fbpx

Minskad smittspridning två senaste veckorna

Anmälningssystemet för covidsmittor krånglade för två veckor sedan och siffrorna blev försenade.  Nu har Region Norrbotten publicerat smittskyddsrapporten men data från vecka 21 är i nuläget inte hundra procent uppdaterade.

Eventuellt kan några av fallen som rapporterats från vecka 22 vara från vecka 21, uppges det i rapporten. I Norrbotten bekräftades 581 nya smittade vecka 21 och 591 vecka 22. Belastningen på slutenvården är fortsatt hög men minskande. Framför allt är IVA-vården fortsatt tungt belastad. I Tornedalskommunerna rapporterades få fall vecka 22. Tre i Haparanda, fyra i Övertorneå och fyra i Pajala. Det är Luleå (160), Kiruna (155) och Piteå, (82) som har högst antal bekräftade fall vecka 22. Totalt 266 personer med bekräftad covid-19 har avlidit sedan coronautbrottets början.
– Avtagande smittotal men fortsatt stora svängningar, noteras i antalet konstaterade fall per dag till och med vecka 22. Minskning jämfört med vecka 20 då antalet låg på 1.008 personer.
Vaccinationskampanjen fortgår och data från FoHM fram till och med vecka 21 har cirka 145.000 vaccindoser givits i Norrbotten. Omkring 48 procent av länets vuxna befolkning är vaccinerade med minst en dos. Vaccinationsviljan i länet är god. Drygt 90 procent av befolkningen över 60 år har påbörjat vaccinationen och majoriteten av dem har fått två doser.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

2 kommentarer på “Minskad smittspridning två senaste veckorna

  1. Det är ju solen som har kommit fram (UV-ljus är bra mot virus) och människorna som dessutom har börjat vara ute mer. Vad mer finns att säga?

  2. Var är alla lettervisser som brukar uttala sig i dessa frågor efter att ha gått en snabbkurs i hur olika virus sprider sig. Kunskapen kanske inte räcker längre än så.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Glamouröst när studenterna gled in på bal

Studenterna i Haparanda rullade in med flådiga bilar och sken ikapp med solen när de gick på den röda mattan till Stadshotellet för årets upplaga av studentbalen. Nära och kära hade samlats för att se de glamourösa och stiliga ungdomarna,

”Dyrt fiskekort tar död på sportfisket”

Det gemensamma fiskekortet mellan Finland och Sverige i den del av Torneälven som utgör gränsälv, är dyrt och tar död på sportfisketraditionen, hävdar sportfiskeentusiasten Leif Taavola i Juoksengi. ”Fiskekorten ger pengar till byasamfälligheterna och kan ses som byautveckling”, säger, Ilkka

Sjukresa gick i 140 kilometer

En sjukresa hem från Kalix sjukhus blev en riktig skräckfärd för tre Haparandabor. ”När taxichauffören läser i mobilen i 140 kilometer i timmen är det inte säkert”, säger Henry Vesala. 

Intensiva dagar inför revyn

https://e.haparandabladet.se/p/haparandabladet/2024-05-24/a/intensiva-dagar-infor-revyn/1893/1470867/52419103

Avtalsskandal i Pajala: Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal

HB kan idag avslöja en av de största kommunskandalerna i Norrbotten i modern tid. Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal i Pajala. Konsulter har slutattesterat egna kostnader och fakturor. Revisorerna avstyrker nu ansvarsfrihet för kommunstyrelsen. 

Manliga städare trampar in i damernas duschrum

På Torneå badhus kan nakna badgäster överraskas av att manliga städare trampar in i damernas duschrum, medan kvinnliga städare trampar in i herrarnas. Kaisa Metsähalme tycker inte att det är okej.