fbpx

Matsvinnet fortsätter minska

Både de svenska hushållens och livsmedelsbutikernas matsvinn fortsätter att minska, enligt ny statistik från Naturvårdsverket.

Under 2021 låg matsvinnet på cirka 15 kilo per person, en minskning från 17 kilo per person 2020. Samtidigt hälls 18 kilo mat och dryck ut i vasken, per person och år, uppger Livsmedelsverket. Produkter som oftast hälls ut är kaffe, te och mejeriprodukter.

– Det slängs fortfarande för mycket mat i onödan men det är glädjande att den positiva trenden håller i sig och vi kan se att allt fler konsumenter tar till sig vårt budskap. Fler är medvetna om hur viktigt det är att minska sitt matsvinn, säger Karin Fritz, matsvinnsexpert på Livsmedelsverket, i ett pressmeddelande.

Livsmedelsverket har tillsammans med Naturvårdsverket och Jordbruksverket ett pågående regeringsuppdrag att påverka aktörer i hela kedjan att minska sitt matsvinn.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN