fbpx

Målkalas när veteranerna kickade boll

I lördags kunde det klassiska veteranderbyt mellan Kaunisvaara IF och Parkalompolo IK spelas på Palovallen.

Denna klassiska fotbollsdrabbning var den 27:e i ordningen. Först ut spelade damerna i en match som blev målrik. Matchen slutade 2-3 till gästande Kaunisvaara IF.
– Jag spelade i Kaunisvaara 1997 och då gjorde jag aldrig mål så idag kändes det himla bra när jag gjorde mål, sa Mia Fors som var en av matchens målskyttar.

Senare var det herrarnas tur. Kaunisvaara gjorde storstilad entré från ett lastbilsflak täckt i presenning. Många Kaunisvaaraspelare höjde på ögonbrynen när det tillkännagavs att Parkalompolo hade skrapat ihop 22 spelare.

Även i herrarnas blev det målkalas. Precis innan slutsignalen kom kvitterade Kaunisvaara och säkrade slutresultatet – som blev 3-3.
– Jag tror att jag måste köpa en lott ikväll, sa Kaunisvaaras tvåmålsskytt Rolf Digervall.

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

1 kommentar på “Målkalas när veteranerna kickade boll

  1. Under förra mellanseklet anlände Parka gänget sittande på ett lastbilsflak till Kaunis en lördag kväll och utmanade helt oanmält till en fotbollsmatch på skolans plan. Rätt snabbt samlades ett hemmalag ihop med lirare utrustade med kängor, stövlar och en med moderna blåa smärttingar på fötterna. Han råkade sparka Parkas nestor på näsan när denna nickade nedåt och fick då höra – satana pojka! Domare saknades och istället skipades rättvisa med följa John rundor runt planen. Smärting killen var avsevärt snabbare än nestorn med hans riktiga dobbade fotbollskor och efter några rundor kunde matchen fortsätta. Nestorns näsa var dubbelt så stor när matchen avslutades med bortaseger.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Rekordstor restaurering av våtmark

Totalt ska cirka 300 hektar våtmark tre kilometer norr om Tapulivuoma återställas som en del av Kaunis Irons arbete för biologisk mångfald. HB följer med Emil Lundholm som jobbar med restaureringen.

Så kan Kamprads arv utveckla Tornedalen

Haparandabladet bjöd in några erfarna näringslivsstrateger och politiker för att intervjua dem om idéer för utveckling i Tornedalen. Mötet ledde till sju projekt för företagsutveckling i Tornedalen, som alla borde kunna finansieras av de 570 miljoner som finns kvar från Ingvar Kamprads testamente,

Solpark planeras i Korpikylä

Det finns långt gångna planer på en stor solpark i Korpikylä som ska kunna leverera energi till 18.000 villor. Pia Hulkoff (SJVP) berättar att bakgrunden är att det råder stor brist på energi för företagsetableringar i kommunen.