fbpx

Många oroliga att inte kunna klara hyran

Många människor är rädda att få problem med att betala hyran i samband med covid-19-pandemin. Det visar en ny undersökning som Hyresgästföreningen beställt.

Enligt undersökningen känner sju av tio hyresgäster oro över att deras privatekonomi kommer påverkas negativt på grund av pandemin. Fyra av tio har fått minskade inkomster i samband med pandemin, och fyra av tio känner en viss eller stor oro över att inte kunna betala sin månadshyra.

Den senaste tiden har Hyresgästföreningen fått mellan 150 och 250 samtal i veckan från oroliga hyresgäster.

– De berättar att det är svårt att klara av sin vardag just nu och de vet inte hur länge till de kommer att ha råd att betala sin hyra. Denna ekonomiska kris kräver politiska lösningar, säger Marie Linder, förbundsordförande för Hyresgästföreningen, i ett pressmeddelande.

De som ringer uppmanas ta kontakt med sin hyresvärd för att se om en lösning kan nås. Samtidigt har Hyresgästföreningen uppmanat landets hyresvärdar att visa förståelse under pandemin.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

1 kommentar på “Många oroliga att inte kunna klara hyran

 1. Man måste alltid planera och ha en buffert för oförutsedda utgifter som nu i dessa coronatider kommer till användning.
  Min första arbetsgivare gav mig tipset att försöka spara 2-3 månadslöner och när den efterföljande kommer så börjar man förbruka den första, då har man en buffert automatiskt.
  Idag finns buffert, aktier, fonder, obligationer, räntepapper, bostadsrätt som besparing.
  Allt köpt med kontanta pengar och aldrig lånat pengar för konsumtion.
  Så tips till ungdomar idag.
  Bo hemma gratis några månader eller upp till ett halvår efter studierna och jobba ihop buffertbesparingen innan ni flyttar till eget.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Färgsprakande modevisning med vårkänsla

I söndags var det dags för catwalk på Folkets hus i Haparanda. Tiotalet företag passade på att visa upp vårens och sommarens mode. 

Skidrade i folkdräkt för att skapa intresse

På vårvintern är skidåkare på isen en vanlig syn. Skidåkare iförd folkdräkt är desto ovanligare. ”Det var premiär och vi hade beställt fint väder”, sade Ritva Niska från Kalevala-föreningen i Haparanda. 

Oplogade trottoarer vållar debatt

Oplogade trottoarer i Haparanda har blivit ett omdebatterat ämne både på nätet och i verkliga livet. Jörgen Waara, platschef på BDX, håller dock inte med de som levererar kritik. ”Vi gör ett bra jobb och får mycket beröm”, säger han.

Snöforskaren vann sitt tolfte Tornedalslopp

I helgen arrangerades Tornedalsloppet för 55:e gången med runt 150 deltagare som gick i mål från de tre startplatserna Kuivakangas (11 km), Wanhaniemi (23 km) och Svanstein (45 km). Den mest rutinerade segraren heter Nina Lina Lintzén, Luleå Gjutarens IF

En hel del fisk och strålande väder

I söndags var det några kallgrader och inte ett moln på himlen när pimpeltävlingen Vuononappet genomfördes med över 100 deltagare. 

Pensionär tog chansen att bli en skolmormor

Två timmar i veckan kommer skolmormor Margareta Tengberger till Aspstrandens skola och läser med eleverna. Hennes lön är uppskattning och glada tillrop från barn.