fbpx

Män ville hyra barn på fejkad hemsida

Var sjätte man ville hyra barn på den fejkade hemsida.
Den fiktiva hemsidan Hyrflickvan.se, som har legat live under helgen 9-11 oktober, riktade sig till sexköpare som vill hyra en flickvän genom så kallad sugardating.

Enligt ett pressutskick registrerade sig totalt 808 män för att hyra en flickvän via hemsidan, medan 16,6 procent av männen ville hyra en minderårig flickvän.

Männen registrerade sig med sin ålder, område samt önskad ålder på tjejen. Men inne på hemsidan möttes de av ett omvänt budskap om att det är olagligt att köpa sex.

Sidan Hyrflickvan.se uppges vara en del av en kampanj mot sexköp ”för att synliggöra de förskönande metoder, som sugardating, som lockar in unga i prostitution”.

Bakom initiativet står Anti trafficking-organisationerna Child10 och Realstars.

– Sexköpslagen måste skärpas och polisen behöver få mer resurser till arbetet mot sexköp, de som utsätts måste även få bättre stöd, säger Ida Östensson, chef för kommunikation och påverkan på Child10.

Hon uppger vidare att de vill med hyrflickvän.se sprida kunskap om sugardejting och prostitutionens olika ansikten ”för att höja medvetenheten om olika brott kopplade till kommersiell sexuell exploatering”.

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

2 kommentarer på “Män ville hyra barn på fejkad hemsida

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Bygger en digital hubb

Susann Svennemyr i Muodoslompolo ser gärna en digital mötesplats i byn och hennes vision sammanfaller med Pajala kommuns intentioner om att starta digitala hubbar i byarna. I Muodoslompolo är intresset för att jobba på distans stort.

Analys: Det blir nej till vindkraft

Den 11 oktober ska kommunfullmäktige i Pajala besluta om vindkraftsparken i Käymäjärvi som Vattenfall vill bygga. HBs analys visar att det blir ett nej och därmed ett kommunalt veto mot vindkraft. Men det förutsätter att normala jävsregler gäller annars är utgången mer oviss.

Grön våg i Tornedalen

”Det är en trend att folk väljer att bosätta sig på mindre orter. Det jag också noterar är att det inte är så att merparten flyttar till centralorten utan det är faktiskt två tredjedelar som flyttar in till byarna, så det är en liten grön våg känner jag”, säger Övertorneås kommunalråd Tomas Mörtberg. HB har besökt två barnfamiljer som nyligen flyttat in i varsin släktgård.