fbpx

Magdalena Andersson får ny chans

Talmannen nominerar på nytt Magdalena Andersson (S) till statsminister.

Under en presskonferens under torsdagens eftermiddag meddelar talmannen Andreas Norlén att han nominerar återigen Andersson som sin kandidat till posten.  Detta eftersom partiledarna han har haft samtal med under dagen har uppgett att de inte har ändrat sina uppfattningar vad gäller vem de kommer att släppa fram.

Statsministeromröstningen beräknas ske på måndag.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

13 kommentarer på “Magdalena Andersson får ny chans

 1. Sverigevän som man är så kan man ju undra vilket land som ska byggas? Snarare ska Sverige raseras ännu mer och pensionerna bli ännu mindre med Maggans politik. Över 15.000 döda i Covid hittills och våg 4 är på G från länder som bistånd går till. Stäng gränserna på riktigt och släpp inte in någon utan kontroll och som man inte vet id på. Hej då Magdalena

 2. Alla vet väl att när man går i klinch då omfamnar man motståndaren med en stram kram, den taktiken använder den knutnävsviftande damen numera.

 3. Svider för alla Sdare i Tornedalen som tror det blir bättre med Jimmies gangsterregim.

  • Tycker du det går bra för Sverige med allt våld och terror. Faktum är att jag varnade för det redan 2007. Då på den tiden möttes man med alla varianter av -ist och -ism ord.

 4. Givetvis blir Magdalena vald igen och nu slipper hon Mp som har fått styra och ställa till kaoset som råder i Sverige Och det tack vare att vi har haft en värdelös statsminister Och enligt utsago skulle han vara så bra på och förhandla!!!!
  Nu är leken slut i sandlådan
  Så nu får C och Mp skvätta sand på varandra utan att nån bryr sig

 5. Det blir perfekt för Socialdemokraterna.
  Fd finansministern alltså tillträdande statsminister vet nog rätt bra vad hon säger ja till.
  Men beslut tas i riksdagen och där får man söka stöd för sin politik.
  Sen har /får Socialdemokraterna makten helt själv.
  Rätt mycket man kan åstadkomma ändå.
  Heja, Magdalena!
  Jag kan tycka att Socialdemokraterna är det enda partiet som tar ansvar för Sverige.
  Resten håller på med sitt navelskådande , vi har lovat våra medlemmar bla bla, rena skitsnacket och hur man ska ta politiska poäng.
  Rena rapakaljan.
  Sen står dem och ljuger rakt in i kameran och ser ut som det händer nu, när man planerat för detta länge.
  Har man ingen heder och samvete nuförtiden som politiker.

 6. Hoppas på en upprepning sedan föregående tillfälle, skillnaden bara att nu får hon fortsätta även efter nästa val Hösten 2022

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

HB granskar: Konsultkarusellen fortsätter

Konsultkarusellen vid Haparanda Värmeverk har fortsatt. Kostnaderna uppgår nu till cirka elva miljoner kronor motsvarande 10,6 procent av investeringen i panna och byggnader. 300 ”skallkrav” från konsulterna och 256 sidor kontraktshandlingar gav en komplex upphandling.

HB granskar: Vad hände med värmeverket?

Nu kan HB avslöja att mycket har gått snett med den nya pannan på Haparanda Värmeverk – trots att konsulter anlitats för elva miljoner. Konsulternas kalkyler höll inte. Viktiga delar från förstudien kunde inte installeras. Kommunens borgen är förbrukad. Installationen är försenad med 3,5 år och en strid om viten för miljoner hotar.

Hälsoprojekt för personalen som utför de tyngsta jobben

– Med stöd från ett beslut i socialnämnden kommer vi att satsa 1,5 miljoner kronor på ett hälsoprojekt för stöd- och omsorgspersonalen, säger Peter Juntti, socialchef vid Övertorneå kommun.
I bakgrunden ligger att stöd- och omsorgsförvaltningen under sommaren 2022 fick ett extra prestationsbaserat bidrag från Socialstyrelsen. Efter beslutet om inriktningen för vart pengarna ska gå är det snart dags för det hälsofrämjande arbete som ska ingå i Hälsoprojektet.

Bygger kreativ miljö i Risudden

Det har väl knappast undgått någon att styrelsen för Konsthall Tornedalen har anställt en chef. Samtidigt fortsätter verksamheten i Risudden vid Art Hotel, som tar emot gäster, just nu en produktiv författare, som av det Norrländska litteratursällskapet ”Författarcentrum Norr” är bjuden på gratis boende för att ges chans skapa i en kreativ miljö.