fbpx

KF avslog motion om nytt miljöpris

Ett motion från Sjukvårdspartiet att instifta ett miljöpris i kommunen avslogs vid måndagens kommunfullmäktigemöte.
Katarina Lindmark, Sjukvårdspartiet, har skrivit en motion till kommunfullmäktige där hon föreslår att Haparanda instiftar ett miljöpris. Fullmäktige avslog motionen med motivationen att det redan finns ett miljöpris sedan förut. Nu kan det bli aktuellt att det dammas av igen.
– Det har funnits ett miljöpris hos samhällsbyggnadsnämnden, men det har inte delats ut under några år. Vi föreslår att det görs en översyn av vilka kommunala priser vi har, sade kommunalrådet Nina Waara (S).
Carin Kerttu (C) bekräftade att det fanns ett miljöpris för 20-25 år sedan någon gång på 1990-talet. Eftersom det mot slutet inte fanns några kandidater att dela ut priset till föll miljöpriset i dvala. Kerttu poängterar att ska priset väckas till liv behöver det uppdateras, bland annat behöver kriterier för vilka som kan söka, till vad och hur ofta miljöpriset i så fall ska delas ut ses över.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

2 kommentarer på “KF avslog motion om nytt miljöpris

  1. Det är väl anmärkningsvärt att man inte i vår kommun ens kan ta ett sånt enkelt beslut om att ge ett pris som uppskattning till någon som gör ett bra jobb för vår miljö? Det är ju inte rocket science precis…En enkel uppskattning till den som jobbat för miljön i Haparanda vore väl en fin gest att vi alla här värnar om klimatet och miljön?! Eller?

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Avtalsskandal i Pajala: Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal

HB kan idag avslöja en av de största kommunskandalerna i Norrbotten i modern tid. Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal i Pajala. Konsulter har slutattesterat egna kostnader och fakturor. Revisorerna avstyrker nu ansvarsfrihet för kommunstyrelsen. 

Manliga städare trampar in i damernas duschrum

På Torneå badhus kan nakna badgäster överraskas av att manliga städare trampar in i damernas duschrum, medan kvinnliga städare trampar in i herrarnas. Kaisa Metsähalme tycker inte att det är okej. 

Anna-Lisa blev telefonist som femåring

När Leipijärvi fick telefonservice blev femåriga Anna-Lisa Harila byns telefonist. Deras hus låg lägligt, nära vägen och mitt i byn. HB har träffat den kavata flickan som numera heter Häggström, fyller 87 år i juni och är bosatt i Kalix.

Prova på-dans under dansveckan

Under PRO:s nationella dansvecka fick seniorer i Haparanda testa på bland annat Linedance. 

Smög igång premiäröppning

I juli förra året tog företagarna Janne Lind samt syskonen Stina och Viktor Medström, över River motell/restaurang/camping i Haparanda. Efter en storrenovering var det i går dags för en smygöppning. 

MC- och bilentusiaster njöt av våren

Gatorna i centrala Torneå fylldes av mullrandet av motorer den första maj när det var dags för den traditionella paraden för motorentusiaster. 

Majblomma hjälper barn att blomstra

HB har träffat den enda klassen i Haparanda som säljer majblommor. Barn som gärna hjälper andra barn att få en drägligare tillvaro. 

Fyrbenta hjälper tvåbenta

I onsdags firades den internationella ledarhundsdagen och i Torneå uppmärksammades detta med informationsdag vid köpcentret. 

Svefi bjöd in till öppet hus

Sverigefinska folkhögskolan slog upp portarna under onsdagen och bjöd in till öppet hus.