fbpx

Målkalas när veteranerna kickade boll

I lördags kunde det klassiska veteranderbyt mellan Kaunisvaara IF och Parkalompolo IK spelas på Palovallen.

Denna klassiska fotbollsdrabbning var den 27:e i ordningen. Först ut spelade damerna i en match som blev målrik. Matchen slutade 2-3 till gästande Kaunisvaara IF.
– Jag spelade i Kaunisvaara 1997 och då gjorde jag aldrig mål så idag kändes det himla bra när jag gjorde mål, sa Mia Fors som var en av matchens målskyttar.

Senare var det herrarnas tur. Kaunisvaara gjorde storstilad entré från ett lastbilsflak täckt i presenning. Många Kaunisvaaraspelare höjde på ögonbrynen när det tillkännagavs att Parkalompolo hade skrapat ihop 22 spelare.

Även i herrarnas blev det målkalas. Precis innan slutsignalen kom kvitterade Kaunisvaara och säkrade slutresultatet – som blev 3-3.
– Jag tror att jag måste köpa en lott ikväll, sa Kaunisvaaras tvåmålsskytt Rolf Digervall.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

1 kommentar på “Målkalas när veteranerna kickade boll

  1. Under förra mellanseklet anlände Parka gänget sittande på ett lastbilsflak till Kaunis en lördag kväll och utmanade helt oanmält till en fotbollsmatch på skolans plan. Rätt snabbt samlades ett hemmalag ihop med lirare utrustade med kängor, stövlar och en med moderna blåa smärttingar på fötterna. Han råkade sparka Parkas nestor på näsan när denna nickade nedåt och fick då höra – satana pojka! Domare saknades och istället skipades rättvisa med följa John rundor runt planen. Smärting killen var avsevärt snabbare än nestorn med hans riktiga dobbade fotbollskor och efter några rundor kunde matchen fortsätta. Nestorns näsa var dubbelt så stor när matchen avslutades med bortaseger.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Manliga städare trampar in i damernas duschrum

På Torneå badhus kan nakna badgäster överraskas av att manliga städare trampar in i damernas duschrum, medan kvinnliga städare trampar in i herrarnas. Kaisa Metsähalme tycker inte att det är okej. 

Anna-Lisa blev telefonist som femåring

När Leipijärvi fick telefonservice blev femåriga Anna-Lisa Harila byns telefonist. Deras hus låg lägligt, nära vägen och mitt i byn. HB har träffat den kavata flickan som numera heter Häggström, fyller 87 år i juni och är bosatt i Kalix.

Prova på-dans under dansveckan

Under PRO:s nationella dansvecka fick seniorer i Haparanda testa på bland annat Linedance. 

Smög igång premiäröppning

I juli förra året tog företagarna Janne Lind samt syskonen Stina och Viktor Medström, över River motell/restaurang/camping i Haparanda. Efter en storrenovering var det i går dags för en smygöppning. 

MC- och bilentusiaster njöt av våren

Gatorna i centrala Torneå fylldes av mullrandet av motorer den första maj när det var dags för den traditionella paraden för motorentusiaster. 

Majblomma hjälper barn att blomstra

HB har träffat den enda klassen i Haparanda som säljer majblommor. Barn som gärna hjälper andra barn att få en drägligare tillvaro. 

Fyrbenta hjälper tvåbenta

I onsdags firades den internationella ledarhundsdagen och i Torneå uppmärksammades detta med informationsdag vid köpcentret. 

Svefi bjöd in till öppet hus

Sverigefinska folkhögskolan slog upp portarna under onsdagen och bjöd in till öppet hus. 

Dansglädje på scenen

Föregående helg fylldes Folkets hus i Haparanda av talang när dansskolan Stage bjöd på årets vårshower.