fbpx

Man till sjukhus efter hundbett

Hundbiten man i Haparanda kommun fick uppsöka sjukvård.

Det var under lördagens morgon som polisen kontaktades av en man som ska ha blivit biten i benet av en hund på en ort i Haparanda kommun. Mannen fördes med ambulans till sjukvård.

Polisen har varit på plats och hållit förhör samt upprättat en anmälan  om vållande till kroppsskada.

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

6 kommentarer på “Man till sjukhus efter hundbett

 1. hmm en nyhet som tarvar mer grundlig rapport…i kommunstadgan står det att hundar ej får vara lösa (undantaget dom är på Jakt, Hurvida människojakt räknas vet jag ej)

  • Hunden var inte lös. Hunden va i koppel, mannen cyklade förbi nära hunden gjorde ett ryck i kopplet plötsligt och ägaren orkade inte hålla hunden!

   • Det verkar vara ganska vanligt att annars vänliga hundar nafsar efter förbipasserande cyklister eller joggare, kanske för att de blir överraskade och känner sig hotade när en främmande person dyker upp lite för nära.

    Som hundägare kan man försöka gå med sådana, kanske lite känsligare, hundar vid tidpunkter då det inte är så mycket folk i farten samtidigt (eller gå på lite lugnare platser).

    Det kan förstås röra sig om ”problemhund” eller ”problemägare” men i många fall är det inget egentligt fel på vare sig hunden eller ägaren.

    En hund är en hund och reagerar som en hund gör om den känner sig hotad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Bygger en digital hubb

Susann Svennemyr i Muodoslompolo ser gärna en digital mötesplats i byn och hennes vision sammanfaller med Pajala kommuns intentioner om att starta digitala hubbar i byarna. I Muodoslompolo är intresset för att jobba på distans stort.

Analys: Det blir nej till vindkraft

Den 11 oktober ska kommunfullmäktige i Pajala besluta om vindkraftsparken i Käymäjärvi som Vattenfall vill bygga. HBs analys visar att det blir ett nej och därmed ett kommunalt veto mot vindkraft. Men det förutsätter att normala jävsregler gäller annars är utgången mer oviss.

Grön våg i Tornedalen

”Det är en trend att folk väljer att bosätta sig på mindre orter. Det jag också noterar är att det inte är så att merparten flyttar till centralorten utan det är faktiskt två tredjedelar som flyttar in till byarna, så det är en liten grön våg känner jag”, säger Övertorneås kommunalråd Tomas Mörtberg. HB har besökt två barnfamiljer som nyligen flyttat in i varsin släktgård.

Ny lärarduo i Pajala

Megan Robson och Anita Karvonen är båda nya lärare på Centralskolan i Pajala. Efter att ha bott på ett flertal platser i Sverige flyttade Anttisbördiga Anita Karvonen för två veckor sedan till Pajala. Hon och kollegan Megan Robson, från Vancouver i Kanada, ska dela på fjärdeklassarna.