fbpx

Minskad smittspridning två senaste veckorna

Anmälningssystemet för covidsmittor krånglade för två veckor sedan och siffrorna blev försenade.  Nu har Region Norrbotten publicerat smittskyddsrapporten men data från vecka 21 är i nuläget inte hundra procent uppdaterade.

Eventuellt kan några av fallen som rapporterats från vecka 22 vara från vecka 21, uppges det i rapporten. I Norrbotten bekräftades 581 nya smittade vecka 21 och 591 vecka 22. Belastningen på slutenvården är fortsatt hög men minskande. Framför allt är IVA-vården fortsatt tungt belastad. I Tornedalskommunerna rapporterades få fall vecka 22. Tre i Haparanda, fyra i Övertorneå och fyra i Pajala. Det är Luleå (160), Kiruna (155) och Piteå, (82) som har högst antal bekräftade fall vecka 22. Totalt 266 personer med bekräftad covid-19 har avlidit sedan coronautbrottets början.
– Avtagande smittotal men fortsatt stora svängningar, noteras i antalet konstaterade fall per dag till och med vecka 22. Minskning jämfört med vecka 20 då antalet låg på 1.008 personer.
Vaccinationskampanjen fortgår och data från FoHM fram till och med vecka 21 har cirka 145.000 vaccindoser givits i Norrbotten. Omkring 48 procent av länets vuxna befolkning är vaccinerade med minst en dos. Vaccinationsviljan i länet är god. Drygt 90 procent av befolkningen över 60 år har påbörjat vaccinationen och majoriteten av dem har fått två doser.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

2 kommentarer på “Minskad smittspridning två senaste veckorna

  1. Det är ju solen som har kommit fram (UV-ljus är bra mot virus) och människorna som dessutom har börjat vara ute mer. Vad mer finns att säga?

  2. Var är alla lettervisser som brukar uttala sig i dessa frågor efter att ha gått en snabbkurs i hur olika virus sprider sig. Kunskapen kanske inte räcker längre än så.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN