fbpx

Melvin får Charlotte Kallas stipendium

HAPARANDA: Motocrossföraren Melwin Kaikkonen från Haparanda är årets Charlotte Kalla-stipendiat.
Sextonåriga Melwin har kört motocross sen barnsben men startade en seriös satsning när han fyllde 12 år. Den 16 juni bär det av till Kuopio i Finland för att tävla i finska SM

– Jag imponeras av Melwins höga och jämna nivå. Motocross är en komplex sport och boendes i Haparanda är barmarkssäsongen betydligt kortare än för konkurrenterna i södra Sverige. Melwins glädje till motocrossen kan ta honom långt där visionerna om att bli bäst i Sverige och att få representera landslaget i både EM och VM! Säger Charlotte Kalla

Viktig anledning
Under vinterhalvåret så ägnar sig Melwin åt både längdskidåkning och crossfit för att bygga den grundfysik som krävs för att ha en chans till bra placeringar på tävlingarna under barmarkssäsongen. Melwins mamma och pappa är en viktig anledning till att han haft möjligheten att satsa på motocross genom deras stöd, sponsring och pappa Johan som även är Melwins mekaniker.

Får möjlighet
– Charlotte Kallas stipendium betyder att jag får möjligheten att vintertid kunna åka ner till Skåne och på så sätt förlänga körtiden. Här uppe har vi egentligen 6 månader som det inte går att köra medan de har två veckor där nere som det inte går att köra. Så det blir ett sätt att jämna ut förutsättningarna med konkurrenterna som kan träna i princip året runt.
Syftet med Charlotte Kalla- stipendiet är att stödja, belöna och stimulera unga idrottsutövare i Norrland på ett sådant sätt att det underlättar för den enskilde idrottsutövandes utveckling. Särskilt fokus läggs på idrottsutövare i glesbygdskommuner där möjligheterna för elitsatsning har liknande förutsättningar som Charlotte Kalla hade i IFK Tärendö under sin ungdomstid. Mikael Sturk är fritidschef på Pajala kommun:

Var imonerad
– Juryn var imponerad av Melwins driv och ambition att göra en elitsatsning och leverera goda resultat på tävlingar trots förutsättningar som skiljer sig från konkurrenterna med det geografiska läget som innebär kortare säsong för motocross, många långa resor och ekonomiska utmaningar.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

2 kommentarer på “Melvin får Charlotte Kallas stipendium

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Myggrik midsommar med mörka moln

Man kan undra om väderguden är dadaist – med massiv hageleld i Seskarö som på några minuter förvandlar festplatsen till leråker och skyfall mitt under ringlekar vid Kukkolaforsen. 

Brottarmästaren grep in när polisen var långt borta

Kände Haparandaprofilen och mästerbrottaren Tomas Johansson gjorde en hjältemodig insats på måndagskvällen när han skyddade allmänheten från en påverkad och förvirrad man som beväpnat sig – med en borrmaskin. 

Evenemang i Tornedalen

Här följer en sammanställning av några av de evenemang som äger rum i Tornedalen under sommaren, på både svenska och finska sidan av gränsen. 

Solen sken på studenterna

Glädjen var stor när studenterna vid Gränsälvsgymnasiet i Övertorneå sprang ut till strålande sol och alla anhörigas gratulationer. 

”Ska bli konstigt att inte plugga”

Efter regn kommer sol, sägs det. Det fick studenterna från Laestadiusskolan i Pajala erfara när de efter hällregn, i sol fick vandra ut på den röda mattan och den påföljande balen på Folkets hus. ”Ska bli konstigt att inte plugga.

Tärendöholmen åter vandaliserad

Under lördagen ägnade sig ett tjugotal personer att städa upp och fräscha till Tärendöholmen efter en lång vinter. På söndag återvände fastighetsansvarig Petter Stridsman och upptäckte då att det under natten skett skadegörelse på holmen. 

Glamouröst när studenterna gled in på bal

Studenterna i Haparanda rullade in med flådiga bilar och sken ikapp med solen när de gick på den röda mattan till Stadshotellet för årets upplaga av studentbalen. Nära och kära hade samlats för att se de glamourösa och stiliga ungdomarna,

”Dyrt fiskekort tar död på sportfisket”

Det gemensamma fiskekortet mellan Finland och Sverige i den del av Torneälven som utgör gränsälv, är dyrt och tar död på sportfisketraditionen, hävdar sportfiskeentusiasten Leif Taavola i Juoksengi. ”Fiskekorten ger pengar till byasamfälligheterna och kan ses som byautveckling”, säger, Ilkka