fbpx

Magsjuka på Kebnekaise fjällstation leder till stängning

Under veckan har flera turister insjuknat i vad som tros vara ett aggressivt vinterkräkvirus, vilket har lett till att fjällstationen nu tvingas stänga sina dörrar. 
På lördagskvällen meddelade STF Kebnekaise fjällstation på Facebook att fler och fler gäster insjuknar i snabb takt. Under söndagsmorgonen fortsatte situationen att förvärras med ytterligare fem personer som meddelade att de också insjuknat. Fjällchefen Maria Persson kan ännu inte exakt fastställa det totala antalet insjuknade. Man skriver också att situationen försvåras av att avloppet förstördes av kraftiga vattenflöden tidigare i somras och att de därför tvingats använda dass.

Fjällstationen arbetar nu med att transportera gäster bort från området. Många personer står i kö för att ta sig ner med hjälp av helikoptrar, rapporterar Aftonbladet. Samtidigt har fjällstationen planer på att öppna igen den 10 augusti, om situationen tillåter det. Maria Persson vädjar till vandrare att avstå från vandringar tills smittspridningen är under kontroll för att säkerställa att spridningen av viruset inte eskalerar ytterligare.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

2 kommentarer på “Magsjuka på Kebnekaise fjällstation leder till stängning

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN