fbpx

Man till sjukhus efter hundbett

Hundbiten man i Haparanda kommun fick uppsöka sjukvård.

Det var under lördagens morgon som polisen kontaktades av en man som ska ha blivit biten i benet av en hund på en ort i Haparanda kommun. Mannen fördes med ambulans till sjukvård.

Polisen har varit på plats och hållit förhör samt upprättat en anmälan  om vållande till kroppsskada.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

6 kommentarer på “Man till sjukhus efter hundbett

 1. hmm en nyhet som tarvar mer grundlig rapport…i kommunstadgan står det att hundar ej får vara lösa (undantaget dom är på Jakt, Hurvida människojakt räknas vet jag ej)

  • Hunden var inte lös. Hunden va i koppel, mannen cyklade förbi nära hunden gjorde ett ryck i kopplet plötsligt och ägaren orkade inte hålla hunden!

   • Det verkar vara ganska vanligt att annars vänliga hundar nafsar efter förbipasserande cyklister eller joggare, kanske för att de blir överraskade och känner sig hotade när en främmande person dyker upp lite för nära.

    Som hundägare kan man försöka gå med sådana, kanske lite känsligare, hundar vid tidpunkter då det inte är så mycket folk i farten samtidigt (eller gå på lite lugnare platser).

    Det kan förstås röra sig om ”problemhund” eller ”problemägare” men i många fall är det inget egentligt fel på vare sig hunden eller ägaren.

    En hund är en hund och reagerar som en hund gör om den känner sig hotad.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Oplogade trottoarer vållar debatt

Oplogade trottoarer i Haparanda har blivit ett omdebatterat ämne både på nätet och i verkliga livet. Jörgen Waara, platschef på BDX, håller dock inte med de som levererar kritik. ”Vi gör ett bra jobb och får mycket beröm”, säger han.

Snöforskaren vann sitt tolfte Tornedalslopp

I helgen arrangerades Tornedalsloppet för 55:e gången med runt 150 deltagare som gick i mål från de tre startplatserna Kuivakangas (11 km), Wanhaniemi (23 km) och Svanstein (45 km). Den mest rutinerade segraren heter Nina Lina Lintzén, Luleå Gjutarens IF

En hel del fisk och strålande väder

I söndags var det några kallgrader och inte ett moln på himlen när pimpeltävlingen Vuononappet genomfördes med över 100 deltagare. 

Pensionär tog chansen att bli en skolmormor

Två timmar i veckan kommer skolmormor Margareta Tengberger till Aspstrandens skola och läser med eleverna. Hennes lön är uppskattning och glada tillrop från barn.