Misstänkt föremål var bomb

Det misstänkta föremålet som i torsdags hittades i ett garage i Haparanda var en bomb.

Nationella bombskyddet som var upp till Haparanda under fredagen tog med sig föremålet och har nu undersökt det och kommit fram till att det handlar om en hemmagjord bomb.

Den 31-åring som greps på platsen och anhölls av jouråklagaren misstänkt för att ha koppling till fyndet har under måndagen häktats av Haparanda tingsrätt.

Enligt åklagaren Henrik Wallins häktningsframställan är mannen misstänkt för brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor, grovt brott, samt narkotikabrott.

Rätten beslutade att  åtal ska väckas senast den 15 juni

 

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

5 kommentarer på “Misstänkt föremål var bomb

  1. älgstråket är numera ett ställe med gnälliga pensionärer och missbrukare, var ett bra område förr i tiden när man själv växte upp där, men så är de icke nå mera, de var bättre förr.

  2. Hur länge måste dem få härja fritt som dem har gjort nu alldeles för länge. Måste det hända något innan Hsb agerar mot dem som bor där och skapar oro bland oss andra på samma gata.

  3. Börjar likna mer och mer Malmö: vapen brott och bomber. Trist att det blir så även här som i söder.

  4. Hoppas denna person nu sitter häktad tom 15 juni och hamnar i fängelset och inte släpps på fri fot så vi får en lite lugnare sommar.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Full fart för skärgårdstrafiken

Inledningen av säsongen pekade på en dyster sommar för den kommersiella skärgårdstrafiken, utifrån många avbokningar i juni. – Men sedan kom det en otippad vändning, säger skepparen och skärgårdsentreprenören Kim Innala.

Hemliga planer på finsk Robinson

TORNEÅ: HB kan idag avslöja att en inspelning av en finsk Expedition Robinson med B-kändisar kan bli verklighet när filmbolaget Mastiff filmar den svenska versionen i Haparanda skärgård.

Seskarösågens start gynnas av pandemin

SESKARÖ: Coronakrisen har stärkt sågverksindustrin i Tornedalen. HB har kollat med två sågverk. Seskarö Sågverk kör igång med ett skift och 15 anställda i augusti och har efterfrågan på allt virke från Seskarö. Jutos Timber i Teurajärvi ökar både produktion och investeringar.

Oro inför Robinson

– Se hur det gick i Gällivare. Det kom massor av människor utifrån för underhållsjobb i gruvan – och man tvingades stänga ner samhället på grund av smittspridningen. – Vem tar ansvaret om samma sak händer i lilla Haparanda när massor av människor kommer utifrån för Robinson-inspelningarna. Jag är djupt oroad.

Redo för fotbollspremiär

Nu står alla fotbollsspelare i startblocken för att börja spela matcher efter en extremt lång försäsong med bara träning. HB har träffat en förväntansfullt tränare. – Det smäller till på söndag med hemmamatch mot Öjeby IF (div 5 lag) i Lilla Coop Cup, säger Haparanda FF:s tränare Jouko Liakka.

Hård kritik mot chef på kommunen

I en skrivelse till samtliga politiker i fullmäktige i Haparanda samt till Arbetsmiljöverket framförs allvarlig kritik mot två kommunala chefer. Trots flera anmälningar uppges inget hända.

Ökar försäljningen trots coronakrisen

– Vi har i Tornedalen en särskild kraft och en sisu som kanske inte finns på andra håll. Jaxal är utan tvekan ett resultat av den kraften. Det säger Ida Hjort-Rova, 30 år, vd vid Jaxal AB, Övertorneås näst största industriföretag. Ett företag som rekryterar och växer mitt i coronakrisen.