat pengarna i någonting bättre.

 4. Snart kommer en kommentar av Affe i stil med hans tidigare:
  Det är väl inget att gnälla över.
  Buffert för oförutsedda utgifter ska alla ha.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Myggrik midsommar med mörka moln

Man kan undra om väderguden är dadaist – med massiv hageleld i Seskarö som på några minuter förvandlar festplatsen till leråker och skyfall mitt under ringlekar vid Kukkolaforsen. 

Brottarmästaren grep in när polisen var långt borta

Kände Haparandaprofilen och mästerbrottaren Tomas Johansson gjorde en hjältemodig insats på måndagskvällen när han skyddade allmänheten från en påverkad och förvirrad man som beväpnat sig – med en borrmaskin. 

Evenemang i Tornedalen

Här följer en sammanställning av några av de evenemang som äger rum i Tornedalen under sommaren, på både svenska och finska sidan av gränsen. 

Solen sken på studenterna

Glädjen var stor när studenterna vid Gränsälvsgymnasiet i Övertorneå sprang ut till strålande sol och alla anhörigas gratulationer. 

”Ska bli konstigt att inte plugga”

Efter regn kommer sol, sägs det. Det fick studenterna från Laestadiusskolan i Pajala erfara när de efter hällregn, i sol fick vandra ut på den röda mattan och den påföljande balen på Folkets hus. ”Ska bli konstigt att inte plugga.

Tärendöholmen åter vandaliserad

Under lördagen ägnade sig ett tjugotal personer att städa upp och fräscha till Tärendöholmen efter en lång vinter. På söndag återvände fastighetsansvarig Petter Stridsman och upptäckte då att det under natten skett skadegörelse på holmen. 

Glamouröst när studenterna gled in på bal

Studenterna i Haparanda rullade in med flådiga bilar och sken ikapp med solen när de gick på den röda mattan till Stadshotellet för årets upplaga av studentbalen. Nära och kära hade samlats för att se de glamourösa och stiliga ungdomarna,

”Dyrt fiskekort tar död på sportfisket”

Det gemensamma fiskekortet mellan Finland och Sverige i den del av Torneälven som utgör gränsälv, är dyrt och tar död på sportfisketraditionen, hävdar sportfiskeentusiasten Leif Taavola i Juoksengi. ”Fiskekorten ger pengar till byasamfälligheterna och kan ses som byautveckling”, säger, Ilkka