fbpx

Moped beslagtogs

HAPARANDA: Under den sena torsdagskvällen strax innan halv tolv blev en minderårig mopedist av med sin moped i centrala Haparanda. 

Det var i samband med en poliskontroll som misstanke uppstod att mopeden kunde vara trimmad. Polisen tog mopeden i beslag och skrev en anmälan om olovlig körning.

 

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

17 kommentarer på “Moped beslagtogs

 1. Sedan skall vi absolut inte skuldbelägga våra unga och barn för allt.

  Är ju inte deras fel om dom har korkade föräldrar och bor i en kommun där man inte satsar på unga (förutom dem som duktiga i hockey).

 2. Larsa:

  Vad är viktigare saker?

  Ok att det är bra med andra intressen än knark.

  Men vad gör för det första en minderårig ute 23.30?

  Nämns aldrig någon ålder, men jag får en bild att det rör sig om någon som är runt 14 eller yngre.

  Man börjar ju undra vad det är för föräldrar som för det första tillåter det här, möjligtvis samma patrask som alla knarkproblemen kommer ifrån???

 3. Larsa… att polisen tar tag i buskörandet i Haparanda är mycket viktigt! Det handlar om konstant buskörning med bilar, epa traktorer, crossar/MC och vråltrimmade mopeder mitt i stan, på smågator mellan husen. Dessa buskörare för ett förbannat liv dygnet runt med motorvrål med raka rör och dunkande musik med kraftiga subwoofers som får väggar och byggnader att skaka och vibrera… folk kan inte sova och sköta sina arbeten, barnen vaknar, osv.

 4. Bra jobbat polisen men finns det inte lite viktigare saker att ta hand om än trimmade mopeder?

 5. Torsdag 19/6-2019 kl 09.57 kör ett visst bolags budbil på gång- och cykelbanan från Älgstråket 14 till Marielundsskolan.
  Dålig reklam för bolaget!

 6. spelar väl ingen roll om det är en moppe, fiddy/cross eller supermotos, personen var minderårig och fick inte köra detta fordon…olovlig körning…

 7. stefan först är de crossar och supermoto, sen sent på kvällen dyker mopederna samt fiddysar ut på vägarna.

 8. Dagens ungdomar har lika lite innanför pannbenet som vi föräldrar hade när vi var unga…
  Där förändras vi inte…och samma kritiska röster fick vi höra.
  ”Pappa är lik sin pappa”

 9. Är haparanda bladet dumma i huvudet, det var en fiddy inte nån moped, ser dem ingen skillnad på en vespa elr en fiddy/cross.

 10. Man kan fråga sig vad de de unga i Haparanda (med omnejd) har innanför pannbenet? Kan ju inte vara speciellt mycket i skallen på dessa! Att köra runt, runt, runt i Haparanda visar knappast på någon hög intelligens och höga ambitioner. Vad är orsaken?

 11. Hahah varför körde ambulansen iväg honom på bår? Glömde ni nämna maktmissbruket igen eller? Han kanske bara tog en tupplur. Huonoatuuria

 12. Äntligen! Har länge undrat var polisen finns när gänget med dessa supersnabba mopeder vrålar gata upp och gata ner hela kvällarna kring Station och mot centrum och mot Grankullen. Mest med framhjulet i luften! Inte så sällan med passagerare. Synd att det inte tycks finnas något straff mot mycket störande odämpat motorljud.

  Sign.Lidande äldre

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Avtalsskandal i Pajala: Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal

HB kan idag avslöja en av de största kommunskandalerna i Norrbotten i modern tid. Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal i Pajala. Konsulter har slutattesterat egna kostnader och fakturor. Revisorerna avstyrker nu ansvarsfrihet för kommunstyrelsen. 

Manliga städare trampar in i damernas duschrum

På Torneå badhus kan nakna badgäster överraskas av att manliga städare trampar in i damernas duschrum, medan kvinnliga städare trampar in i herrarnas. Kaisa Metsähalme tycker inte att det är okej. 

Anna-Lisa blev telefonist som femåring

När Leipijärvi fick telefonservice blev femåriga Anna-Lisa Harila byns telefonist. Deras hus låg lägligt, nära vägen och mitt i byn. HB har träffat den kavata flickan som numera heter Häggström, fyller 87 år i juni och är bosatt i Kalix.

Prova på-dans under dansveckan

Under PRO:s nationella dansvecka fick seniorer i Haparanda testa på bland annat Linedance. 

Smög igång premiäröppning

I juli förra året tog företagarna Janne Lind samt syskonen Stina och Viktor Medström, över River motell/restaurang/camping i Haparanda. Efter en storrenovering var det i går dags för en smygöppning. 

MC- och bilentusiaster njöt av våren

Gatorna i centrala Torneå fylldes av mullrandet av motorer den första maj när det var dags för den traditionella paraden för motorentusiaster. 

Majblomma hjälper barn att blomstra

HB har träffat den enda klassen i Haparanda som säljer majblommor. Barn som gärna hjälper andra barn att få en drägligare tillvaro. 

Fyrbenta hjälper tvåbenta

I onsdags firades den internationella ledarhundsdagen och i Torneå uppmärksammades detta med informationsdag vid köpcentret. 

Svefi bjöd in till öppet hus

Sverigefinska folkhögskolan slog upp portarna under onsdagen och bjöd in till öppet hus.