fbpx

Magdalena Andersson får ny chans

Talmannen nominerar på nytt Magdalena Andersson (S) till statsminister.

Under en presskonferens under torsdagens eftermiddag meddelar talmannen Andreas Norlén att han nominerar återigen Andersson som sin kandidat till posten.  Detta eftersom partiledarna han har haft samtal med under dagen har uppgett att de inte har ändrat sina uppfattningar vad gäller vem de kommer att släppa fram.

Statsministeromröstningen beräknas ske på måndag.

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

13 kommentarer på “Magdalena Andersson får ny chans

 1. Sverigevän som man är så kan man ju undra vilket land som ska byggas? Snarare ska Sverige raseras ännu mer och pensionerna bli ännu mindre med Maggans politik. Över 15.000 döda i Covid hittills och våg 4 är på G från länder som bistånd går till. Stäng gränserna på riktigt och släpp inte in någon utan kontroll och som man inte vet id på. Hej då Magdalena

 2. Alla vet väl att när man går i klinch då omfamnar man motståndaren med en stram kram, den taktiken använder den knutnävsviftande damen numera.

 3. Svider för alla Sdare i Tornedalen som tror det blir bättre med Jimmies gangsterregim.

  • Tycker du det går bra för Sverige med allt våld och terror. Faktum är att jag varnade för det redan 2007. Då på den tiden möttes man med alla varianter av -ist och -ism ord.

 4. Givetvis blir Magdalena vald igen och nu slipper hon Mp som har fått styra och ställa till kaoset som råder i Sverige Och det tack vare att vi har haft en värdelös statsminister Och enligt utsago skulle han vara så bra på och förhandla!!!!
  Nu är leken slut i sandlådan
  Så nu får C och Mp skvätta sand på varandra utan att nån bryr sig

 5. Det blir perfekt för Socialdemokraterna.
  Fd finansministern alltså tillträdande statsminister vet nog rätt bra vad hon säger ja till.
  Men beslut tas i riksdagen och där får man söka stöd för sin politik.
  Sen har /får Socialdemokraterna makten helt själv.
  Rätt mycket man kan åstadkomma ändå.
  Heja, Magdalena!
  Jag kan tycka att Socialdemokraterna är det enda partiet som tar ansvar för Sverige.
  Resten håller på med sitt navelskådande , vi har lovat våra medlemmar bla bla, rena skitsnacket och hur man ska ta politiska poäng.
  Rena rapakaljan.
  Sen står dem och ljuger rakt in i kameran och ser ut som det händer nu, när man planerat för detta länge.
  Har man ingen heder och samvete nuförtiden som politiker.

 6. Hoppas på en upprepning sedan föregående tillfälle, skillnaden bara att nu får hon fortsätta även efter nästa val Hösten 2022

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Förslag: Sju platser där vindkraft kan byggas

Naturskyddsföreningen gjorde för några år sedan en inventering av sju olika platser inom Pajala kommun där vindkraft kan byggas. Käymäjärvi tillhör inte dessa förslag. Samtliga föreslagna parker ligger sydväst om Pajala centralort och på längre avstånd från större byar.

Vattenfall utestängdes från Pajala kommuns Infocenter

HB kan avslöja att Vattenfall stoppades från att informera pajalaborna om vindkraftplanerna i Käymäjärvi i kommunens Infocenter i centrala Pajala. Beslutet togs enligt flera personer av kommunchefen Stefan Millgård, vilket han idag förnekar. Samtidigt stoppade han och utvecklingschefen Fredrik Holmström näringslivsstrategen Erik Mella från fortsatta kontakter med Vattenfall.

En ung man med ett gott hjärta

När Aaron Invall i Haparanda läste artikeln i HB om lilla Filimon som flytt från Ukraina frågade han sin mamma Kati Invall om han kunde ge lite leksaker till Filimon. HB såg till att de fick träffas och Aaron Invall och hans mamma Kati Invall uppskattade att få träffa Filimon och hans mamma och mormor som var väldigt rörda och tacksamma över att det finns så vänliga människor.

Två glädjebesked för Pajala Airport

Pajala får behålla två tur och returflyg per dag enligt ett färskt beslut från Trafikverket som motiverar det med att de lyssnat på gruv- och stålindustrin. Och i fredags lämnades bygglovshandlingarna in för utbyggnad av en ny utrikesterminal på Pajala Airport, som ska stå klar i oktober.

Siktar mot kommunalrådsposten

Med för närvarande tre mandat i Övertorneå kommun siktar Sjukvårdpartiet med Tomas Vedestig som ordförande på så mycket som sju till tio mandat. Han styrde kommunen tillsammans med Tomas Mörtberg, men nu säger han sig vara väl förberedd för att göra det på egen hand.