fbpx

Maskerade personer kastade in smällare i skola

Under fredagen har ett par maskerade personer kastat in smällare i Manhemsskolan i Kalix.

Enligt  polisen ska skador ska ha uppstått på person och på tillhörighet.

Polisen fick vid 13-tiden in en anmälan från skolan. Polisen har därefter varit på plats och upprättat en anmälan gällande ofredande, skadegörelse och vållande till kroppskada.

– Det här är ju väldigt allvarligt, säger Ronnie Rifalk, biträdande rektor,  på Kalix kommuns hemsida.

Han berättar att de maskerade männen sprang iväg efter att de kastat in den cirka tio centimeter långa smällaren.

Enligt honom blev ingen person allvarlig skadad, men elever ska dock ha fått på sig ”brännloppor”.

 

 

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

3 kommentarer på “Maskerade personer kastade in smällare i skola

  1. När samhället sviker barnen. När samhället är fullt upptagna att förverkliga sina alter Egon Och när socialtjänst skola och polis jobbar på var sitt håll har ingen aaaaaning om att något sånt här kan hända på orten som de beskriver sig själva ^Kalix den lugna trygga Sverige drömmen för alla och en attraktiv jämställd och hållbar kommun^ Det är dags att börja bry sig om barnen på riktigt. Och inte enligt Kalix-modellen om barnen ska få växa upp i en trygg miljö där innevånarna bryr sig om varandra på riktigt
    där lär sig barnen tidigt vad kärlek och respekt betyder i praktiken. I Kalix har de ingen aning och Kalix är bäst. Det är dags att börja arbeta för det som inte går att blunda för längre. Kalix ni är inte bäst. Då ser det inte ut så här i Sverigedrömmen.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Förslag: Sju platser där vindkraft kan byggas

Naturskyddsföreningen gjorde för några år sedan en inventering av sju olika platser inom Pajala kommun där vindkraft kan byggas. Käymäjärvi tillhör inte dessa förslag. Samtliga föreslagna parker ligger sydväst om Pajala centralort och på längre avstånd från större byar.

Vattenfall utestängdes från Pajala kommuns Infocenter

HB kan avslöja att Vattenfall stoppades från att informera pajalaborna om vindkraftplanerna i Käymäjärvi i kommunens Infocenter i centrala Pajala. Beslutet togs enligt flera personer av kommunchefen Stefan Millgård, vilket han idag förnekar. Samtidigt stoppade han och utvecklingschefen Fredrik Holmström näringslivsstrategen Erik Mella från fortsatta kontakter med Vattenfall.

En ung man med ett gott hjärta

När Aaron Invall i Haparanda läste artikeln i HB om lilla Filimon som flytt från Ukraina frågade han sin mamma Kati Invall om han kunde ge lite leksaker till Filimon. HB såg till att de fick träffas och Aaron Invall och hans mamma Kati Invall uppskattade att få träffa Filimon och hans mamma och mormor som var väldigt rörda och tacksamma över att det finns så vänliga människor.

Två glädjebesked för Pajala Airport

Pajala får behålla två tur och returflyg per dag enligt ett färskt beslut från Trafikverket som motiverar det med att de lyssnat på gruv- och stålindustrin. Och i fredags lämnades bygglovshandlingarna in för utbyggnad av en ny utrikesterminal på Pajala Airport, som ska stå klar i oktober.

Siktar mot kommunalrådsposten

Med för närvarande tre mandat i Övertorneå kommun siktar Sjukvårdpartiet med Tomas Vedestig som ordförande på så mycket som sju till tio mandat. Han styrde kommunen tillsammans med Tomas Mörtberg, men nu säger han sig vara väl förberedd för att göra det på egen hand.