fbpx

Mord-/dråpförsök i Haparanda

HAPARANDA: Klockan 18.16 bekräftar polisen att det skett ett mord- eller dråpförsök i Haparanda.

En skadad person anträffades på platsen och ambulans anlände för att föra personen till sjukvård. I det läget startade polisen en förundersökning gällande försök till mord.

Uppdatering 18:16

Den person som är skadad uppger polisen vara en man i 35-årsåldern. Skadorna uppges vara allvarliga. Polisen arbetar vidare med ärendet, bland annat med initiala utredningsåtgärder som att spärra av platsen samt identifiera och hålla förhör med vittnen.

Hundförare är på plats och söker igenom området.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

6 kommentarer på “Mord-/dråpförsök i Haparanda

 1. Som nyinflyttad i Haparanda kändes det nästan lugnare i Umeå. Där var man inte bekymrad över garageinbrott, bil/cykelstöld, skadegörelse eller mord alt. försök. Någon med insikt/insyn?

  • Mindre stad, snabbare spridning av när det händer nåt. Är själv nyinflyttad från en större stad men kan inte påstå att det är mycket värre i Haparanda än i många andra svenska städer, endast att man snabbare får höra om det när det är en så pass liten stad.

   • 90000 i Umeå tätort.
    5000 i Haparanda.
    2 mordförsök i Haparanda skulle innebära 36st i Umeå. D är mycket det.

  • Inte precis så det händer något dagligen. Är ju knappt något som händer här och oftast om det händer så handlar det om folk som kanske missbrukar osv och bråkar med varandra. Som händer överallt i Sverige. Tyvärr. Du kan känna dig trygg

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Myggrik midsommar med mörka moln

Man kan undra om väderguden är dadaist – med massiv hageleld i Seskarö som på några minuter förvandlar festplatsen till leråker och skyfall mitt under ringlekar vid Kukkolaforsen. 

Brottarmästaren grep in när polisen var långt borta

Kände Haparandaprofilen och mästerbrottaren Tomas Johansson gjorde en hjältemodig insats på måndagskvällen när han skyddade allmänheten från en påverkad och förvirrad man som beväpnat sig – med en borrmaskin. 

Evenemang i Tornedalen

Här följer en sammanställning av några av de evenemang som äger rum i Tornedalen under sommaren, på både svenska och finska sidan av gränsen. 

Solen sken på studenterna

Glädjen var stor när studenterna vid Gränsälvsgymnasiet i Övertorneå sprang ut till strålande sol och alla anhörigas gratulationer. 

”Ska bli konstigt att inte plugga”

Efter regn kommer sol, sägs det. Det fick studenterna från Laestadiusskolan i Pajala erfara när de efter hällregn, i sol fick vandra ut på den röda mattan och den påföljande balen på Folkets hus. ”Ska bli konstigt att inte plugga.

Tärendöholmen åter vandaliserad

Under lördagen ägnade sig ett tjugotal personer att städa upp och fräscha till Tärendöholmen efter en lång vinter. På söndag återvände fastighetsansvarig Petter Stridsman och upptäckte då att det under natten skett skadegörelse på holmen. 

Glamouröst när studenterna gled in på bal

Studenterna i Haparanda rullade in med flådiga bilar och sken ikapp med solen när de gick på den röda mattan till Stadshotellet för årets upplaga av studentbalen. Nära och kära hade samlats för att se de glamourösa och stiliga ungdomarna,

”Dyrt fiskekort tar död på sportfisket”

Det gemensamma fiskekortet mellan Finland och Sverige i den del av Torneälven som utgör gränsälv, är dyrt och tar död på sportfisketraditionen, hävdar sportfiskeentusiasten Leif Taavola i Juoksengi. ”Fiskekorten ger pengar till byasamfälligheterna och kan ses som byautveckling”, säger, Ilkka