fbpx

Missing people inleder skallgång

Missing People är igång med en sökinsats. Foto: Eva Spiik

Missing People kommer att genomföre en skallgång idag, onsdag, efter den försvunne mannen i Haparanda.

Skallgången startar klockan 16.00. Alla frivilliga kan ansluta sig till insatsen varje heltimme, alltså klockan 16.00, 17.00, 18.00, och så vidare. De som ansluter sig ska inte ta med sig egna hundar –  om de inte är utbildade och godkända av Missing People.

Samlingen kommer att ske på parkeringsplatsen mellan Ikea och Resecentrum (obs, ny plats).

Christer Lindbäck, operativ insatschef för Missing People, ger rådet att ta på sig oömma kläder, samt ta med sig dryck, förtäring och någon form av energi, exempelvis choklad.

– Ta gärna med en ficklampa, ifall man behöver lysa in i utrymmen där det är mörkt, exempelvis under presenningar eller i förråd, säger han och uppger att de kommer att utbilda alla sökare på plats.

– Alla kan komma, det är inga speciella krav på sökarna. Känner man att man inte har så bra fysik så tilldelas man ett område som är lättare. Och man får gå i sin egen takt. Det vi behöver är många ögon som kan söka, säger Lindbäck och tillägger att de sätter ihop patruller som har ungefär samma fysik och förutsättningar.

Den saknade mannen är 79 år och lämnade hemmet på cykel, som är försedd med två sadelväskor.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

1 kommentar på “Missing people inleder skallgång

  1. Tror att mannen i fråga har cyklat över till Finland, blir nog svårt att få igång en sökning på den sidan av gränsen.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Avtalsskandal i Pajala: Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal

HB kan idag avslöja en av de största kommunskandalerna i Norrbotten i modern tid. Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal i Pajala. Konsulter har slutattesterat egna kostnader och fakturor. Revisorerna avstyrker nu ansvarsfrihet för kommunstyrelsen. 

Manliga städare trampar in i damernas duschrum

På Torneå badhus kan nakna badgäster överraskas av att manliga städare trampar in i damernas duschrum, medan kvinnliga städare trampar in i herrarnas. Kaisa Metsähalme tycker inte att det är okej. 

Anna-Lisa blev telefonist som femåring

När Leipijärvi fick telefonservice blev femåriga Anna-Lisa Harila byns telefonist. Deras hus låg lägligt, nära vägen och mitt i byn. HB har träffat den kavata flickan som numera heter Häggström, fyller 87 år i juni och är bosatt i Kalix.

Prova på-dans under dansveckan

Under PRO:s nationella dansvecka fick seniorer i Haparanda testa på bland annat Linedance. 

Smög igång premiäröppning

I juli förra året tog företagarna Janne Lind samt syskonen Stina och Viktor Medström, över River motell/restaurang/camping i Haparanda. Efter en storrenovering var det i går dags för en smygöppning. 

MC- och bilentusiaster njöt av våren

Gatorna i centrala Torneå fylldes av mullrandet av motorer den första maj när det var dags för den traditionella paraden för motorentusiaster. 

Majblomma hjälper barn att blomstra

HB har träffat den enda klassen i Haparanda som säljer majblommor. Barn som gärna hjälper andra barn att få en drägligare tillvaro. 

Fyrbenta hjälper tvåbenta

I onsdags firades den internationella ledarhundsdagen och i Torneå uppmärksammades detta med informationsdag vid köpcentret. 

Svefi bjöd in till öppet hus

Sverigefinska folkhögskolan slog upp portarna under onsdagen och bjöd in till öppet hus.