fbpx

Misstänker uppgörelse bland kriminella

I tisdagens HB skrev vi om att en anmälan om mordförsök upprättats i samband med en händelse som Aftonbladet rapporterade om under söndagen. Nya uppgifter har framkommit från polisen gällande händelsen som till en början bekräftade att det finns en anmälan gällande mordförsök upprättad.

I samma ärende finns även en anmälan om grov misshandel och grovt vapenbrott. Vad det rör sig om för sorts vapen vill polisen inte lämna ut uppgifter om.

– Det jag kan bekräfta att det är rubricerat som grovt vapenbrott, säger P-A Heikkilä, chef på polisens avdelning för grova brott.

Händelsen utspelade sig på en adress i centrala Haparanda natten mot lördag men ingen misstänkt person har ännu kunnat gripas.

– Vår uppfattning är att det rör sig om någon form av uppgörelse mellan kriminella personer och därför är varken vittnen eller målsägande särskilt samarbetsvilliga med polisen, säger P-A Heikkilä.

Just nu pågår en förundersökning och nya förhör kommer att hållas.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

5 kommentarer på “Misstänker uppgörelse bland kriminella

 1. Polisen har ju viktigare saker o kolla på nätterna som bötfälla bilister med fel ljuskombination, förstår att dom har fullt upp.

 2. Mordförsök, grov misshandel, grovt vapenbrott. Tja, polisens tes om att det rör grovt kriminella är väl inte svår att belägga?

 3. Lycka till !!! HoppLöst ! ingen som gör något åt det, å Polisen ….. gör inte ett skit

 4. Dags att Haparanda Polisen sätter buset innanför lås och bom innan dom tar över hela Haparanda. Narkotikan och alkoholen flödar fritt i hela Norrbotten. Vi medborgare måste sätta stopp för langarna som sprider detta gift.
  Vi kommunmedborgare måste sätta stopp för dessa kriminella individer innan det är försent.

  • Tja vad ska man säga… polisen i Haparanda är under all kritik! Buset får härja fritt. Det är nu dags att flytta från ”staden som gud glömde”!

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Myggrik midsommar med mörka moln

Man kan undra om väderguden är dadaist – med massiv hageleld i Seskarö som på några minuter förvandlar festplatsen till leråker och skyfall mitt under ringlekar vid Kukkolaforsen. 

Brottarmästaren grep in när polisen var långt borta

Kände Haparandaprofilen och mästerbrottaren Tomas Johansson gjorde en hjältemodig insats på måndagskvällen när han skyddade allmänheten från en påverkad och förvirrad man som beväpnat sig – med en borrmaskin. 

Evenemang i Tornedalen

Här följer en sammanställning av några av de evenemang som äger rum i Tornedalen under sommaren, på både svenska och finska sidan av gränsen. 

Solen sken på studenterna

Glädjen var stor när studenterna vid Gränsälvsgymnasiet i Övertorneå sprang ut till strålande sol och alla anhörigas gratulationer. 

”Ska bli konstigt att inte plugga”

Efter regn kommer sol, sägs det. Det fick studenterna från Laestadiusskolan i Pajala erfara när de efter hällregn, i sol fick vandra ut på den röda mattan och den påföljande balen på Folkets hus. ”Ska bli konstigt att inte plugga.

Tärendöholmen åter vandaliserad

Under lördagen ägnade sig ett tjugotal personer att städa upp och fräscha till Tärendöholmen efter en lång vinter. På söndag återvände fastighetsansvarig Petter Stridsman och upptäckte då att det under natten skett skadegörelse på holmen. 

Glamouröst när studenterna gled in på bal

Studenterna i Haparanda rullade in med flådiga bilar och sken ikapp med solen när de gick på den röda mattan till Stadshotellet för årets upplaga av studentbalen. Nära och kära hade samlats för att se de glamourösa och stiliga ungdomarna,

”Dyrt fiskekort tar död på sportfisket”

Det gemensamma fiskekortet mellan Finland och Sverige i den del av Torneälven som utgör gränsälv, är dyrt och tar död på sportfisketraditionen, hävdar sportfiskeentusiasten Leif Taavola i Juoksengi. ”Fiskekorten ger pengar till byasamfälligheterna och kan ses som byautveckling”, säger, Ilkka