fbpx

Många klagomål om dåligt vatten

Haparanda stad har fått in många klagomål vad gäller dricksvattnet.

I ett meddelande på kommunens hemsidan uppges det handla om ”lukt- och smakstörningar” i delar av Nikkala och Salmis.

Enligt en uppdatering under torsdagen har kommunen fått provflaskor från ett externt laboratorium, ”och idag kommer vi att genomföra provtagning på ett antal strategiska punkter i kommunen. Proverna skickas därefter in till laboratoriet för analys”.

Vidare uppges att svarstid är mellan 7-10 dagar och att resultat och analysprotokoll kommer sedan att finnas tillgängliga på hemsidan.

Kommunen har även beställt en luftvattenspolning för ledningsnätet i Nikkala och Salmis. Spolningen kommer att genomföras av ett externt företag ”så snart det är möjligt”.

Men det är inte bara Salmis och Nikkala som har problem med dricksvattnet. På sociala medier vittnar många kommunbor, i centrala staden, i Marielund och i byar efter älven, om samma problem. Det vill säga att vattnet luktar mögel och smakar illa.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

10 kommentarer på “Många klagomål om dåligt vatten

  1. Beror det på alla direktavlopp från bägge sidor om älven när man spolar i toan så hamnar det längre ner. Använd godkända brunnar snålisar så blir vattnet bättre.

  2. Inte bara nikkala- salmis… även i närsta så luktar vattnet skunk och smakar illa, vi får även spola flera liter för att få kallt ”drickbart” vatten 😪

  3. fattar inget. vad hade ni väntat med ett högerstyre i vår kommun. k-rådet gör inget utan vill helst synas i smilet på nordnytt och försöker prata som en smålänning. sjp håller tyst som kd som ber till gud att vi slipper de här om 1 år till valet.

    • Vad fn har ett högerstyre med dåligt dricksvatten att göra?
      Ta och kolla upp dina C medlemmar istället som utesluts i parti och minut

  4. Haparanda har troligen Sveriges sämsta vatten och tages direkt från torneälven.
    Se bara alla skadade laxar som förekommer i älven så inte är det konstigt att dricksvattnet också är skit.
    Använder man handdiskmedel så går det åt extra mycket och löddret försvinner nästan direkt.
    På andra orter i landet kan diskvattnet stå länge utan att löddret försvinner och man behöver använda mycket mindre diskmedel.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Två nya mästare i hästdressyr

Filippa Pirinen och Ella Matila är två unga medlemmar i Haparanda Ryttare som har vunnit varsin klass i DM och Norrlandsmästerskapet i hästdressyr. 

Marsch för rätten att vara sig själv

Årets Pride-tåg avgick från Torneå och landade i Haparanda under lördagsförmiddagen.HB besöker ett familjeevent med allvarliga undertoner. 

”En enorm trygghet att vi är fem”

Från och med 1 september har Haparanda en ny politisk ledning, ett femmanna lag bestående av (C), (M), (KD), (SD) och (SJVP). Enligt nye kommunalrådet, Janne Lind (C), var de igång och jobbade redan den 30 augusti då de anser

Från Haparanda till Helgeandsholmen

Haparandas ledande socialdemokratiska representant Ida Karkiainen firar i höst tio år som riksdagsledamot. 

Öppet hus på Forslundsgården

På lördagen hölls öppet hus på den anrika Forslundsgården, där gästerna kunde ta del av processen med restaureringen. Besökandets skara bestod bland annat av representanter från länsstyrelser och familj till de gamla ägarna. 

Mäki säljer familjeföretaget efter 100 år

I 100 år har Mäkis lantbruk i Kardis ägts och drivits av samma familj. Mikael Mäki är tredje generationen lantbrukare på gården, men har nu tagit beslutet att gå i pension, och lämnar över handskarna till Irmantas Bockus och hans

Skratt och gråt bakom ett nytt läromedel i meänkieli

Enligt Susanne Redebo och Mervi Erkheikki, som har författat och idag lanserar ett digitalt läromedel på meänkieli, har det saknats ett modernt läromaterial för elever med grundläggande kunskaper i språket och som speglar elevernas vardag. ”Vi har under arbetet skrattat

Nu får 23 människor vila igen

Under söndagen kunde återlämnade kvarlevor begravas på Akamella ödekyrkogård 146 år efter att de grävdes upp och fördes bort. ”Det känns som att det blev en fin stund för dem här som nu får återbördas dit de hör hemma”, säger