fbpx

Miljöpartiet har fått nytt språkrör

Miljöpartiet har valt Märta Stenevi som nytt språkrör efter Isabella Lövin, som lämnar politiken.

Beslutet togs under en extrakongress som genomfördes digitalt under söndagen, och där 265 ombud från hela landet deltog. Märta Stenevi fick drygt 50 procent av alla röster och blir nu Per Bolunds nya parhäst.

Som nytt språkrör förväntas hon få en ministerpost i den röd-gröna regeringen.

Märta Stenevi är 44 år gammal och har sedan 2019 varit Miljöpartiets partisekreterare. Hon har ett förflutet som regionråd i Skåne och kommunalråd i Malmö. Innan det arbetade hon inom förlags- och bokbranschen.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

2 kommentarer på “Miljöpartiet har fått nytt språkrör

 1. Inte heller något parti för dem av oss som inte har råd att köpa ny bil utan får dras med en gammal 240 eller liknande som kommer fortsätta dra lika mycket bensin oavsett hur mycket bensinskatten höjs.

  Miljön är knappast annat än ett svepskäl för att ”våra” politiker ska få höja skatterna mer och mer.

  Sovjetfasoner!

  Som om inte vädret ställde till det nog mycket för dem av oss som arbetspendlar i Norrbotten så går en allt större del av lönen åt till att tanka bilen.

  På de få bussar som över huvud taget går riskerar man att smittas av corona.

  Till råga på allt ska man visst numera skämmas över att man andas ut koldioxid också.

  Med miljöpartiet vid makten kan man lika gärna ge upp.

  ”Det går åt h-e i alla fall …”

 2. Prio 1 är att miljöpartiet åker ut från riksdagen vid nästa val, inget parti för boende i glesbygd.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Myggrik midsommar med mörka moln

Man kan undra om väderguden är dadaist – med massiv hageleld i Seskarö som på några minuter förvandlar festplatsen till leråker och skyfall mitt under ringlekar vid Kukkolaforsen. 

Brottarmästaren grep in när polisen var långt borta

Kände Haparandaprofilen och mästerbrottaren Tomas Johansson gjorde en hjältemodig insats på måndagskvällen när han skyddade allmänheten från en påverkad och förvirrad man som beväpnat sig – med en borrmaskin. 

Evenemang i Tornedalen

Här följer en sammanställning av några av de evenemang som äger rum i Tornedalen under sommaren, på både svenska och finska sidan av gränsen. 

Solen sken på studenterna

Glädjen var stor när studenterna vid Gränsälvsgymnasiet i Övertorneå sprang ut till strålande sol och alla anhörigas gratulationer. 

”Ska bli konstigt att inte plugga”

Efter regn kommer sol, sägs det. Det fick studenterna från Laestadiusskolan i Pajala erfara när de efter hällregn, i sol fick vandra ut på den röda mattan och den påföljande balen på Folkets hus. ”Ska bli konstigt att inte plugga.

Tärendöholmen åter vandaliserad

Under lördagen ägnade sig ett tjugotal personer att städa upp och fräscha till Tärendöholmen efter en lång vinter. På söndag återvände fastighetsansvarig Petter Stridsman och upptäckte då att det under natten skett skadegörelse på holmen. 

Glamouröst när studenterna gled in på bal

Studenterna i Haparanda rullade in med flådiga bilar och sken ikapp med solen när de gick på den röda mattan till Stadshotellet för årets upplaga av studentbalen. Nära och kära hade samlats för att se de glamourösa och stiliga ungdomarna,

”Dyrt fiskekort tar död på sportfisket”

Det gemensamma fiskekortet mellan Finland och Sverige i den del av Torneälven som utgör gränsälv, är dyrt och tar död på sportfisketraditionen, hävdar sportfiskeentusiasten Leif Taavola i Juoksengi. ”Fiskekorten ger pengar till byasamfälligheterna och kan ses som byautveckling”, säger, Ilkka