fbpx

Morsdagstriss gav en kvartsmiljon

Sari från Haparanda skrapade fram 250.000 kronor i Trissvinst i TV4:s morgonprogram.

Sari Peräntie från Haparanda var fredagens tv-trissvinnare i Nyhetsmorgon. Delar av vinsten på 250.000 kronor ska hon dela med barnen, som gav henne en Trisslott i morsdagspresent.

Kvarts miljonen som hon vann hon ska bland annat dela med sig till barnen som uppvaktade med Triss på mors dag, vilket ledde hela vägen till det direktsända tv-skrapet.

Det blev ett synnerligen lyckat utfall av uppvaktningen på morsdag. Efter några småvinster som byttes in mot nya lotter lyckades Sari skrapa fram tre tv-rutor, som alltså slutligen gav 250 000 kronor. Inte illa för någon som aldrig själv köpt en Trisslott.

– Aldrig varit min grej att köpa Triss, men det gick ju bra, konstaterar en leende Sari efter sitt tv-framträdande.

Dottern Jennifer som var den som köpte den första lotten, startade äventyret. För detta fick hon följa med till Stockholm och göra mamma sällskap på TV4.

– Det var lite nervöst faktiskt. Jag har inte tänkt så mycket på det innan det var dags utan tänkte att jag tar det den dag det kommer. På plats i studion var det enda jag kunde tänka på om jag lagt lotten åt rätt håll när jag skulle skrapa, haha, säger Sari, som till vardags arbetar som undersköterska på ett äldreboende.

Delar av vinsten har hon planer för.

– Jag var inställd på hundra tusen kronor, så det här blev ju jättebra. Jag har tänkt ge en del till barnen som köpte morsdagspresenten. Och så har jag tänkt att jag ska bygga en ny bastu till stugan. Det är så långt jag funderat, säger vinnaren.

Johan Svedberg, vinnarkommunikatör på Svenska Spel Tur, var med mor och dotter under Trissmorgonen på TV4.

– Det blev en väldigt lyckad morsdagspresent får man konstatera. Fantastiskt att hon nådde hela vägen till TV4 Nyhetsmorgon utan att någonsin själv köpt en enda Trisslott. Från Norrbottens län är det i år 16 personer som fått skrapa Triss i tv och Sari är den första från Haparanda, säger han.

Lotten som tog Sari Peräntie till Nyhetsmorgon var köpt på Ica Maxi i Haparanda

Se Sari skrapa fram vinsten här.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

7 kommentarer på “Morsdagstriss gav en kvartsmiljon

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Glamouröst när studenterna gled in på bal

Studenterna i Haparanda rullade in med flådiga bilar och sken ikapp med solen när de gick på den röda mattan till Stadshotellet för årets upplaga av studentbalen. Nära och kära hade samlats för att se de glamourösa och stiliga ungdomarna,

”Dyrt fiskekort tar död på sportfisket”

Det gemensamma fiskekortet mellan Finland och Sverige i den del av Torneälven som utgör gränsälv, är dyrt och tar död på sportfisketraditionen, hävdar sportfiskeentusiasten Leif Taavola i Juoksengi. ”Fiskekorten ger pengar till byasamfälligheterna och kan ses som byautveckling”, säger, Ilkka

Sjukresa gick i 140 kilometer

En sjukresa hem från Kalix sjukhus blev en riktig skräckfärd för tre Haparandabor. ”När taxichauffören läser i mobilen i 140 kilometer i timmen är det inte säkert”, säger Henry Vesala. 

Intensiva dagar inför revyn

https://e.haparandabladet.se/p/haparandabladet/2024-05-24/a/intensiva-dagar-infor-revyn/1893/1470867/52419103

Avtalsskandal i Pajala: Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal

HB kan idag avslöja en av de största kommunskandalerna i Norrbotten i modern tid. Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal i Pajala. Konsulter har slutattesterat egna kostnader och fakturor. Revisorerna avstyrker nu ansvarsfrihet för kommunstyrelsen. 

Manliga städare trampar in i damernas duschrum

På Torneå badhus kan nakna badgäster överraskas av att manliga städare trampar in i damernas duschrum, medan kvinnliga städare trampar in i herrarnas. Kaisa Metsähalme tycker inte att det är okej.