fbpx

Minskad smittspridning två senaste veckorna

Anmälningssystemet för covidsmittor krånglade för två veckor sedan och siffrorna blev försenade.  Nu har Region Norrbotten publicerat smittskyddsrapporten men data från vecka 21 är i nuläget inte hundra procent uppdaterade.

Eventuellt kan några av fallen som rapporterats från vecka 22 vara från vecka 21, uppges det i rapporten. I Norrbotten bekräftades 581 nya smittade vecka 21 och 591 vecka 22. Belastningen på slutenvården är fortsatt hög men minskande. Framför allt är IVA-vården fortsatt tungt belastad. I Tornedalskommunerna rapporterades få fall vecka 22. Tre i Haparanda, fyra i Övertorneå och fyra i Pajala. Det är Luleå (160), Kiruna (155) och Piteå, (82) som har högst antal bekräftade fall vecka 22. Totalt 266 personer med bekräftad covid-19 har avlidit sedan coronautbrottets början.
– Avtagande smittotal men fortsatt stora svängningar, noteras i antalet konstaterade fall per dag till och med vecka 22. Minskning jämfört med vecka 20 då antalet låg på 1.008 personer.
Vaccinationskampanjen fortgår och data från FoHM fram till och med vecka 21 har cirka 145.000 vaccindoser givits i Norrbotten. Omkring 48 procent av länets vuxna befolkning är vaccinerade med minst en dos. Vaccinationsviljan i länet är god. Drygt 90 procent av befolkningen över 60 år har påbörjat vaccinationen och majoriteten av dem har fått två doser.

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

2 kommentarer på “Minskad smittspridning två senaste veckorna

  1. Det är ju solen som har kommit fram (UV-ljus är bra mot virus) och människorna som dessutom har börjat vara ute mer. Vad mer finns att säga?

  2. Var är alla lettervisser som brukar uttala sig i dessa frågor efter att ha gått en snabbkurs i hur olika virus sprider sig. Kunskapen kanske inte räcker längre än så.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Förslag: Sju platser där vindkraft kan byggas

Naturskyddsföreningen gjorde för några år sedan en inventering av sju olika platser inom Pajala kommun där vindkraft kan byggas. Käymäjärvi tillhör inte dessa förslag. Samtliga föreslagna parker ligger sydväst om Pajala centralort och på längre avstånd från större byar.

Vattenfall utestängdes från Pajala kommuns Infocenter

HB kan avslöja att Vattenfall stoppades från att informera pajalaborna om vindkraftplanerna i Käymäjärvi i kommunens Infocenter i centrala Pajala. Beslutet togs enligt flera personer av kommunchefen Stefan Millgård, vilket han idag förnekar. Samtidigt stoppade han och utvecklingschefen Fredrik Holmström näringslivsstrategen Erik Mella från fortsatta kontakter med Vattenfall.

En ung man med ett gott hjärta

När Aaron Invall i Haparanda läste artikeln i HB om lilla Filimon som flytt från Ukraina frågade han sin mamma Kati Invall om han kunde ge lite leksaker till Filimon. HB såg till att de fick träffas och Aaron Invall och hans mamma Kati Invall uppskattade att få träffa Filimon och hans mamma och mormor som var väldigt rörda och tacksamma över att det finns så vänliga människor.

Två glädjebesked för Pajala Airport

Pajala får behålla två tur och returflyg per dag enligt ett färskt beslut från Trafikverket som motiverar det med att de lyssnat på gruv- och stålindustrin. Och i fredags lämnades bygglovshandlingarna in för utbyggnad av en ny utrikesterminal på Pajala Airport, som ska stå klar i oktober.

Siktar mot kommunalrådsposten

Med för närvarande tre mandat i Övertorneå kommun siktar Sjukvårdpartiet med Tomas Vedestig som ordförande på så mycket som sju till tio mandat. Han styrde kommunen tillsammans med Tomas Mörtberg, men nu säger han sig vara väl förberedd för att göra det på egen hand.