fbpx

Missing people inleder skallgång

Missing People är igång med en sökinsats. Foto: Eva Spiik

Missing People kommer att genomföre en skallgång idag, onsdag, efter den försvunne mannen i Haparanda.

Skallgången startar klockan 16.00. Alla frivilliga kan ansluta sig till insatsen varje heltimme, alltså klockan 16.00, 17.00, 18.00, och så vidare. De som ansluter sig ska inte ta med sig egna hundar –  om de inte är utbildade och godkända av Missing People.

Samlingen kommer att ske på parkeringsplatsen mellan Ikea och Resecentrum (obs, ny plats).

Christer Lindbäck, operativ insatschef för Missing People, ger rådet att ta på sig oömma kläder, samt ta med sig dryck, förtäring och någon form av energi, exempelvis choklad.

– Ta gärna med en ficklampa, ifall man behöver lysa in i utrymmen där det är mörkt, exempelvis under presenningar eller i förråd, säger han och uppger att de kommer att utbilda alla sökare på plats.

– Alla kan komma, det är inga speciella krav på sökarna. Känner man att man inte har så bra fysik så tilldelas man ett område som är lättare. Och man får gå i sin egen takt. Det vi behöver är många ögon som kan söka, säger Lindbäck och tillägger att de sätter ihop patruller som har ungefär samma fysik och förutsättningar.

Den saknade mannen är 79 år och lämnade hemmet på cykel, som är försedd med två sadelväskor.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

1 kommentar på “Missing people inleder skallgång

  1. Tror att mannen i fråga har cyklat över till Finland, blir nog svårt att få igång en sökning på den sidan av gränsen.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

HB granskar: Vad hände med värmeverket?

Nu kan HB avslöja att mycket har gått snett med den nya pannan på Haparanda Värmeverk – trots att konsulter anlitats för elva miljoner. Konsulternas kalkyler höll inte. Viktiga delar från förstudien kunde inte installeras. Kommunens borgen är förbrukad. Installationen är försenad med 3,5 år och en strid om viten för miljoner hotar.

Hälsoprojekt för personalen som utför de tyngsta jobben

– Med stöd från ett beslut i socialnämnden kommer vi att satsa 1,5 miljoner kronor på ett hälsoprojekt för stöd- och omsorgspersonalen, säger Peter Juntti, socialchef vid Övertorneå kommun.
I bakgrunden ligger att stöd- och omsorgsförvaltningen under sommaren 2022 fick ett extra prestationsbaserat bidrag från Socialstyrelsen. Efter beslutet om inriktningen för vart pengarna ska gå är det snart dags för det hälsofrämjande arbete som ska ingå i Hälsoprojektet.

Bygger kreativ miljö i Risudden

Det har väl knappast undgått någon att styrelsen för Konsthall Tornedalen har anställt en chef. Samtidigt fortsätter verksamheten i Risudden vid Art Hotel, som tar emot gäster, just nu en produktiv författare, som av det Norrländska litteratursällskapet ”Författarcentrum Norr” är bjuden på gratis boende för att ges chans skapa i en kreativ miljö.