fbpx

Målkalas när veteranerna kickade boll

I lördags kunde det klassiska veteranderbyt mellan Kaunisvaara IF och Parkalompolo IK spelas på Palovallen.

Denna klassiska fotbollsdrabbning var den 27:e i ordningen. Först ut spelade damerna i en match som blev målrik. Matchen slutade 2-3 till gästande Kaunisvaara IF.
– Jag spelade i Kaunisvaara 1997 och då gjorde jag aldrig mål så idag kändes det himla bra när jag gjorde mål, sa Mia Fors som var en av matchens målskyttar.

Senare var det herrarnas tur. Kaunisvaara gjorde storstilad entré från ett lastbilsflak täckt i presenning. Många Kaunisvaaraspelare höjde på ögonbrynen när det tillkännagavs att Parkalompolo hade skrapat ihop 22 spelare.

Även i herrarnas blev det målkalas. Precis innan slutsignalen kom kvitterade Kaunisvaara och säkrade slutresultatet – som blev 3-3.
– Jag tror att jag måste köpa en lott ikväll, sa Kaunisvaaras tvåmålsskytt Rolf Digervall.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

1 kommentar på “Målkalas när veteranerna kickade boll

  1. Under förra mellanseklet anlände Parka gänget sittande på ett lastbilsflak till Kaunis en lördag kväll och utmanade helt oanmält till en fotbollsmatch på skolans plan. Rätt snabbt samlades ett hemmalag ihop med lirare utrustade med kängor, stövlar och en med moderna blåa smärttingar på fötterna. Han råkade sparka Parkas nestor på näsan när denna nickade nedåt och fick då höra – satana pojka! Domare saknades och istället skipades rättvisa med följa John rundor runt planen. Smärting killen var avsevärt snabbare än nestorn med hans riktiga dobbade fotbollskor och efter några rundor kunde matchen fortsätta. Nestorns näsa var dubbelt så stor när matchen avslutades med bortaseger.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

HB granskar: Konsultkarusellen fortsätter

Konsultkarusellen vid Haparanda Värmeverk har fortsatt. Kostnaderna uppgår nu till cirka elva miljoner kronor motsvarande 10,6 procent av investeringen i panna och byggnader. 300 ”skallkrav” från konsulterna och 256 sidor kontraktshandlingar gav en komplex upphandling.

HB granskar: Vad hände med värmeverket?

Nu kan HB avslöja att mycket har gått snett med den nya pannan på Haparanda Värmeverk – trots att konsulter anlitats för elva miljoner. Konsulternas kalkyler höll inte. Viktiga delar från förstudien kunde inte installeras. Kommunens borgen är förbrukad. Installationen är försenad med 3,5 år och en strid om viten för miljoner hotar.

Hälsoprojekt för personalen som utför de tyngsta jobben

– Med stöd från ett beslut i socialnämnden kommer vi att satsa 1,5 miljoner kronor på ett hälsoprojekt för stöd- och omsorgspersonalen, säger Peter Juntti, socialchef vid Övertorneå kommun.
I bakgrunden ligger att stöd- och omsorgsförvaltningen under sommaren 2022 fick ett extra prestationsbaserat bidrag från Socialstyrelsen. Efter beslutet om inriktningen för vart pengarna ska gå är det snart dags för det hälsofrämjande arbete som ska ingå i Hälsoprojektet.

Bygger kreativ miljö i Risudden

Det har väl knappast undgått någon att styrelsen för Konsthall Tornedalen har anställt en chef. Samtidigt fortsätter verksamheten i Risudden vid Art Hotel, som tar emot gäster, just nu en produktiv författare, som av det Norrländska litteratursällskapet ”Författarcentrum Norr” är bjuden på gratis boende för att ges chans skapa i en kreativ miljö.