fbpx

Män ville hyra barn på fejkad hemsida

Var sjätte man ville hyra barn på den fejkade hemsida.
Den fiktiva hemsidan Hyrflickvan.se, som har legat live under helgen 9-11 oktober, riktade sig till sexköpare som vill hyra en flickvän genom så kallad sugardating.

Enligt ett pressutskick registrerade sig totalt 808 män för att hyra en flickvän via hemsidan, medan 16,6 procent av männen ville hyra en minderårig flickvän.

Männen registrerade sig med sin ålder, område samt önskad ålder på tjejen. Men inne på hemsidan möttes de av ett omvänt budskap om att det är olagligt att köpa sex.

Sidan Hyrflickvan.se uppges vara en del av en kampanj mot sexköp ”för att synliggöra de förskönande metoder, som sugardating, som lockar in unga i prostitution”.

Bakom initiativet står Anti trafficking-organisationerna Child10 och Realstars.

– Sexköpslagen måste skärpas och polisen behöver få mer resurser till arbetet mot sexköp, de som utsätts måste även få bättre stöd, säger Ida Östensson, chef för kommunikation och påverkan på Child10.

Hon uppger vidare att de vill med hyrflickvän.se sprida kunskap om sugardejting och prostitutionens olika ansikten ”för att höja medvetenheten om olika brott kopplade till kommersiell sexuell exploatering”.

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

2 kommentarer på “Män ville hyra barn på fejkad hemsida

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Här svälter älgarna ihjäl

Stora flockar av älgar på Haparanda Sandskär fortsätter att svälta ihjäl. Varje år hittas ett antal kadaver efter älg som svultit till döds

Projekt för att få fisk till avloppsdike

Trafikverket byter vägtrumma i Kainulasjärvi för att avlägsna vandringshinder för fisk och levande organismer. Arbetet beräknas kosta uppåt 2,5 miljoner kronor. – Det blir ingen fisk, det är ett avloppsdike, hävdar byborna.

Jättesatsning på turism på Luppioberget

Bygglovshandlingar är inlämnade till Övertorneå kommun och Tillväxtverket har gett klartecken för 50 miljoner kronor. – När snön smälter börjar vi med att slå upp plintarna till stugorna och den 18 december i år kommer de första gästerna, säger Johan Väisänen.