fbpx

Miljoner satsas på klinisk forskning

Norra sjukvårdsregionen, där Region Jämtland Härjedalen, Region Norrbotten, Region Västerbotten och Region Västernorrland ingår, satsar 2,25 miljoner kronor på klinisk forskning 2023.

Sedan 1986 har Norra sjukvårdsregionen fördelat cirka 80 miljoner kronor till klinisk forskning i norr. Enligt Region Norrbotten har fler än 900 forskningsprojekt under åren fått medel från Visare Norr som står för Vårdforskning I Samverkan Regionalt i Norr.

– Visare Norr är ett viktigt forskningsanslag för att främja forskningssamverkan i hela norra sjukvårdsregionen och det är glädjande att se att flera av våra forskare från Region Norrbotten är medsökande i de projekt som beviljats medel för 2023, säger Johanna Törmä, enhetschef för Forskning och utbildning inom Region Norrbotten, i ett pressmeddelande.

För 2023 har 16 projekt ansökt om forskningsmedel. Totalt 2,25 miljoner kronor ställts till förfogande. Till det kommer 100.000 kronor från Folke Lithners fond för klinisk diabetesforskning i Norrland.

Anslag beviljades för 10 projekt, varav tre från Folke Lithners fond.

Visare Norr-anslaget ska stimulera forskning i samverkan mellan anställda i Norra sjukvårdsregionen, Umeå universitet, Luleå tekniska universitet och Mittuniversitetet, uppger Region Norrbotten. Det är forskningsprojekt med klinisk- och annan verksamhetsanknuten inriktning som prioriteras. Patientnyttan uppges vara ett viktigt inslag i bedömningen.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN