fbpx

Man friades i bombmål

I slutet av maj hittade polisen en bomb i en garagelänga i Haparanda. En man greps och anhölls misstänkt för brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor. Mannen åtalades men frias nu av tingsrätten. 

Enligt mannen hade han bara hittat bomben i garaget och inte själv tillverkat den. Tingsrätten anser att åklagaren inte kunnat bevisa motsatsen, rapporterar Sveriges radio P4 Norrbotten.

Däremot dömdes mannen till en månads fängelse för hot mot tjänsteman och brott mot knivlagen.

 

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

4 kommentarer på “Man friades i bombmål

  • Ägaren till fastigheten är nog en bostadsrättsförening via HSB och isåfall är det en juridisk person i styrelsen som ska ställas till svars.
   Eller?

 1. Men enligt domar rörande bl.a. narkotika har ju privatpersoner fällts för att det funnits narkotika på deras ”ägor” fast de bevisligen inte vetat om det (i domarna fastslås det!). Ändå har de fällts med fängelsestraff som påföljd. Känns märkligt att det då skulle vara ”tillåtet” med sprängmedel……..

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Så kan Kamprads arv utveckla Tornedalen

Haparandabladet bjöd in några erfarna näringslivsstrateger och politiker för att intervjua dem om idéer för utveckling i Tornedalen. Mötet ledde till sju projekt för företagsutveckling i Tornedalen, som alla borde kunna finansieras av de 570 miljoner som finns kvar från Ingvar Kamprads testamente,

Solpark planeras i Korpikylä

Det finns långt gångna planer på en stor solpark i Korpikylä som ska kunna leverera energi till 18.000 villor. Pia Hulkoff (SJVP) berättar att bakgrunden är att det råder stor brist på energi för företagsetableringar i kommunen.