fbpx

Polisen: ”Märk ut platsen vid viltolycka”

Polisen i Norrbotten uppmanar allmänheten att noggrant märka upp platsen när en viltolycka inträffar.
Det sker väldigt många viltolyckor i Norrbotten. Polisen informerar om vad du ska göra om du råkar ut för en viltolycka.
– Kör du på vilt ska du alltid ringa 112 och märka upp platsen noggrant.
Polisens eftersöksjägare har uppgett att många inte anger position för viltolyckan, som orsakar problem när de ska hitta igen påkört vilt.
– Vi har eftersöksjägare som är beredda att åka ut årets alla dagar, dygnets alla timmar för att förkorta lidandet för djuren. Genom att noggrant märka ut platsen underlättar du deras arbete, säger Per-Anders Heikkilä, viltsamordnare vid polisen i Norrbotten.
Markeringsband kan hämtas ut från närmaste polisstation och om man inte har med sig sådant går det bra att använda till exempel en plastpåse eller en trasa.
– Huvudsaken är att det syns var olyckan skedde om en eftersöksjägare blir kallad till platsen.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

2 kommentarer på “Polisen: ”Märk ut platsen vid viltolycka”

  1. Jag körde omkull en ren i kukkola 99 en gång och ringde, inga patruller var nära dom bad mig märka platsen. Kissade en gul pil i snön i riktning med spåren men det snöade lite så dom hittade inte platsen

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Myggrik midsommar med mörka moln

Man kan undra om väderguden är dadaist – med massiv hageleld i Seskarö som på några minuter förvandlar festplatsen till leråker och skyfall mitt under ringlekar vid Kukkolaforsen. 

Brottarmästaren grep in när polisen var långt borta

Kände Haparandaprofilen och mästerbrottaren Tomas Johansson gjorde en hjältemodig insats på måndagskvällen när han skyddade allmänheten från en påverkad och förvirrad man som beväpnat sig – med en borrmaskin. 

Evenemang i Tornedalen

Här följer en sammanställning av några av de evenemang som äger rum i Tornedalen under sommaren, på både svenska och finska sidan av gränsen. 

Solen sken på studenterna

Glädjen var stor när studenterna vid Gränsälvsgymnasiet i Övertorneå sprang ut till strålande sol och alla anhörigas gratulationer. 

”Ska bli konstigt att inte plugga”

Efter regn kommer sol, sägs det. Det fick studenterna från Laestadiusskolan i Pajala erfara när de efter hällregn, i sol fick vandra ut på den röda mattan och den påföljande balen på Folkets hus. ”Ska bli konstigt att inte plugga.

Tärendöholmen åter vandaliserad

Under lördagen ägnade sig ett tjugotal personer att städa upp och fräscha till Tärendöholmen efter en lång vinter. På söndag återvände fastighetsansvarig Petter Stridsman och upptäckte då att det under natten skett skadegörelse på holmen. 

Glamouröst när studenterna gled in på bal

Studenterna i Haparanda rullade in med flådiga bilar och sken ikapp med solen när de gick på den röda mattan till Stadshotellet för årets upplaga av studentbalen. Nära och kära hade samlats för att se de glamourösa och stiliga ungdomarna,

”Dyrt fiskekort tar död på sportfisket”

Det gemensamma fiskekortet mellan Finland och Sverige i den del av Torneälven som utgör gränsälv, är dyrt och tar död på sportfisketraditionen, hävdar sportfiskeentusiasten Leif Taavola i Juoksengi. ”Fiskekorten ger pengar till byasamfälligheterna och kan ses som byautveckling”, säger, Ilkka