fbpx

Mer satsningar på dagkirurgin i Kalix

Regionstyrelsen beslutade den 6 oktober att ge regiondirektören i uppdrag att permanenta den dagkirurgiska verksamheten vid Kalix sjukhus, samt att utreda möjligheterna att bedriva planerad slutenvårdskirurgi på Kalix sjukhus.

I uppdraget ingår även att utöka antalet operationssalar vid Kalix sjukhus till två samt att renovera sterilcentralen vid sjukhuset. ”Ombyggnationen ska påbörjas skyndsamt”.

Glenn Berggård (V) och Anders Öberg (S) reserverar sig mot beslutet.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

4 kommentarer på “Mer satsningar på dagkirurgin i Kalix

 1. Hur kan folk rösta på sossarna som försämrar sjukvården för oss som bor utanför Luleå,Boden och Piteå. Jag fick åka till Eskilstuna på en operation det var ingen trevlig resa för en sjuk person. Det är bra att det blir mer operationer som skall utföras i Kalix! En distrikssköterske mottagning med öppet dygnet runt bör också öppnas på lämpliga orter excempelvis i Haparanda bor själv där därav denna önskan! Var själv tvungen att åka till Kalix akuten nu på lördag efter operationen för en liten justering som en sköterska skulle ha kunnat göra här hemmavid, det kostade mig bara resan 400kr besöket på akuten är väl 400kr det blev en utgift för en fattig pensionär 800kronor..

 2. Detta är fler nya steg i rätt riktning och en konsekvens av den ”omställning” som vi påbörjat. Vi = Alliansen (Sjvp+M+C)
  Decentralisering i.s.f. centralisering.
  Närmare vård för oss i Östra Norrbotten.
  Viktigt att våra 6 nyinrättade OBS-platser i Haparanda får bli fler.

 3. Tack, så glad man kan bli över denna återuppbyggnad av vården i Kalix det gynnar oss Tornedalingar.

 4. Vill sossarna ha allt till luleå eller vad är problemet?hela Sverige ska leva.jo tjena

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Avtalsskandal i Pajala: Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal

HB kan idag avslöja en av de största kommunskandalerna i Norrbotten i modern tid. Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal i Pajala. Konsulter har slutattesterat egna kostnader och fakturor. Revisorerna avstyrker nu ansvarsfrihet för kommunstyrelsen. 

Manliga städare trampar in i damernas duschrum

På Torneå badhus kan nakna badgäster överraskas av att manliga städare trampar in i damernas duschrum, medan kvinnliga städare trampar in i herrarnas. Kaisa Metsähalme tycker inte att det är okej. 

Anna-Lisa blev telefonist som femåring

När Leipijärvi fick telefonservice blev femåriga Anna-Lisa Harila byns telefonist. Deras hus låg lägligt, nära vägen och mitt i byn. HB har träffat den kavata flickan som numera heter Häggström, fyller 87 år i juni och är bosatt i Kalix.

Prova på-dans under dansveckan

Under PRO:s nationella dansvecka fick seniorer i Haparanda testa på bland annat Linedance. 

Smög igång premiäröppning

I juli förra året tog företagarna Janne Lind samt syskonen Stina och Viktor Medström, över River motell/restaurang/camping i Haparanda. Efter en storrenovering var det i går dags för en smygöppning. 

MC- och bilentusiaster njöt av våren

Gatorna i centrala Torneå fylldes av mullrandet av motorer den första maj när det var dags för den traditionella paraden för motorentusiaster. 

Majblomma hjälper barn att blomstra

HB har träffat den enda klassen i Haparanda som säljer majblommor. Barn som gärna hjälper andra barn att få en drägligare tillvaro. 

Fyrbenta hjälper tvåbenta

I onsdags firades den internationella ledarhundsdagen och i Torneå uppmärksammades detta med informationsdag vid köpcentret. 

Svefi bjöd in till öppet hus

Sverigefinska folkhögskolan slog upp portarna under onsdagen och bjöd in till öppet hus.