fbpx

Misstänkt föremål var bomb

Det misstänkta föremålet som i torsdags hittades i ett garage i Haparanda var en bomb.

Nationella bombskyddet som var upp till Haparanda under fredagen tog med sig föremålet och har nu undersökt det och kommit fram till att det handlar om en hemmagjord bomb.

Den 31-åring som greps på platsen och anhölls av jouråklagaren misstänkt för att ha koppling till fyndet har under måndagen häktats av Haparanda tingsrätt.

Enligt åklagaren Henrik Wallins häktningsframställan är mannen misstänkt för brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor, grovt brott, samt narkotikabrott.

Rätten beslutade att  åtal ska väckas senast den 15 juni

 

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

5 kommentarer på “Misstänkt föremål var bomb

  1. älgstråket är numera ett ställe med gnälliga pensionärer och missbrukare, var ett bra område förr i tiden när man själv växte upp där, men så är de icke nå mera, de var bättre förr.

  2. Hur länge måste dem få härja fritt som dem har gjort nu alldeles för länge. Måste det hända något innan Hsb agerar mot dem som bor där och skapar oro bland oss andra på samma gata.

  3. Börjar likna mer och mer Malmö: vapen brott och bomber. Trist att det blir så även här som i söder.

  4. Hoppas denna person nu sitter häktad tom 15 juni och hamnar i fängelset och inte släpps på fri fot så vi får en lite lugnare sommar.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Myggrik midsommar med mörka moln

Man kan undra om väderguden är dadaist – med massiv hageleld i Seskarö som på några minuter förvandlar festplatsen till leråker och skyfall mitt under ringlekar vid Kukkolaforsen. 

Brottarmästaren grep in när polisen var långt borta

Kände Haparandaprofilen och mästerbrottaren Tomas Johansson gjorde en hjältemodig insats på måndagskvällen när han skyddade allmänheten från en påverkad och förvirrad man som beväpnat sig – med en borrmaskin. 

Evenemang i Tornedalen

Här följer en sammanställning av några av de evenemang som äger rum i Tornedalen under sommaren, på både svenska och finska sidan av gränsen. 

Solen sken på studenterna

Glädjen var stor när studenterna vid Gränsälvsgymnasiet i Övertorneå sprang ut till strålande sol och alla anhörigas gratulationer. 

”Ska bli konstigt att inte plugga”

Efter regn kommer sol, sägs det. Det fick studenterna från Laestadiusskolan i Pajala erfara när de efter hällregn, i sol fick vandra ut på den röda mattan och den påföljande balen på Folkets hus. ”Ska bli konstigt att inte plugga.

Tärendöholmen åter vandaliserad

Under lördagen ägnade sig ett tjugotal personer att städa upp och fräscha till Tärendöholmen efter en lång vinter. På söndag återvände fastighetsansvarig Petter Stridsman och upptäckte då att det under natten skett skadegörelse på holmen. 

Glamouröst när studenterna gled in på bal

Studenterna i Haparanda rullade in med flådiga bilar och sken ikapp med solen när de gick på den röda mattan till Stadshotellet för årets upplaga av studentbalen. Nära och kära hade samlats för att se de glamourösa och stiliga ungdomarna,

”Dyrt fiskekort tar död på sportfisket”

Det gemensamma fiskekortet mellan Finland och Sverige i den del av Torneälven som utgör gränsälv, är dyrt och tar död på sportfisketraditionen, hävdar sportfiskeentusiasten Leif Taavola i Juoksengi. ”Fiskekorten ger pengar till byasamfälligheterna och kan ses som byautveckling”, säger, Ilkka