fbpx

Maskerade personer kastade in smällare i skola

Under fredagen har ett par maskerade personer kastat in smällare i Manhemsskolan i Kalix.

Enligt  polisen ska skador ska ha uppstått på person och på tillhörighet.

Polisen fick vid 13-tiden in en anmälan från skolan. Polisen har därefter varit på plats och upprättat en anmälan gällande ofredande, skadegörelse och vållande till kroppskada.

– Det här är ju väldigt allvarligt, säger Ronnie Rifalk, biträdande rektor,  på Kalix kommuns hemsida.

Han berättar att de maskerade männen sprang iväg efter att de kastat in den cirka tio centimeter långa smällaren.

Enligt honom blev ingen person allvarlig skadad, men elever ska dock ha fått på sig ”brännloppor”.

 

 

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

3 kommentarer på “Maskerade personer kastade in smällare i skola

  1. När samhället sviker barnen. När samhället är fullt upptagna att förverkliga sina alter Egon Och när socialtjänst skola och polis jobbar på var sitt håll har ingen aaaaaning om att något sånt här kan hända på orten som de beskriver sig själva ^Kalix den lugna trygga Sverige drömmen för alla och en attraktiv jämställd och hållbar kommun^ Det är dags att börja bry sig om barnen på riktigt. Och inte enligt Kalix-modellen om barnen ska få växa upp i en trygg miljö där innevånarna bryr sig om varandra på riktigt
    där lär sig barnen tidigt vad kärlek och respekt betyder i praktiken. I Kalix har de ingen aning och Kalix är bäst. Det är dags att börja arbeta för det som inte går att blunda för längre. Kalix ni är inte bäst. Då ser det inte ut så här i Sverigedrömmen.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Evenemang i Tornedalen

Här följer en sammanställning av några av de evenemang som äger rum i Tornedalen under sommaren, på både svenska och finska sidan av gränsen. 

Solen sken på studenterna

Glädjen var stor när studenterna vid Gränsälvsgymnasiet i Övertorneå sprang ut till strålande sol och alla anhörigas gratulationer. 

”Ska bli konstigt att inte plugga”

Efter regn kommer sol, sägs det. Det fick studenterna från Laestadiusskolan i Pajala erfara när de efter hällregn, i sol fick vandra ut på den röda mattan och den påföljande balen på Folkets hus. ”Ska bli konstigt att inte plugga.

Tärendöholmen åter vandaliserad

Under lördagen ägnade sig ett tjugotal personer att städa upp och fräscha till Tärendöholmen efter en lång vinter. På söndag återvände fastighetsansvarig Petter Stridsman och upptäckte då att det under natten skett skadegörelse på holmen. 

Glamouröst när studenterna gled in på bal

Studenterna i Haparanda rullade in med flådiga bilar och sken ikapp med solen när de gick på den röda mattan till Stadshotellet för årets upplaga av studentbalen. Nära och kära hade samlats för att se de glamourösa och stiliga ungdomarna,

”Dyrt fiskekort tar död på sportfisket”

Det gemensamma fiskekortet mellan Finland och Sverige i den del av Torneälven som utgör gränsälv, är dyrt och tar död på sportfisketraditionen, hävdar sportfiskeentusiasten Leif Taavola i Juoksengi. ”Fiskekorten ger pengar till byasamfälligheterna och kan ses som byautveckling”, säger, Ilkka

Sjukresa gick i 140 kilometer

En sjukresa hem från Kalix sjukhus blev en riktig skräckfärd för tre Haparandabor. ”När taxichauffören läser i mobilen i 140 kilometer i timmen är det inte säkert”, säger Henry Vesala. 

Intensiva dagar inför revyn

https://e.haparandabladet.se/p/haparandabladet/2024-05-24/a/intensiva-dagar-infor-revyn/1893/1470867/52419103

Avtalsskandal i Pajala: Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal

HB kan idag avslöja en av de största kommunskandalerna i Norrbotten i modern tid. Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal i Pajala. Konsulter har slutattesterat egna kostnader och fakturor. Revisorerna avstyrker nu ansvarsfrihet för kommunstyrelsen.