fbpx

Många klagomål om dåligt vatten

Haparanda stad har fått in många klagomål vad gäller dricksvattnet.

I ett meddelande på kommunens hemsidan uppges det handla om ”lukt- och smakstörningar” i delar av Nikkala och Salmis.

Enligt en uppdatering under torsdagen har kommunen fått provflaskor från ett externt laboratorium, ”och idag kommer vi att genomföra provtagning på ett antal strategiska punkter i kommunen. Proverna skickas därefter in till laboratoriet för analys”.

Vidare uppges att svarstid är mellan 7-10 dagar och att resultat och analysprotokoll kommer sedan att finnas tillgängliga på hemsidan.

Kommunen har även beställt en luftvattenspolning för ledningsnätet i Nikkala och Salmis. Spolningen kommer att genomföras av ett externt företag ”så snart det är möjligt”.

Men det är inte bara Salmis och Nikkala som har problem med dricksvattnet. På sociala medier vittnar många kommunbor, i centrala staden, i Marielund och i byar efter älven, om samma problem. Det vill säga att vattnet luktar mögel och smakar illa.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

10 kommentarer på “Många klagomål om dåligt vatten

 1. Beror det på alla direktavlopp från bägge sidor om älven när man spolar i toan så hamnar det längre ner. Använd godkända brunnar snålisar så blir vattnet bättre.

 2. Inte bara nikkala- salmis… även i närsta så luktar vattnet skunk och smakar illa, vi får även spola flera liter för att få kallt ”drickbart” vatten 😪

 3. fattar inget. vad hade ni väntat med ett högerstyre i vår kommun. k-rådet gör inget utan vill helst synas i smilet på nordnytt och försöker prata som en smålänning. sjp håller tyst som kd som ber till gud att vi slipper de här om 1 år till valet.

  • Vad fn har ett högerstyre med dåligt dricksvatten att göra?
   Ta och kolla upp dina C medlemmar istället som utesluts i parti och minut

 4. Haparanda har troligen Sveriges sämsta vatten och tages direkt från torneälven.
  Se bara alla skadade laxar som förekommer i älven så inte är det konstigt att dricksvattnet också är skit.
  Använder man handdiskmedel så går det åt extra mycket och löddret försvinner nästan direkt.
  På andra orter i landet kan diskvattnet stå länge utan att löddret försvinner och man behöver använda mycket mindre diskmedel.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Myggrik midsommar med mörka moln

Man kan undra om väderguden är dadaist – med massiv hageleld i Seskarö som på några minuter förvandlar festplatsen till leråker och skyfall mitt under ringlekar vid Kukkolaforsen. 

Brottarmästaren grep in när polisen var långt borta

Kände Haparandaprofilen och mästerbrottaren Tomas Johansson gjorde en hjältemodig insats på måndagskvällen när han skyddade allmänheten från en påverkad och förvirrad man som beväpnat sig – med en borrmaskin. 

Evenemang i Tornedalen

Här följer en sammanställning av några av de evenemang som äger rum i Tornedalen under sommaren, på både svenska och finska sidan av gränsen. 

Solen sken på studenterna

Glädjen var stor när studenterna vid Gränsälvsgymnasiet i Övertorneå sprang ut till strålande sol och alla anhörigas gratulationer. 

”Ska bli konstigt att inte plugga”

Efter regn kommer sol, sägs det. Det fick studenterna från Laestadiusskolan i Pajala erfara när de efter hällregn, i sol fick vandra ut på den röda mattan och den påföljande balen på Folkets hus. ”Ska bli konstigt att inte plugga.

Tärendöholmen åter vandaliserad

Under lördagen ägnade sig ett tjugotal personer att städa upp och fräscha till Tärendöholmen efter en lång vinter. På söndag återvände fastighetsansvarig Petter Stridsman och upptäckte då att det under natten skett skadegörelse på holmen. 

Glamouröst när studenterna gled in på bal

Studenterna i Haparanda rullade in med flådiga bilar och sken ikapp med solen när de gick på den röda mattan till Stadshotellet för årets upplaga av studentbalen. Nära och kära hade samlats för att se de glamourösa och stiliga ungdomarna,

”Dyrt fiskekort tar död på sportfisket”

Det gemensamma fiskekortet mellan Finland och Sverige i den del av Torneälven som utgör gränsälv, är dyrt och tar död på sportfisketraditionen, hävdar sportfiskeentusiasten Leif Taavola i Juoksengi. ”Fiskekorten ger pengar till byasamfälligheterna och kan ses som byautveckling”, säger, Ilkka