fbpx

Mer verktyg för att förhindra brott

Riksdagen sa den 13 september ja till regeringens förslag till lagändringar som gäller hemliga tvångsmedel.

Enligt beslutet innebär det att från och med 1 oktober får brottsbekämpande myndigheter mer effektiva verktyg i arbetet med att förhindra, utreda och lagföra allvarliga brott.

Brottsbekämpande myndigheter kommer exempelvis att få använda sig av telefonavlyssning, kameraövervakning, rumsavlyssning samt dataavläsning i större utsträckning än i dag.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

5 kommentarer på “Mer verktyg för att förhindra brott

 1. Det är konstigt att den rödgröna sörjan vill ha snabbare beslut i alla frågor Varför har det blivit så här i Sverige att ingenting verkar fungera
  Jo vi har haft en rödgrön regering i 8 år och deras motto har varit att få enbart sitta i regerings ställning
  Skönt att 8 års vanstyre tog slut

 2. Snart kommer dem tatuera in slav I allas pannben. Snart försvinner kontanterna även. Sen har dem full insyn i allas liv dygnet runt.

 3. Fakta är om hemliga tvångsmedel, ett förslag från sosse regeringen som nu är utred och klar för beslut fr. 1/10. 17 av 20 borgar propositioner är förslag till lagändring från sosse regeringen! 1 år vid makten med nya reformer från borgar regeringen mot kriminella, nu först verkar de ha vaknat och tillsatt utredningar om lagförslag! Det kallar jag att vara ”saktfärdig” och inte som högerns ”lille man” säger att man prioriterar kampen mot kriminella!

 4. Fakta är, som anställd inom en myndighet över 40 år, har det inte varit problem att lämna uppgifter till en annan myndighet enl. nuvarande sekretess lagstiftningen! Uppgifter till polis, socialen, kronofogden, skattemyndigheten om t.ex. adress, inkomster etc. Devisen är och har varit, ”att samhällets intresse går över den enskildes intressen”! Då undrar man vad borgar regeringen inför något nytt i sekretess lagstiftningen mellan myndigheter?? Nej, verkar vara borgar propaganda, att verka duktig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN