fbpx

Missade målet att minska inhyrd personal

På ett år har kostnaderna för hyrpersonal nästan dubblerats i Region Norrbotten. Det är den största ökningen bland alla Sveriges regioner.

Det är årets första halvår som har jämförts med samma period under 2022.

Hyrkostnaderna har ökat i alla regioner utom Stockholm och Västra Götaland. Men norra Sverige har drabbats extra hårt.

– Våren 2022 hade vi ett mycket besvärligt läge i regionen med akut personalbrist, höga sjukskrivningstal och akuta rekryteringssvårigheter. Det medförde i sin tur exempelvis för få tillgängliga vårdplatser och för lite läkartider tillgängliga i primärvården. I och med att vi ökade antalet inhyrda kunde vi öppna fler vårdplatser, säger Ulf Bergman, tf regiondirektör, i ett pressmeddelande.

Vidare uppges att situationen har blivit stabilare, sjukskrivningstalen sjunker och rekryteringsläget förbättras successivt. Men kostnaderna för inhyrda ha fortsatt att öka och för Norrbottens del utgör de nu 17,6 procent av de totala personalkostnaderna.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

2 kommentarer på “Missade målet att minska inhyrd personal

  1. Det är bra att sjukvårdspersonal söker sig till bemanningsbolag för att höja sina löner och få justa arbetsvillkor när inte kommuner och landsting kan erbjuda det.

  2. Ja, där ser man! Det tog inte lång tid innan sossarna körde Regionens ekonomi i botten, med dubblerade kostnader för hyrpersonal och dessutom vårdplatser som stängs och missnöjd vårdpersonal! Hur var det nu…skulle inte sossarna se till att vården blir BÄTTRE? Förlåt för allt Sjukvårdspartiet – kom tillbaks! Ni försökte skapa Nära Vård och såg till att hålla ekonomin i schack – nu har sossarna förstört allt det

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN