fbpx

Mer satsningar på dagkirurgin i Kalix

Regionstyrelsen beslutade den 6 oktober att ge regiondirektören i uppdrag att permanenta den dagkirurgiska verksamheten vid Kalix sjukhus, samt att utreda möjligheterna att bedriva planerad slutenvårdskirurgi på Kalix sjukhus.

I uppdraget ingår även att utöka antalet operationssalar vid Kalix sjukhus till två samt att renovera sterilcentralen vid sjukhuset. ”Ombyggnationen ska påbörjas skyndsamt”.

Glenn Berggård (V) och Anders Öberg (S) reserverar sig mot beslutet.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

4 kommentarer på “Mer satsningar på dagkirurgin i Kalix

 1. Hur kan folk rösta på sossarna som försämrar sjukvården för oss som bor utanför Luleå,Boden och Piteå. Jag fick åka till Eskilstuna på en operation det var ingen trevlig resa för en sjuk person. Det är bra att det blir mer operationer som skall utföras i Kalix! En distrikssköterske mottagning med öppet dygnet runt bör också öppnas på lämpliga orter excempelvis i Haparanda bor själv där därav denna önskan! Var själv tvungen att åka till Kalix akuten nu på lördag efter operationen för en liten justering som en sköterska skulle ha kunnat göra här hemmavid, det kostade mig bara resan 400kr besöket på akuten är väl 400kr det blev en utgift för en fattig pensionär 800kronor..

 2. Detta är fler nya steg i rätt riktning och en konsekvens av den ”omställning” som vi påbörjat. Vi = Alliansen (Sjvp+M+C)
  Decentralisering i.s.f. centralisering.
  Närmare vård för oss i Östra Norrbotten.
  Viktigt att våra 6 nyinrättade OBS-platser i Haparanda får bli fler.

 3. Tack, så glad man kan bli över denna återuppbyggnad av vården i Kalix det gynnar oss Tornedalingar.

 4. Vill sossarna ha allt till luleå eller vad är problemet?hela Sverige ska leva.jo tjena

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Färgsprakande modevisning med vårkänsla

I söndags var det dags för catwalk på Folkets hus i Haparanda. Tiotalet företag passade på att visa upp vårens och sommarens mode. 

Skidrade i folkdräkt för att skapa intresse

På vårvintern är skidåkare på isen en vanlig syn. Skidåkare iförd folkdräkt är desto ovanligare. ”Det var premiär och vi hade beställt fint väder”, sade Ritva Niska från Kalevala-föreningen i Haparanda. 

Oplogade trottoarer vållar debatt

Oplogade trottoarer i Haparanda har blivit ett omdebatterat ämne både på nätet och i verkliga livet. Jörgen Waara, platschef på BDX, håller dock inte med de som levererar kritik. ”Vi gör ett bra jobb och får mycket beröm”, säger han.

Snöforskaren vann sitt tolfte Tornedalslopp

I helgen arrangerades Tornedalsloppet för 55:e gången med runt 150 deltagare som gick i mål från de tre startplatserna Kuivakangas (11 km), Wanhaniemi (23 km) och Svanstein (45 km). Den mest rutinerade segraren heter Nina Lina Lintzén, Luleå Gjutarens IF

En hel del fisk och strålande väder

I söndags var det några kallgrader och inte ett moln på himlen när pimpeltävlingen Vuononappet genomfördes med över 100 deltagare. 

Pensionär tog chansen att bli en skolmormor

Två timmar i veckan kommer skolmormor Margareta Tengberger till Aspstrandens skola och läser med eleverna. Hennes lön är uppskattning och glada tillrop från barn.