Nöjd över polissamarbete vid gränsen

Polisen i finska Lappland har tillsammans med svenska myndigheter utfört narkotikakontroller vid gränsövergångsställen i Haparanda-Torneå.

Samarbetet grundas på Prüm-avtalet vars mål är att motverka gränsöverskridande brottslighet. Enligt avtalet kan polismyndigheter utföra gemensam patrullering över gränsen och andra operationer.

– Det internationella samarbetet mellan finska och svenska myndigheter fungerar bra även i norr. Vi kan utföra denna typ av kontroller planerat och utifrån behov. Dessa har konstaterats vara väldigt effektiva speciellt när det gäller att motverka dold brottslighet så som gränsöverskridande narkotikabrott, uppger Ossi Granat från finska Lapplands polisenhet.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

1 kommentar på “Nöjd över polissamarbete vid gränsen

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

”Döda” Northland-aktier kan ge återvunna pengar

De som äger Northland-aktier och andra värdepapper köpta under en viss period kan få återvinning på sina ”döda” aktier. Två före detta Northland-chefer har gått med på att betala skadestånd på 80 miljoner kronor till före detta aktieägare, även i Tornedalen.

Haparandatrion som säkrade guldet

Norrbotten vann en historisk TV-puckseger i finalmatchen mot Stockholm Syd. Haparandaspelaren och lagkaptenen Vilmer Tammilehto, som brutit nyckelbenet, fick hjälp av sin lagkamrat att lyfta TV-puckspokalen som är för tung för en hand.