Misstänker uppgörelse bland kriminella

I tisdagens HB skrev vi om att en anmälan om mordförsök upprättats i samband med en händelse som Aftonbladet rapporterade om under söndagen. Nya uppgifter har framkommit från polisen gällande händelsen som till en början bekräftade att det finns en anmälan gällande mordförsök upprättad.

I samma ärende finns även en anmälan om grov misshandel och grovt vapenbrott. Vad det rör sig om för sorts vapen vill polisen inte lämna ut uppgifter om.

– Det jag kan bekräfta att det är rubricerat som grovt vapenbrott, säger P-A Heikkilä, chef på polisens avdelning för grova brott.

Händelsen utspelade sig på en adress i centrala Haparanda natten mot lördag men ingen misstänkt person har ännu kunnat gripas.

– Vår uppfattning är att det rör sig om någon form av uppgörelse mellan kriminella personer och därför är varken vittnen eller målsägande särskilt samarbetsvilliga med polisen, säger P-A Heikkilä.

Just nu pågår en förundersökning och nya förhör kommer att hållas.

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

5 kommentarer på “Misstänker uppgörelse bland kriminella

 1. Polisen har ju viktigare saker o kolla på nätterna som bötfälla bilister med fel ljuskombination, förstår att dom har fullt upp.

 2. Mordförsök, grov misshandel, grovt vapenbrott. Tja, polisens tes om att det rör grovt kriminella är väl inte svår att belägga?

 3. Dags att Haparanda Polisen sätter buset innanför lås och bom innan dom tar över hela Haparanda. Narkotikan och alkoholen flödar fritt i hela Norrbotten. Vi medborgare måste sätta stopp för langarna som sprider detta gift.
  Vi kommunmedborgare måste sätta stopp för dessa kriminella individer innan det är försent.

  • Tja vad ska man säga… polisen i Haparanda är under all kritik! Buset får härja fritt. Det är nu dags att flytta från ”staden som gud glömde”!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Det utdömda badhuset öppnar igen

I februari stängdes det åldersstigna badhuset i Pajala då det befarades att väggarna kunde rasa in. De politiska partierna var alla överens om att bygga ett nytt. Men under sommaren har badhuset reparerats och i kommande månadsskifte öppnas portarna igen. Blir det nu något nytt badhus?

Pol/Svan tog hem seriesegern

Polcirkeln/Svanstein FF var spellediga i helgen, men blev seriesegrare i kavaj som man säger. Detta eftersom Vitå BK och Jokkmokks SK spelade oavgjort och Jokkmokk nu inte kan komma ifatt Tornedalslaget.

De kräver gång- och cykelväg

ERKHEIKKI Nu går folket i Mejabyarna ut i protest mot Trafikverkets planer på att endast anlägga en gång- och cykelväg, en ynka bit genom Erkheikki, på den tungt trafikerade väg 395.

”Haparanda har levererat i världsklass”

Efter att inspelningen av teve-serien Expedition Robinson avlutades i förra veckan konstaterar Joa Larback, som ligger bakom valet av inspelningsplats, att ”Haparanda har levererat i världsklass”.

HB granskar: Ojas miljonkonkurser

Patrik Oja lämnade jobbet som kommunchef i Haparanda under Barents Center-härvan för att gå över till entreprenören Mikael Fahlanders bolag. Sedan började han också bygga upp ett eget företagsimperium. HB har granskat vad som hänt med dessa företag.

Sparkraven läggs på Centralskolan

I Pajala lämnade tjänstemännen ett åtgärdsförslag för hur skolan ska spara pengar. Men utskottet väljer att inte följa det förslaget och lägger istället alla sparkrav på Centralskolan i Pajala.

Språkskolan sambo i Marielund

Efter 30 år i centrala Haparanda har nu Språkskolan blivit sambo med Marielundsskolan.
Gemensam rektor för de båda skolorna är nu Seija Fjellvind.

Letar guld med drönare

Kolari ligger inom ett geologiskt intressant område mellan Kaunisvaaragruvan och Hannukainenfyndigheterna. Nu flyger drönare i det svårprospekterade området och letar mineraler. Enligt Erik Mella på Pajala kommun kan det vara en tidsfråga innan de hittar guld.

Nya skolan har öppnat

Aspstrandens skola i Haparanda har genomgått en omfattande renovering inför skolstarten. – Det är otroligt fräscht, och jag är jättestolt över skolan, säger rektor Jarko Tuisku.