fbpx

Många oroliga att inte kunna klara hyran

Många människor är rädda att få problem med att betala hyran i samband med covid-19-pandemin. Det visar en ny undersökning som Hyresgästföreningen beställt.

Enligt undersökningen känner sju av tio hyresgäster oro över att deras privatekonomi kommer påverkas negativt på grund av pandemin. Fyra av tio har fått minskade inkomster i samband med pandemin, och fyra av tio känner en viss eller stor oro över att inte kunna betala sin månadshyra.

Den senaste tiden har Hyresgästföreningen fått mellan 150 och 250 samtal i veckan från oroliga hyresgäster.

– De berättar att det är svårt att klara av sin vardag just nu och de vet inte hur länge till de kommer att ha råd att betala sin hyra. Denna ekonomiska kris kräver politiska lösningar, säger Marie Linder, förbundsordförande för Hyresgästföreningen, i ett pressmeddelande.

De som ringer uppmanas ta kontakt med sin hyresvärd för att se om en lösning kan nås. Samtidigt har Hyresgästföreningen uppmanat landets hyresvärdar att visa förståelse under pandemin.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

1 kommentar på “Många oroliga att inte kunna klara hyran

 1. Man måste alltid planera och ha en buffert för oförutsedda utgifter som nu i dessa coronatider kommer till användning.
  Min första arbetsgivare gav mig tipset att försöka spara 2-3 månadslöner och när den efterföljande kommer så börjar man förbruka den första, då har man en buffert automatiskt.
  Idag finns buffert, aktier, fonder, obligationer, räntepapper, bostadsrätt som besparing.
  Allt köpt med kontanta pengar och aldrig lånat pengar för konsumtion.
  Så tips till ungdomar idag.
  Bo hemma gratis några månader eller upp till ett halvår efter studierna och jobba ihop buffertbesparingen innan ni flyttar till eget.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

HB granskar: Vad hände med värmeverket?

Nu kan HB avslöja att mycket har gått snett med den nya pannan på Haparanda Värmeverk – trots att konsulter anlitats för elva miljoner. Konsulternas kalkyler höll inte. Viktiga delar från förstudien kunde inte installeras. Kommunens borgen är förbrukad. Installationen är försenad med 3,5 år och en strid om viten för miljoner hotar.

Hälsoprojekt för personalen som utför de tyngsta jobben

– Med stöd från ett beslut i socialnämnden kommer vi att satsa 1,5 miljoner kronor på ett hälsoprojekt för stöd- och omsorgspersonalen, säger Peter Juntti, socialchef vid Övertorneå kommun.
I bakgrunden ligger att stöd- och omsorgsförvaltningen under sommaren 2022 fick ett extra prestationsbaserat bidrag från Socialstyrelsen. Efter beslutet om inriktningen för vart pengarna ska gå är det snart dags för det hälsofrämjande arbete som ska ingå i Hälsoprojektet.

Bygger kreativ miljö i Risudden

Det har väl knappast undgått någon att styrelsen för Konsthall Tornedalen har anställt en chef. Samtidigt fortsätter verksamheten i Risudden vid Art Hotel, som tar emot gäster, just nu en produktiv författare, som av det Norrländska litteratursällskapet ”Författarcentrum Norr” är bjuden på gratis boende för att ges chans skapa i en kreativ miljö.