fbpx

Minskad smittspridning två senaste veckorna

Anmälningssystemet för covidsmittor krånglade för två veckor sedan och siffrorna blev försenade.  Nu har Region Norrbotten publicerat smittskyddsrapporten men data från vecka 21 är i nuläget inte hundra procent uppdaterade.

Eventuellt kan några av fallen som rapporterats från vecka 22 vara från vecka 21, uppges det i rapporten. I Norrbotten bekräftades 581 nya smittade vecka 21 och 591 vecka 22. Belastningen på slutenvården är fortsatt hög men minskande. Framför allt är IVA-vården fortsatt tungt belastad. I Tornedalskommunerna rapporterades få fall vecka 22. Tre i Haparanda, fyra i Övertorneå och fyra i Pajala. Det är Luleå (160), Kiruna (155) och Piteå, (82) som har högst antal bekräftade fall vecka 22. Totalt 266 personer med bekräftad covid-19 har avlidit sedan coronautbrottets början.
– Avtagande smittotal men fortsatt stora svängningar, noteras i antalet konstaterade fall per dag till och med vecka 22. Minskning jämfört med vecka 20 då antalet låg på 1.008 personer.
Vaccinationskampanjen fortgår och data från FoHM fram till och med vecka 21 har cirka 145.000 vaccindoser givits i Norrbotten. Omkring 48 procent av länets vuxna befolkning är vaccinerade med minst en dos. Vaccinationsviljan i länet är god. Drygt 90 procent av befolkningen över 60 år har påbörjat vaccinationen och majoriteten av dem har fått två doser.

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

2 kommentarer på “Minskad smittspridning två senaste veckorna

  1. Det är ju solen som har kommit fram (UV-ljus är bra mot virus) och människorna som dessutom har börjat vara ute mer. Vad mer finns att säga?

  2. Var är alla lettervisser som brukar uttala sig i dessa frågor efter att ha gått en snabbkurs i hur olika virus sprider sig. Kunskapen kanske inte räcker längre än så.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

STR-T bemöter kuppanklagelserna

STR-T:s gamla förbundsledning har beskrivit årskongressen i april, som kuppartad. En ny styrelsemedlem medger att allt kanske inte gick till enligt regelboken men att ”ändmålet helgar medlen”. Nya ordföranden Eva Kvist säger att inget i genomförandet gått felaktigt till. Hon ifrågasätter också att HB skriver om saken och frågar om tidningens källor.

HB granskar: Konsultkarusellen

HAPARANDA Kommunalrådet Sven Tornberg (C) har hela tiden prisat värmeverkets konsulter, deras höga kompetens och kommunledningens stora förtroende för dem. HB har nu granskat konsulterna som hittills kostat Haparanda värmeverk 7,8 miljoner kronor till och med april 2021. Och konsultfakturorna fortsätter att ticka in.

Kommunen köpte ut skyddsombudet

Mitt i bristen på vårdpersonal har Haparanda stad köpt ut en undersköterska som har arbetat prickfritt på äldreboendet Klippan i 38 år. Enligt kollegor beror det enbart på att hon har varit ett starkt skyddsombud.

VD fick oriktiga arvoden

Enligt aktiebolagslagen och skatteverket ska en vd vara anställd och inte konsult. Haparanda värmeverks vd har nu varit konsult i fyra år. En miss som kan kosta kommunen miljonbelopp om upplägget granskas.

”Staten måste sänka avkastningskravet”

Birger Lahti är riksdagsledamot och landsbygdspolitisk talesperson för (V). Han följer den hårdnade debatten vad gäller naturskog och avverkningar. ”Det enda raka är att staten sänker avkastningskravet på Sveaskog, för att bemöta miljökraven, säger han