fbpx

Nästan klart, C+Fr S ska regera i Övertorneå

ÖVERTORNEÅ:

I princip är det nästan klart, C och FrS i Övertorneå, kommer att regera nästa mandatperiod i samverkan med KD och eventuellt V. Ett formellt godkännande från medlemmarna i FrS återstår. Tomas Mörtberg blir fortsatt kommunalråd.

 Tomas Mörtberg

Centern blir största parti i den alliansen med sju mandat. Framtid S har fyra mandat och KD har tre. Det blir sammanlagt 14 mandat i fullmäktige, en betryggande majoritet av totalt 25 mandat. C kommer nu att erbjuda V att bli med i alliansen och då har man 15 av 25 mandat.

”Överens om det mesta”

Medlemmarna i FrS har som sagt inte ännu formellt sagt ja till samgåendet. Men det lär enligt inte bli något problem. Denna allians förutspåddes av HB direkt efter valet i september.

– Vi är överens om det mesta, men det är inte helt klart innan allt är klart, säger Henry Barsk, en av de ledande politikerna inom FrS.

Vedestig tappar allt

Noterbart är att Sjvp med fyra mandat och Tomas Vedestig som ledare tappar allt inflytande i kommunen. Sjvp ingick från början i den styrande alliansen, men under senare tid har en tidvis hätsk debatt pågått mellan Vedestig och Mörtberg.

Vedestig var tidigare ordförande i regionala utvecklingsnämnden i Region Norrbotten. Han tappar allt inflytande även i regionen, eftersom han inte ens kom på valbar plats till regionfullmäktige på grund av Sjvp stora ras i regionen.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

1 kommentar på “Nästan klart, C+Fr S ska regera i Övertorneå

  1. Vilken tur att vi blir av med Vedestig som vill ha allt mellan norra och södra infarten till Övertorneå. Kommunpolitiker ska verka för hela kommunens bästa som Mörtberg har gjort förra mandatperioden. Det som är lite oroväckande är KD, förhoppningsvis följer dom inte partiets politik som bedrivs på riksnivå.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN