fbpx

Mer verktyg för att förhindra brott

Riksdagen sa den 13 september ja till regeringens förslag till lagändringar som gäller hemliga tvångsmedel.

Enligt beslutet innebär det att från och med 1 oktober får brottsbekämpande myndigheter mer effektiva verktyg i arbetet med att förhindra, utreda och lagföra allvarliga brott.

Brottsbekämpande myndigheter kommer exempelvis att få använda sig av telefonavlyssning, kameraövervakning, rumsavlyssning samt dataavläsning i större utsträckning än i dag.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

5 kommentarer på “Mer verktyg för att förhindra brott

 1. Det är konstigt att den rödgröna sörjan vill ha snabbare beslut i alla frågor Varför har det blivit så här i Sverige att ingenting verkar fungera
  Jo vi har haft en rödgrön regering i 8 år och deras motto har varit att få enbart sitta i regerings ställning
  Skönt att 8 års vanstyre tog slut

 2. Snart kommer dem tatuera in slav I allas pannben. Snart försvinner kontanterna även. Sen har dem full insyn i allas liv dygnet runt.

 3. Fakta är om hemliga tvångsmedel, ett förslag från sosse regeringen som nu är utred och klar för beslut fr. 1/10. 17 av 20 borgar propositioner är förslag till lagändring från sosse regeringen! 1 år vid makten med nya reformer från borgar regeringen mot kriminella, nu först verkar de ha vaknat och tillsatt utredningar om lagförslag! Det kallar jag att vara ”saktfärdig” och inte som högerns ”lille man” säger att man prioriterar kampen mot kriminella!

 4. Fakta är, som anställd inom en myndighet över 40 år, har det inte varit problem att lämna uppgifter till en annan myndighet enl. nuvarande sekretess lagstiftningen! Uppgifter till polis, socialen, kronofogden, skattemyndigheten om t.ex. adress, inkomster etc. Devisen är och har varit, ”att samhällets intresse går över den enskildes intressen”! Då undrar man vad borgar regeringen inför något nytt i sekretess lagstiftningen mellan myndigheter?? Nej, verkar vara borgar propaganda, att verka duktig!

 5. Man får hoppas att det används av rätt personer i rätt syften och inte av fel personer i fel syften.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Myggrik midsommar med mörka moln

Man kan undra om väderguden är dadaist – med massiv hageleld i Seskarö som på några minuter förvandlar festplatsen till leråker och skyfall mitt under ringlekar vid Kukkolaforsen. 

Brottarmästaren grep in när polisen var långt borta

Kände Haparandaprofilen och mästerbrottaren Tomas Johansson gjorde en hjältemodig insats på måndagskvällen när han skyddade allmänheten från en påverkad och förvirrad man som beväpnat sig – med en borrmaskin. 

Evenemang i Tornedalen

Här följer en sammanställning av några av de evenemang som äger rum i Tornedalen under sommaren, på både svenska och finska sidan av gränsen. 

Solen sken på studenterna

Glädjen var stor när studenterna vid Gränsälvsgymnasiet i Övertorneå sprang ut till strålande sol och alla anhörigas gratulationer. 

”Ska bli konstigt att inte plugga”

Efter regn kommer sol, sägs det. Det fick studenterna från Laestadiusskolan i Pajala erfara när de efter hällregn, i sol fick vandra ut på den röda mattan och den påföljande balen på Folkets hus. ”Ska bli konstigt att inte plugga.

Tärendöholmen åter vandaliserad

Under lördagen ägnade sig ett tjugotal personer att städa upp och fräscha till Tärendöholmen efter en lång vinter. På söndag återvände fastighetsansvarig Petter Stridsman och upptäckte då att det under natten skett skadegörelse på holmen. 

Glamouröst när studenterna gled in på bal

Studenterna i Haparanda rullade in med flådiga bilar och sken ikapp med solen när de gick på den röda mattan till Stadshotellet för årets upplaga av studentbalen. Nära och kära hade samlats för att se de glamourösa och stiliga ungdomarna,

”Dyrt fiskekort tar död på sportfisket”

Det gemensamma fiskekortet mellan Finland och Sverige i den del av Torneälven som utgör gränsälv, är dyrt och tar död på sportfisketraditionen, hävdar sportfiskeentusiasten Leif Taavola i Juoksengi. ”Fiskekorten ger pengar till byasamfälligheterna och kan ses som byautveckling”, säger, Ilkka