fbpx

Misstroendeförklaring mot Löfven

Den 17 juni framställde SD ett yrkande om misstroendeförklaring mot statsminister Stefan Löfven (S).

Enligt regeringsformen 13 kap. 4 § ska ett yrkande om misstroendeförklaring väckas av minst en tiondel av riksdagens ledamöter för att tas upp till prövning.

Talmannen har granskat de handlingar som lämnats in av Sverigedemokraterna och konstaterat att 36 riksdagsledamöter ställt sig bakom yrkandet. Kravet i bestämmelsen är därmed uppfyllt.

Talmannen har beslutat att en misstroendeomröstning ska hållas på måndag den 21 juni klockan 10.00.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

23 kommentarer på “Misstroendeförklaring mot Löfven

 1. Vänster !!! det tar ont att skjuta i egen fot,skjut i alla fall i höger fot.

 2. Hoppas att denna regeringen får packa ihop
  Det enda dom har lyckats med det är att dom har skapat KAOS i landet
  Vad är det som fungerar i Sverige? Ingenting
  Ursäkta jag har fel Duktiga på att höja skatterna på allt

 3. Ett extraval är nog mest troligt och tre partier ligger i riskzonen för att åka ur riksdagen i dagsläget.
  Bättre med 5-6 partier i framtiden än med 8 så det blir lättare att jobba för SVERIGES bästa och inte politisk prestige.

  • Det blir inget extraval, flera partier som är rädda att de ska åka ur vid ett val.
   Talmansrunda och Löfven kvar som Statsminister till nästa val är stalltipset.

   • Knapsu har nog (tyvärr) rätt. Om Löven avsätts lär han ersättas av Löven. Svenska väljarkåren är tyvärr faktaresistent men man får ju hoppas att regimen som styrs av sossar, Stureplanscentern och De Gröna Khmererna blir en parentes i svensk politik som vi aldrig mer behöver uppleva.

 4. Låt folket avgöra i nästa val om de vill ha marknadshyror. Detta är äkta svensk modell. Grisen i förra valets säck var ju svårt missbildad utav liberal pragmatism.

 5. Man kan tro att detta är SD:s hemsida när man ser inläggen! Var lugn ni slipper att ta regeringsansvaret, er förmåga är att enbart kritisera, gnälla och svartmåla Sverige, för statsmannen Löfven kommer att se till att för er s.k. svennevänner blir det ingen omröstning på måndag!

  • Du kan ju börja med att själv inhysa några ekonomiska migranter för att visa att du har öppnat ditt stora fina hjärta Fakta? Däremot har du rätt i din sista mening. Sozzarna gör allt för att sitta i maktställning.. stackars satar

 6. Familjevecka med kommunals, Löfven verkar vara desperat, och det ska han vara, dags byta regering!

  • Orättvist med extra lediga dagar för ”bara” vissa medborgare.
   Bättre att införa en extra semestervecka för alla arbetare.
   Skulle nog locka fler till vallokalerna.

 7. Äntligen! Den här regimen/ juntan är inte legitim.
  Nu måste vi stå upp för demokratin.
  Hoppas på extra val.
  Länge leve demokratin.

  • Ett mynt har två sidor hade Sverige stängt ned som andra länder så hade säkerligen många fler stängt dörrarna för gott. Problemet är att folk flest inte har följt ens de restriktioner som har funnits kommer ihåg att det var max två timmar hemifrån och då kan man väl räkna ut att Stockholm ligger utanför gränsen ändå träffade man folk därifrån och många andra platser

 8. Sickna stollar V är!
  Håller faktiskt med Annie Lööf, som i går (17 juni) noterade att ytterkantspartierna ska hållas i korta tyglar…, då de annars har kapacitet att utlösa kriser av stora mått.
  Alternativet till Löfven är ju inte Lars Werner (RIP), Gudrun Schyman (skål), Lars Ohly (tjoflöjt) eller Jonas Sjöstedt (som var bra)… alternativet till Löfven är Högerspökena Åkesson, Kristersson eller Bush
  Eller tänker sig V att Löfven är alternativet till Löfven…

  • Det stora problemet i svensk politik är Annie ”Thatcher” Lööf med sin totala hybris. Storhetsvansinnet är kraftigt hos centerledaren.

