fbpx

Mer till kommuner och regioner

NORRBOTTEN: 20 miljarder i krispaket till kommuner och regioner.

Många kommuner och regioner drabbas hårt ekonomiskt till följd av det pågående utbrottet av covid-19.

Regeringen, Centerpartiet och Liberalerna avser därför att föreslå tillskott på sammanlagt 22 miljarder kronor i vårändringsbudgeten för 2020, som presenteras den 15 april.

Förstärkningen görs genom både ökade generella statsbidrag och en ökning av beloppet som ska täcka merkostnader inom hälso- och sjukvård samt omsorg.

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

2 kommentarer på “Mer till kommuner och regioner

  1. Regeringen har hittills satsat 100 miljader, där ingår en stor del i bidrag till bl.a. företagen. Hoppas att dessa bidrag inte går till oseriösa eller kriminella företagare, för dessa finns bevisligen!

  2. Även detta ett mycket bra beslut som för Haparandas del innebär ca 15 mer i tillskott. Nu återstår att lösa frågan vem eller vilka som ska göra jobbet. Våra kära grannar från Finland är inte tillgängliga för arbete inom offentlig verksamhet. Visst, arbetslösheten är påtaglig och varsel haglar tätt, så nog borde det finnas arbetskraft tillgänglig för den som vill arbeta. Här kan kommunen särskilt premiera de som gör heroiska insatser inom vård och omsorg, varför inte en Covid-19 bonus på extra 10000 i lönekuvertet varje månad under dessa mörka stunder som markering att ”NI GÖR ETT BRA JOBB”

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Sven-Erik Bucht riktar skarp kritik mot SVT

Förre landsbygdsministern Sven-Erik Bucht (S) går till storms mot SVT:s ”Slaget om skogen” i Vetenskapens Värld. ”Jag har aldrig någonsin tidigare sett ett så osakligt och partiskt program i public service”, säger han. HB har också intervjuat SVT:s ansvarige utgivare som försvarar programmet.

Konsten som var för våldsam för kommunen

På Heart of Laplands Instagramkonto poserar den samiska konstnä­ren Anders Sunna på ett foto med en kalash­nikov. Kontot har också publicerat andra konst­verk med våldsinslag. En av Tornedalskommunerna har reagerat starkt och nu är konsten avpublicerad.

Kaunis om utsläpp i älven

Miljöchefen på Kaunis Iron, Emma Grönberg, uppger att gruvan inte påverkar miljöstatusen i älven, och att skumbildning förekommer både uppströms och nedströms Kaunis Irons verksamhet.

Stora löjfångster vid premiären

Löjfiskepremiären i söndags gav stora fångster av löja som innehöll gott om rom.
– Inget talar för att löjan är hotad, säger Ingvar Lerdin, Seskarö, ordförande i Norrbottens Kustfiskeförbund.