fbpx

Många fortkörningar

Under måndagsförmiddagen har polisen genomfört trafikkontroller på olika platser i länet. 

Vid en trafikkontroll på E10 i höjd med Gyljen i Överkalix fick tio förare ordningsbot för hastighetsöverträdelse. En av dessa får sitt körkort omhändertaget.

Vid ytterligare en trafikkontroll på E10 i höjd med Trångån fick fem förare ordningsbot för hastighetsöverträdelse. Tre förare bötfälls för att ha kört släp som har körförbud.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

4 kommentarer på “Många fortkörningar

  1. Perfekt! Hoppas fler åker fast på E10. Tragiskt många som saknar trafikvett totalt, det är skrämmande hur folk beter sig bland sina medtrafikanter. Många borde inte ha körkort alls. Polisen gjorde ett bra jobb, förhoppningsvis ser vi polisen oftare på E10.

  2. Fortkörning vardagsmat efter väg 395 ,norr om Anttis där verkar polisen inte vara intresserade nu massor med tunga transporter genom byarna pga vägbygget som kommit igång igen ,o utländska bredtransporter med husmoduler gasar på friskt ,men det ska väl hända olyckor innan det blir bättre.

  3. Inte konstigt tycker jag. Vissa är generellt mycket sämre på att köra bil. Vissa använder inte köriktningsvisare, stannar inte vid stoppplikt, kör för fort, visar inte hänsyn för gångtrafikanter, använder inte bilbälte etc. Det har fått mig att skriva en motion till trafikutskottet som består i att alla med körkort i Sverige ska genomgå en obligatorisk körkortstest på trafikskola vart tionde år. Det skulle medföra att många olämliga förare skulle få jobba lite extra för att behålla sitt körkort.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Nu tar kvinnorna plats

Fler kvinnor tar plats på ledande positioner i kommunen den här mandatperioden.
– Det är viktigt att hälften av befolkningen också är representerade inom politiken. Ska vi lyfta jämställdheten i vår kommun så måste politiken visa vägen och vara ett föredöme, säger kommunalrådet Nina Waara (S).