fbpx

Minskad smitta – manar till fortsatt försiktighet

Enligt dagsstatistiken kring bekräftade fall i länet fram till den 8 juli pekar kurvan nedåt, om man ser till medelvärdet. Källa: Region Norrbotten

Antalet smittade av covid-19 fortsätter att minska i länet. Men Region Norrbotten manar till fortsatt försiktighet för att hålla smittspridningen under kontroll.

Under onsdagseftermiddagen gick regionen ut med uppdaterad information kring covid-19 i Norrbottens län. Tolv patienter är inlagda på sjukhus, varav fem av dessa får intensivvård. Hittills har 73 patienter avlidit av sjukdomen i länet.

Trots att antalet smittade i länet fortsätter att minska så uppmanar regionen människor att fortsätta visa försiktighet genom att komma och ta prov vid minsta symtom samt stanna hemma, fortsätta hålla avstånd till människor var man än är, och att tvätta händerna ofta.

Den senaste statistiken från Folkhälsomyndigheten i fråga om bekräftade fall i tornedalskommunerna är från vecka 27. Då hade Haparanda färre än 15 stycken bekräftade sjukdomsfall. Samma vecka hade Övertorneå 23 stycken sjukdomsfall, vilket är samma antal som veckan innan. Pajala har 19 stycken sjukdomsfall, ett fall mer än föregående veckan.

Tester för att se om man har utvecklat antikroppar för allmänheten uppges i nuläget inte vara aktuellt, men planering för det pågår.

Det uppges vidare att 2.926 personer i länet testat sig för att se om de hade en pågående infektion, och skulle provsvaret vara positivt tar smittspårare kontakt.

Regionen har också lämnat besked att andningsskyddet S-sangso inte kommer användas i väntan på Socialstyrelsens utredning. Detta efter den kartläggning som Uppdrag Granskning och SVT Nyheter har gjort angående skyddens bristande kvalitet. Alla verksamheter ska ha informerats och masker ute i verksamheterna skickas tillbaka i väntan på utredning.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN