fbpx

KF avslog motion om nytt miljöpris

Ett motion från Sjukvårdspartiet att instifta ett miljöpris i kommunen avslogs vid måndagens kommunfullmäktigemöte.
Katarina Lindmark, Sjukvårdspartiet, har skrivit en motion till kommunfullmäktige där hon föreslår att Haparanda instiftar ett miljöpris. Fullmäktige avslog motionen med motivationen att det redan finns ett miljöpris sedan förut. Nu kan det bli aktuellt att det dammas av igen.
– Det har funnits ett miljöpris hos samhällsbyggnadsnämnden, men det har inte delats ut under några år. Vi föreslår att det görs en översyn av vilka kommunala priser vi har, sade kommunalrådet Nina Waara (S).
Carin Kerttu (C) bekräftade att det fanns ett miljöpris för 20-25 år sedan någon gång på 1990-talet. Eftersom det mot slutet inte fanns några kandidater att dela ut priset till föll miljöpriset i dvala. Kerttu poängterar att ska priset väckas till liv behöver det uppdateras, bland annat behöver kriterier för vilka som kan söka, till vad och hur ofta miljöpriset i så fall ska delas ut ses över.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

2 kommentarer på “KF avslog motion om nytt miljöpris

  1. Det är väl anmärkningsvärt att man inte i vår kommun ens kan ta ett sånt enkelt beslut om att ge ett pris som uppskattning till någon som gör ett bra jobb för vår miljö? Det är ju inte rocket science precis…En enkel uppskattning till den som jobbat för miljön i Haparanda vore väl en fin gest att vi alla här värnar om klimatet och miljön?! Eller?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Nu tar kvinnorna plats

Fler kvinnor tar plats på ledande positioner i kommunen den här mandatperioden.
– Det är viktigt att hälften av befolkningen också är representerade inom politiken. Ska vi lyfta jämställdheten i vår kommun så måste politiken visa vägen och vara ett föredöme, säger kommunalrådet Nina Waara (S).