fbpx

Norrbotten kan bli årets exportregion

Som ett led i arbetet med att öka exporten från hela landet delar regeringen ut priset Årets exportregion. Region Norrbotten är en av tre regioner som är nominerade, enligt ett pressmeddelande.
– Vi är mycket glada över att Regeringen har nominerat Norrbotten till Årets exportregion. Norrbotten genererar ett stort bidrag till hela Sveriges utveckling tack vare vår starka basindustri inom mineraler, stål och skog samt genom en växande besöksnäring, säger Janus Brandin, regional utvecklingsdirektör i Region Norrbotten.
Regeringen vill med priset främja svensk export och uppmärksamma regioner som framgångsrikt samverkat mellan regionala aktörer och som skapat bättre förutsättningar för företag att lyckas i sina exportansträngningar, och därigenom bidragit till tillväxt och jobbskapande. Priset delas ut på fredag den 22 oktober av utrikeshandelsminister Anna Hallberg i närvaro av H.K.H. Prins Daniel.
Nominerade regioner till Årets exportregion är, Norrbotten, Halland och Skåne.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

3 kommentarer på “Norrbotten kan bli årets exportregion

  1. Jordens tillgångar som t.ex. mineraler är inte oändliga! Säg det till en höger politiker som ser tillväxt här och nu som inget problem! Jag titta på Moderaternas stämma idag om bl.a infraktursatsningar på ca 700 miljader kronor som regeringen vill göra. Här vill partiledningen, trots påtryckningar, inte redovisa vilka objekt de vill satsa på?? Vid ev. regeringsskifte skulle jag vara rejält orolig att högern åter stoppar, som 2006, byggandet av Norrbottniabanan till Luleå!

  2. Vi som inte är alltför senila minns att några ansåg det vara lönsammare att saluföra våran eftertraktade järnmalm ut på världsmarknaden än att enbart studsa boll i Pajala. Klirret från uträkningens resultat ekar numera ända ner till Smygehuk.

  3. Ökad export.jordens resurser tar slut i augusti.men öka ska det.hehe det låter ju bra de.bla. bla.jada.jada

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN