fbpx

Misstanke om narkotikabrott mot tre män kvarstår

HAPARANDA: Tre män blev anhållna fredagen den 16 augusti i samband med att en av männen på något sätt kört in i en bränslepump på en mack i Haparanda. Inledningsvis rubricerades ärendet som skadegörelse men narkotika påträffades på plats och männen greps och anhölls.
Polisen påträffade narkotika när de anlände till platsen och kontrollerade männen. Samtliga män i sällskapet blev anhållna som misstänkta för narkotikabrott i överlåtelsesyfte. Männen släpptes på fri fot, förra tisdagen den 20 augusti, och utredningen leds nu av åklagaren Åsa Walter.
Ärendet landade på Walters bord under måndagsmorgonen, vilket innebär att det i nuläget är för tidigt att lämna någon desto mer utförlig information. Misstankarna om narkotikabrott mot samtliga tre kvarstår.
Den exakta mängden och vilket slag av narkotika ska en pågående analys berätta men åklagaren medger att det inte rör sig av några små mängder, att den håller sig inom ramen för narkotikabrott av normalgraden.
– Det är svårt att säga vad för straffpåföljd som kan bli aktuell, narkotikabrott har generellt ganska högt straffvärde, men det går inte att säga vad eller hur mycket som påträffats före analyserna är färdiga. Men det är inte av obetydlig mängd, säger Åsa Walter.
Två av tre män är bosatta i Haparanda och den tredje är bosatt på annan ort. Männen är i åldrarna 19-32 år gamla.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

4 kommentarer på “Misstanke om narkotikabrott mot tre män kvarstår

 1. Resultaten, min kommentar var väl mer en retorisk fundering än en åsikt, håller med dig i sak, lås in dom! Men om dom inte blir dömda (vilket dom förhoppningsvis blir i slutänden), vore det bättre om dom ”drog iväg”. Härkomsten i detta fall är möjligen mindre relevant, men-kriminella kan utvisas- om dom ej hunnit bli svenska medborgare. Åklagare och domstol nyttjar dock för sällan den möjligheten. Uppgifterna om de inblandade missdådarna kommer från källa med ”byaskvaller” som brukar ha rätt. Be inte om ursäkt för dina ev stavfel, jag fattar ditt budskap och du håller god ton i diskussionen!

 2. Nätpeikko:

  Men vem säger att dom är från utlandet?

  En svensk kan också fly landet.
  Är det bra då?

  Ingen straff och återvänder sen när brottet prespriskerad (stavning jag vet men med andra ord brottet föråldrats).

 3. Klavertramp, har förståelse för din frustration, men samtigt frågar jag mig om det inte vore bäst för Sverige och Haparanda att de misstänkta återvände till den plats i det land där de kom ifrån, då slapp vi kommande decenniers kostnad för kriminalvård och socialbidrag etc. Skulle bli en ”win win” effekt, eller som man skulle kunna säga på meänkieli; ”Tuplavoitto”?

 4. Detta är ju skrämmande! Vilken inkompetens inom rättsväsendet! Först anhölls de i vanlig ordning, men sedan togs det idiotiska beslutet att släppa dem på fri fot. Trots att det rör sig om narkotikabrott av normalgraden, samt att det INTE rör sig om några små mängder narkotika så släpptes de på fri fot. Hur dum får man bli som åklagare? Istället för frisläppande så skulle häktning skett. Nu har väl brottslingarna kunnat påverka utredning/bevisläge och kanske flytt landet?

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN