Norrbotten når inte miljömålen 2030

Norrbotten kommer inte att kunna uppfylla alla länets miljömål till 2030.

Det visar Länsstyrelsens årliga uppföljning av arbetet med länets 16 miljömål.

– Många mål har en bra bit kvar, exempelvis bevarande av biologisk mångfald. Områden som går bättre är restaurering av vattendrag och skydd av vattentäkter, även om det går för sakta för att nå målen, säger Länsstyrelsens miljömålssamordnare Jörgen Naalisvaara via myndighetens hemsida.

Uppföljningen visar samtidigt att fler vill bidra med miljöåtgärder. Länsstyrelsen uppger att 100 miljöåtgärder har genomförts i länet i år. Bland annat handlar det om fler naturreservat, åtgärder för hotade arter och insatser mot invasiva främmande arter.

– Vi har också beviljat statliga medel till kommuner och föreningar för lokala miljöåtgärder så att ännu fler aktörer kan delta i åtgärdsarbetet, säger Jörgen Naalisvaara.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

6 kommentarer på “Norrbotten når inte miljömålen 2030

 1. Klimatet är vad det är. fixa elpriserna till normala priser , en jäkla cirkus är det med detta lekande med folkets boende ock ekonomi

 2. Hoppsan! Vi får nog göra något drastiskt och ohumant för att nå dessa mål som inte har människors hälsa eller väflärd i åtanke! Vi kanske kan be EU skärpa till oss via restriktioner på användning av brännbart i värmeverken! (Oj, dom försöker redan…. öhm…. kanske vi kan göra pengar värdelösa och hoppas på det bästa?……var är Greta när vi behöver henne…….)

 3. Det är tyvärr för sent med miljöåtgärder. Planeten är tyvärr överbefolkad och Sverige bidrar med det.

  • @Ferrum. Hur bidrar Sverige till överbefolkningen? När folk flyttar så blir det färre på avflyttningslandet och fler i det nya landet…ingen ökning totalt sett…

   • Absolut! Sverige bidrar till överbefolkning. Vi är snart 11 miljoner i Sverige. 2017 passerade vi 10 miljoner. Världens befolkningsmängd är snart 8 miljarder. Det kommer inte finnas mat åt alla.

  • Finns andra länder som bidrar med än Sverige – och andra län som bidrar mer än Norrbotten. Till överbefolkningen, alltså.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

”Döda” Northland-aktier kan ge återvunna pengar

De som äger Northland-aktier och andra värdepapper köpta under en viss period kan få återvinning på sina ”döda” aktier. Två före detta Northland-chefer har gått med på att betala skadestånd på 80 miljoner kronor till före detta aktieägare, även i Tornedalen.

Haparandatrion som säkrade guldet

Norrbotten vann en historisk TV-puckseger i finalmatchen mot Stockholm Syd. Haparandaspelaren och lagkaptenen Vilmer Tammilehto, som brutit nyckelbenet, fick hjälp av sin lagkamrat att lyfta TV-puckspokalen som är för tung för en hand.