fbpx

Melvin får Charlotte Kallas stipendium

HAPARANDA: Motocrossföraren Melwin Kaikkonen från Haparanda är årets Charlotte Kalla-stipendiat.
Sextonåriga Melwin har kört motocross sen barnsben men startade en seriös satsning när han fyllde 12 år. Den 16 juni bär det av till Kuopio i Finland för att tävla i finska SM

– Jag imponeras av Melwins höga och jämna nivå. Motocross är en komplex sport och boendes i Haparanda är barmarkssäsongen betydligt kortare än för konkurrenterna i södra Sverige. Melwins glädje till motocrossen kan ta honom långt där visionerna om att bli bäst i Sverige och att få representera landslaget i både EM och VM! Säger Charlotte Kalla

Viktig anledning
Under vinterhalvåret så ägnar sig Melwin åt både längdskidåkning och crossfit för att bygga den grundfysik som krävs för att ha en chans till bra placeringar på tävlingarna under barmarkssäsongen. Melwins mamma och pappa är en viktig anledning till att han haft möjligheten att satsa på motocross genom deras stöd, sponsring och pappa Johan som även är Melwins mekaniker.

Får möjlighet
– Charlotte Kallas stipendium betyder att jag får möjligheten att vintertid kunna åka ner till Skåne och på så sätt förlänga körtiden. Här uppe har vi egentligen 6 månader som det inte går att köra medan de har två veckor där nere som det inte går att köra. Så det blir ett sätt att jämna ut förutsättningarna med konkurrenterna som kan träna i princip året runt.
Syftet med Charlotte Kalla- stipendiet är att stödja, belöna och stimulera unga idrottsutövare i Norrland på ett sådant sätt att det underlättar för den enskilde idrottsutövandes utveckling. Särskilt fokus läggs på idrottsutövare i glesbygdskommuner där möjligheterna för elitsatsning har liknande förutsättningar som Charlotte Kalla hade i IFK Tärendö under sin ungdomstid. Mikael Sturk är fritidschef på Pajala kommun:

Var imonerad
– Juryn var imponerad av Melwins driv och ambition att göra en elitsatsning och leverera goda resultat på tävlingar trots förutsättningar som skiljer sig från konkurrenterna med det geografiska läget som innebär kortare säsong för motocross, många långa resor och ekonomiska utmaningar.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

2 kommentarer på “Melvin får Charlotte Kallas stipendium

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN