Nattligt rån i Haparanda

HAPARANDA: Strax före klockan tre, natten mot söndag, beordras polis till Haparanda centrum med anledning av ett rån.

En kvinna anmälde att hon blivit hotad med ett tillhygge av en okänd gärningsman som tilltvingat sig pengar. Patrullen förhör de kvinnan och upprättade en anmälan gällande rån.

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

33 kommentarer på “Nattligt rån i Haparanda

 1. Köpsugen;

  Utbildning på kåken dom kostar 6300 kr per dag vilket är dyrare än utbildning på Harvard Universitetet.. Trolig orsak är att kåk utbildningen ger 100% jobbgaranti.

 2. Rotsalainen, undrar samma. Vem har blivit utsatt för detta? Vem offret är borde ha kommit fram för länge sen. Aldrig Knäpptyst i Eurocity om såna saker, som det är nu. Hallå Polisen…

 3. Om gärningsmannen grips väntar utbildning på kåken dom kostar på han 6300 kr per dag eventuella offer får psykisk ohälsa och får kanske 7400 kr i mån i sjukersättning. Det har alltid funnits ekonomiska skäl att dalta med kriminella på detta sätt medans offren sopas under mattan

 4. Typiska beteenden i alla små orter med många socialt utsatta så även i Haparanda/ Torneå området!

 5. Det intressanta i den här tråden är varför polismyndigheten mörkar i det här ärendet.
  Det kanske inte har skett något rån/brott. Falsk anmälan.
  Eller är det barn/ungdomar som är misstänkta?
  Skulle vara bra om myndigheten lämnade ett besked i frågan

 6. När skall ni nötter förstå att det inte finns en enda politiker i det här landet som har era intressen och viljor på sin agenda.

  Det snackas hit och dit vem man bör rösta på, precis som det gjorts i alla dagar. Och inte ett enda parti lyckas göra det bättre än året innan. Rösta på ni som tror att något ändras till det bättre. Lycka till med det!

 7. Statsmannen… vilket kvalificerat svammel från dig! Det är väl Socialdemokraterna som har för vana att suga ut och bedra sverige och svenska folket på pengar – inte Sverigedemokraterna. Det räcker ju med att titta på Socialdemokraternas mörka förflutna med skapandet av rasbiologiska institutet 1921 och vidare övergripande samarbete med nazisterna under andra världskriget. Göran Person (S)stal 258 miljarder av svenska folkets pensioner och förde över till statskassan, det hette att detta skulle betalas tillbaka, men inte ett öre har betalats tillbaka till svenska folket.

 8. ni sd:are som enl sifo är helt utan kunskap om hur ett samhälle fungerar och inte är anställningbara i privat eller statlig tjänst. ok rösta på sd ni. starta eget företag och lura staten på skattepengar så mycke som möjligt. då blir ni accepterande av sd jimmmmieree…han gillar er…

 9. Tråkig utveckling som krupit ända upp i landet. Eftersom polis verkar hålla på informationen och är rädda för att någon pissar i deras revir och har en lösning på vem det kan vara så misstänker man genast någon med utländsk härkomst tyvärr.
  Hade nog fått betydligt mer info annars.

  • Det vet vi tyvärr inte eftersom polisen i snart en veckas tid vägrat svara.

   /Axel Anden, chefredaktör Haparandabladet.

 10. Verkar finnas knark väldigt lättillgängligt i Haparanda, tror många ungdomar väljer knark i stället för sprit/öl, svårare för föräldrar och ”andra övervakare” att upptäcka den användningen än om dom tar sprit/öl.

 11. håller med Suck…hudfärgen har ingen betydelse… se till att få bort knarket från gatorna som är den stora boven i dramat….

 12. Håller med signaturen Suck…generaliserande kommentarer med rasse-underton löser säkert rånet i Happis: ”Bygg en mur runt Malmö”, ”Leve batikhä_an” och liknande toppnoteringar avslöjar såväl bildningsnivå som omvärldsuppfattning. Voi, voi.

 13. Det verkar vara svårt för somliga att hålla sig till ämnet i denna tråd… det handlar om ett rån i Haparanda, inte om ålderdomshem och skolor. :-/

 14. Nu har du nog lämnat ämnet men då passar jag på att undra:
  Det de en gång gjort? Lämnar ett sjukt hus till våra barn? Själv ska gamlingarna ha fint. Nybyggt, så klart! Insåg ni inte att även ni skulle bli gamla? Nä, ni tänkte nog inte på det. Glömde planera för framtiden? Leva i nuet och konsumera allt direkt.
  Var ni vekligen tacksamma för att era barn överhuvudtaget fick gå i skolan? Jo, det sa hon, den kvinnliga kommunpolitikern. I de då fina nybyggda skolorna?
  Barn, ungdomar och deras heltids arbetande mammor. Verkligen ”inget vi vill ha”?
  Ja, ja fortsätt ni bestämma så inget blir bättre.

 15. Håller med…..LÅS IN buset. Inte våra äldre. Mer personal behövs. Annars blir den sista tiden inte värdig i livet..

 16. De äldre å gamla ska ha ett värdigt avslut på det de en gång gjort, slitit häcken av sig och fått mat på bordet, sen blir de bara ett besvär i sista åren av sitt liv, nä fy fan ta politikerna som delar ut pengar å låter våra äldre ta smällen igen. Nä ta å skärp er alla.
  DU BLIR OCKSÅ GAMMAL.

 17. Är det inte vi som har bott här i årtionde, från 1år till 60år om inte längre, vårat samhälle är inte som förr, som ska bestämma och rösta på det som är bäst för framtiden i Haparanda. Infrastrukturen i botten, butiker lägger ned, Haparanda Centrum kan liknas med Tjernobylolyckan, dött å besöksförbud. Varför heter det Gamla stan(skylten), inget jag fatta vad det menar, okej vi har många pensionärer då förstår jag. Och det är de gamla vi ska värna om, de vet hur det var förr i tiden då det blomstrade i centrum. Nä ta hand om de som byggt upp Haparanda, sluta dalta med de andra.

 18. Malmösmittan år redan här, politiker gör inget, de daltar å ger pengar åt kriminella

 19. Att jämföra dessa små ”byar” med Malmö eller Stockholm 😂

  Fast jag håller med att det som sagt chockerande hur mycket det händer här.

 20. happis och alla ni som tror det är sämre söderut när det gäller brott.

  Har själv bott söderut och min största chock här var kriminaliteten.

  Tänk på nu hur litet Haparanda är tom Torneå och Kalix inräknat!

 21. Ett tips till kling och klang. Det är ju så synd om buset. Bjud buset på pizza och lite fredagsmys så kommer allt bli bra,igen. Leve batikhä_an.

 22. #Affe, nu överdriver du lite, du har tydligen varit till de andra platserna du nämnde, liknande problem finns i hela landet tyvärr… dessutom är Cape East ett SPA-hotell, dags för ett besök i stan nu

 23. Ingen överraskning.
  Flyttade från Haparanda på grund av beteendet hos människorna där.
  Trakasseringar, mobbing och utfrysning är vardag och liknar mer ett utsatt område.
  Grannar som försöker strypa en när man sitter i sin egen trädgård och andra grannar som umgås med kriminella.
  Lösspringande hundar som attackerar skötsamma hundägare.
  Haparanda liknar Rosengård, Rinkeby och Kronogården med hög invandring (och syftar då ej på Cape East-boendet) och befolkning som inte vill prata svenska.

 24. Tråkigt när man ser hur våldet kryper sakta norrut.
  Vad är det för människor som rånar i Haparanda ?

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Full fart för skärgårdstrafiken

Inledningen av säsongen pekade på en dyster sommar för den kommersiella skärgårdstrafiken, utifrån många avbokningar i juni. – Men sedan kom det en otippad vändning, säger skepparen och skärgårdsentreprenören Kim Innala.

Hemliga planer på finsk Robinson

TORNEÅ: HB kan idag avslöja att en inspelning av en finsk Expedition Robinson med B-kändisar kan bli verklighet när filmbolaget Mastiff filmar den svenska versionen i Haparanda skärgård.

Seskarösågens start gynnas av pandemin

SESKARÖ: Coronakrisen har stärkt sågverksindustrin i Tornedalen. HB har kollat med två sågverk. Seskarö Sågverk kör igång med ett skift och 15 anställda i augusti och har efterfrågan på allt virke från Seskarö. Jutos Timber i Teurajärvi ökar både produktion och investeringar.

Oro inför Robinson

– Se hur det gick i Gällivare. Det kom massor av människor utifrån för underhållsjobb i gruvan – och man tvingades stänga ner samhället på grund av smittspridningen. – Vem tar ansvaret om samma sak händer i lilla Haparanda när massor av människor kommer utifrån för Robinson-inspelningarna. Jag är djupt oroad.

Redo för fotbollspremiär

Nu står alla fotbollsspelare i startblocken för att börja spela matcher efter en extremt lång försäsong med bara träning. HB har träffat en förväntansfullt tränare. – Det smäller till på söndag med hemmamatch mot Öjeby IF (div 5 lag) i Lilla Coop Cup, säger Haparanda FF:s tränare Jouko Liakka.

Hård kritik mot chef på kommunen

I en skrivelse till samtliga politiker i fullmäktige i Haparanda samt till Arbetsmiljöverket framförs allvarlig kritik mot två kommunala chefer. Trots flera anmälningar uppges inget hända.