fbpx

Misstänker uppgörelse bland kriminella

I tisdagens HB skrev vi om att en anmälan om mordförsök upprättats i samband med en händelse som Aftonbladet rapporterade om under söndagen. Nya uppgifter har framkommit från polisen gällande händelsen som till en början bekräftade att det finns en anmälan gällande mordförsök upprättad.

I samma ärende finns även en anmälan om grov misshandel och grovt vapenbrott. Vad det rör sig om för sorts vapen vill polisen inte lämna ut uppgifter om.

– Det jag kan bekräfta att det är rubricerat som grovt vapenbrott, säger P-A Heikkilä, chef på polisens avdelning för grova brott.

Händelsen utspelade sig på en adress i centrala Haparanda natten mot lördag men ingen misstänkt person har ännu kunnat gripas.

– Vår uppfattning är att det rör sig om någon form av uppgörelse mellan kriminella personer och därför är varken vittnen eller målsägande särskilt samarbetsvilliga med polisen, säger P-A Heikkilä.

Just nu pågår en förundersökning och nya förhör kommer att hållas.

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

5 kommentarer på “Misstänker uppgörelse bland kriminella

 1. Polisen har ju viktigare saker o kolla på nätterna som bötfälla bilister med fel ljuskombination, förstår att dom har fullt upp.

 2. Mordförsök, grov misshandel, grovt vapenbrott. Tja, polisens tes om att det rör grovt kriminella är väl inte svår att belägga?

 3. Lycka till !!! HoppLöst ! ingen som gör något åt det, å Polisen ….. gör inte ett skit

 4. Dags att Haparanda Polisen sätter buset innanför lås och bom innan dom tar över hela Haparanda. Narkotikan och alkoholen flödar fritt i hela Norrbotten. Vi medborgare måste sätta stopp för langarna som sprider detta gift.
  Vi kommunmedborgare måste sätta stopp för dessa kriminella individer innan det är försent.

  • Tja vad ska man säga… polisen i Haparanda är under all kritik! Buset får härja fritt. Det är nu dags att flytta från ”staden som gud glömde”!

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Bygger en digital hubb

Susann Svennemyr i Muodoslompolo ser gärna en digital mötesplats i byn och hennes vision sammanfaller med Pajala kommuns intentioner om att starta digitala hubbar i byarna. I Muodoslompolo är intresset för att jobba på distans stort.

Analys: Det blir nej till vindkraft

Den 11 oktober ska kommunfullmäktige i Pajala besluta om vindkraftsparken i Käymäjärvi som Vattenfall vill bygga. HBs analys visar att det blir ett nej och därmed ett kommunalt veto mot vindkraft. Men det förutsätter att normala jävsregler gäller annars är utgången mer oviss.

Grön våg i Tornedalen

”Det är en trend att folk väljer att bosätta sig på mindre orter. Det jag också noterar är att det inte är så att merparten flyttar till centralorten utan det är faktiskt två tredjedelar som flyttar in till byarna, så det är en liten grön våg känner jag”, säger Övertorneås kommunalråd Tomas Mörtberg. HB har besökt två barnfamiljer som nyligen flyttat in i varsin släktgård.

Ny lärarduo i Pajala

Megan Robson och Anita Karvonen är båda nya lärare på Centralskolan i Pajala. Efter att ha bott på ett flertal platser i Sverige flyttade Anttisbördiga Anita Karvonen för två veckor sedan till Pajala. Hon och kollegan Megan Robson, från Vancouver i Kanada, ska dela på fjärdeklassarna.