Mer till kommuner och regioner

NORRBOTTEN: 20 miljarder i krispaket till kommuner och regioner.

Många kommuner och regioner drabbas hårt ekonomiskt till följd av det pågående utbrottet av covid-19.

Regeringen, Centerpartiet och Liberalerna avser därför att föreslå tillskott på sammanlagt 22 miljarder kronor i vårändringsbudgeten för 2020, som presenteras den 15 april.

Förstärkningen görs genom både ökade generella statsbidrag och en ökning av beloppet som ska täcka merkostnader inom hälso- och sjukvård samt omsorg.

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

2 kommentarer på “Mer till kommuner och regioner

  1. Regeringen har hittills satsat 100 miljader, där ingår en stor del i bidrag till bl.a. företagen. Hoppas att dessa bidrag inte går till oseriösa eller kriminella företagare, för dessa finns bevisligen!

  2. Även detta ett mycket bra beslut som för Haparandas del innebär ca 15 mer i tillskott. Nu återstår att lösa frågan vem eller vilka som ska göra jobbet. Våra kära grannar från Finland är inte tillgängliga för arbete inom offentlig verksamhet. Visst, arbetslösheten är påtaglig och varsel haglar tätt, så nog borde det finnas arbetskraft tillgänglig för den som vill arbeta. Här kan kommunen särskilt premiera de som gör heroiska insatser inom vård och omsorg, varför inte en Covid-19 bonus på extra 10000 i lönekuvertet varje månad under dessa mörka stunder som markering att ”NI GÖR ETT BRA JOBB”

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Kärlek över stängd gräns

Den stängda gränsen har haft stor påverkan på mångas liv vid svenskfinska gränsen, och idag startar Haparandabladet en artikelserie för att dokumentera vittnesmål från gränsstängningen. Det första vittnesmålet kommer från Olivia Lilleberg och Hussein Naseri.

Elisabeth Holmgren
Hon uppfann brevlådeshopping

När Coronapandemin var ett faktum kunde Elisabeth Holmgren, själv tillhörandes en riskgrupp, inte längre resa runt och sälja kläder. Då föddes hennes idé om brevlådeshopping.

Här är Pajalas nya ridklubb

Nu finns krafter som arbetar för att starta upp en ridklubb och åter öppna stallet samt ett ridhus. HB kan först av alla avslöja att den nya ridklubben ska heta Pajala Hästkraft.