fbpx

Mer till kommuner och regioner

NORRBOTTEN: 20 miljarder i krispaket till kommuner och regioner.

Många kommuner och regioner drabbas hårt ekonomiskt till följd av det pågående utbrottet av covid-19.

Regeringen, Centerpartiet och Liberalerna avser därför att föreslå tillskott på sammanlagt 22 miljarder kronor i vårändringsbudgeten för 2020, som presenteras den 15 april.

Förstärkningen görs genom både ökade generella statsbidrag och en ökning av beloppet som ska täcka merkostnader inom hälso- och sjukvård samt omsorg.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

2 kommentarer på “Mer till kommuner och regioner

  1. Regeringen har hittills satsat 100 miljader, där ingår en stor del i bidrag till bl.a. företagen. Hoppas att dessa bidrag inte går till oseriösa eller kriminella företagare, för dessa finns bevisligen!

  2. Även detta ett mycket bra beslut som för Haparandas del innebär ca 15 mer i tillskott. Nu återstår att lösa frågan vem eller vilka som ska göra jobbet. Våra kära grannar från Finland är inte tillgängliga för arbete inom offentlig verksamhet. Visst, arbetslösheten är påtaglig och varsel haglar tätt, så nog borde det finnas arbetskraft tillgänglig för den som vill arbeta. Här kan kommunen särskilt premiera de som gör heroiska insatser inom vård och omsorg, varför inte en Covid-19 bonus på extra 10000 i lönekuvertet varje månad under dessa mörka stunder som markering att ”NI GÖR ETT BRA JOBB”

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

HB granskar: Vad hände med värmeverket?

Nu kan HB avslöja att mycket har gått snett med den nya pannan på Haparanda Värmeverk – trots att konsulter anlitats för elva miljoner. Konsulternas kalkyler höll inte. Viktiga delar från förstudien kunde inte installeras. Kommunens borgen är förbrukad. Installationen är försenad med 3,5 år och en strid om viten för miljoner hotar.

Hälsoprojekt för personalen som utför de tyngsta jobben

– Med stöd från ett beslut i socialnämnden kommer vi att satsa 1,5 miljoner kronor på ett hälsoprojekt för stöd- och omsorgspersonalen, säger Peter Juntti, socialchef vid Övertorneå kommun.
I bakgrunden ligger att stöd- och omsorgsförvaltningen under sommaren 2022 fick ett extra prestationsbaserat bidrag från Socialstyrelsen. Efter beslutet om inriktningen för vart pengarna ska gå är det snart dags för det hälsofrämjande arbete som ska ingå i Hälsoprojektet.

Bygger kreativ miljö i Risudden

Det har väl knappast undgått någon att styrelsen för Konsthall Tornedalen har anställt en chef. Samtidigt fortsätter verksamheten i Risudden vid Art Hotel, som tar emot gäster, just nu en produktiv författare, som av det Norrländska litteratursällskapet ”Författarcentrum Norr” är bjuden på gratis boende för att ges chans skapa i en kreativ miljö.