   • Knapsu, håller med i huvudsak och det är glädjande att fler börjar se vilka partier och partiledare som egentligen ligger bakom det politiska kaoset. MP och Bolund mfl bör nog också föras upp på listan. Det är de etablerade politikernas fel att SD vuxit så starkt, detta eftersom många väljare känner sig svikna. Att SD numera är större än S i LO-kollektivet borde kanske göra att sossarna börjar se över sin politik, i stället för att fortsätta brunsmeta vanligt folk som röstar på SD. Med det sagt vill jag tillägga att den politiska röran inte blev bättre med dagens omröstning. Jag vill byta statsminister till Kristersson, men detta misstroendeknep funkar nog ej utan extraval, som dessutom känns ovisst. Kanske jag blir liberal för en dag?Förresten varför skulle man ej kunna prata med SD, här på hbwebben verkar ju meningsutbytet flyta på rätt bra!

 9. Bra. Misslyckandet med corona är tillräckligt för att jag vill ha bort dem. Deras inkompetens, handlingsförlamning och flockimmunitetsstrategi borde leda till att de och FHM åtalas.

  Mycket starkt att V står upp för hyresgästerna. Hoppas de inte backar.

 10. Sossar är ett fd koncept och försvinner förhoppningsvis nu för alltid från makten i Sverige. De vill bara sitta i makten och regeringen och har missbrukat sitt mandat och uppdrag sedan lång tid tillbaks för sverige och orsak till sveriges nergång.

  Bara att bygga upp ett drömslott som denna Januari-Regering och vara beroende helt av V-stöd men att inte ge V något inflytande visar på sossarnas arrogans. Hade jag varit V-ledare hade jag krävt proportionerligt antal ministerposter utifrån det parlamentariska underlag i riksdagen. Löfven är en gammal sossebroiler som inte har någon plats i dagens 2021 Sverige. Ut med honom!

 11. Inte en dag förtidigt. Bort med JÖKen (JanuariÖverensKommelsen). Det blir bra för Sverige och den demokratiska låsning som varit sedan valet 2018.

 12. Löfven har ju länge haft rekordlågt förtroende. Det här är resultatet på det, att regeringen kan falla som ett korthus när som helst, det har bara varit frågan om tid när det händer, än så länge har det bara varit snack från Vänsterpartiet.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Myggrik midsommar med mörka moln

Man kan undra om väderguden är dadaist – med massiv hageleld i Seskarö som på några minuter förvandlar festplatsen till leråker och skyfall mitt under ringlekar vid Kukkolaforsen. 

Brottarmästaren grep in när polisen var långt borta

Kände Haparandaprofilen och mästerbrottaren Tomas Johansson gjorde en hjältemodig insats på måndagskvällen när han skyddade allmänheten från en påverkad och förvirrad man som beväpnat sig – med en borrmaskin. 

Evenemang i Tornedalen

Här följer en sammanställning av några av de evenemang som äger rum i Tornedalen under sommaren, på både svenska och finska sidan av gränsen. 

Solen sken på studenterna

Glädjen var stor när studenterna vid Gränsälvsgymnasiet i Övertorneå sprang ut till strålande sol och alla anhörigas gratulationer. 

”Ska bli konstigt att inte plugga”

Efter regn kommer sol, sägs det. Det fick studenterna från Laestadiusskolan i Pajala erfara när de efter hällregn, i sol fick vandra ut på den röda mattan och den påföljande balen på Folkets hus. ”Ska bli konstigt att inte plugga.

Tärendöholmen åter vandaliserad

Under lördagen ägnade sig ett tjugotal personer att städa upp och fräscha till Tärendöholmen efter en lång vinter. På söndag återvände fastighetsansvarig Petter Stridsman och upptäckte då att det under natten skett skadegörelse på holmen. 

Glamouröst när studenterna gled in på bal

Studenterna i Haparanda rullade in med flådiga bilar och sken ikapp med solen när de gick på den röda mattan till Stadshotellet för årets upplaga av studentbalen. Nära och kära hade samlats för att se de glamourösa och stiliga ungdomarna,

”Dyrt fiskekort tar död på sportfisket”

Det gemensamma fiskekortet mellan Finland och Sverige i den del av Torneälven som utgör gränsälv, är dyrt och tar död på sportfisketraditionen, hävdar sportfiskeentusiasten Leif Taavola i Juoksengi. ”Fiskekorten ger pengar till byasamfälligheterna och kan ses som byautveckling”, säger, Ilkka