fbpx

Norrbottens TV-pucklag går för vinst

Högerforwarden Kim Keskitalo är taggad inför kvartsfinalmatchen mot Södermanland i TV-puckfinal. Foto: Oliver Åström

Idag torsdag startar finalen i TV-pucken nere i Gävle. Hockeyspelaren Kim Keskitalo fostrad i Haparanda/Tornios ungdomslag finns med i Norrbottens lag.

– Det ska bli kul, vi har ett bra lag, vi tänker vinna, säger Kim Keskitalo inför kvartsfinalmatchen.
Finalen i TV-pucken inleddes redan under onsdagskvällen. På plats i Gävle och hejar är familjen mamma Jaana, pappa Toni, storasyster Julia och pojkvännen Lucas.
– Det var en fin invigning igår (onsdag) kväll i konsert huset i Gävle. Grabbarna och hela teamet runt är taggade till tänderna. Efter lång förberedelse är det äntligen dax, säger pappa Toni Keskitalo.
Ska bli kul
Första pucken i årets final släpps klockan 10.20 på torsdagen och klockan 12.10 ärr det dags för Norrbotten att presentera sig i ett möte mot Södermanland. Med tre timmar till match får HB ett par ord med den Haparandafostrade högerforwarden:
–Det känns bra, det ska bli kul, lite nervöst men det är bara att njuta.
Under gruppspelet gjorde Kim Keskitalo en fin insats och bidrog till Norrbottens avancemang till finalen med det fem mål och tre assist under fem kvalmatcher.
Tänker vinna
Ett tuffare motstånd än i gruppspelet väntar men Norrbottens plan är att vinna.
– Det kommer gå bra vi har ett bra lag. Vi ska följa gameplan och vara starka, säger Kim Keskitalo som tror att de har goda möjligheter att vinna och ta sig vidare till semi.
Vinner Norrbotten matchen mot Södermanland är de vidare till semifinal på lördag, förlorar de blir det placeringsmatch under fredagen.
Även tjejernas finalmatcher i TV-pucken spelas under helgen. Norrbotten med Pajalaspelaren Elisia Kulju Blanck och Övertorneåspelaren Minja Ylitalo Pieti gick dock inte vidare från kvalspelet.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

1 kommentar på “Norrbottens TV-pucklag går för vinst

 1. Fantastiskt spel idag 🔥💪🏻 (synd att ert mål dömdes bort)
  Så stolta över dig, Kim och hela laget 🔥💪🏻
  Heja Norrbotten 👊🏻🔥

  Heja till fortsatt spel och heja till även tjejerna 💪🏻🔥

  Ni är grymma 👊🏻

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Myggrik midsommar med mörka moln

Man kan undra om väderguden är dadaist – med massiv hageleld i Seskarö som på några minuter förvandlar festplatsen till leråker och skyfall mitt under ringlekar vid Kukkolaforsen. 

Brottarmästaren grep in när polisen var långt borta

Kände Haparandaprofilen och mästerbrottaren Tomas Johansson gjorde en hjältemodig insats på måndagskvällen när han skyddade allmänheten från en påverkad och förvirrad man som beväpnat sig – med en borrmaskin. 

Evenemang i Tornedalen

Här följer en sammanställning av några av de evenemang som äger rum i Tornedalen under sommaren, på både svenska och finska sidan av gränsen. 

Solen sken på studenterna

Glädjen var stor när studenterna vid Gränsälvsgymnasiet i Övertorneå sprang ut till strålande sol och alla anhörigas gratulationer. 

”Ska bli konstigt att inte plugga”

Efter regn kommer sol, sägs det. Det fick studenterna från Laestadiusskolan i Pajala erfara när de efter hällregn, i sol fick vandra ut på den röda mattan och den påföljande balen på Folkets hus. ”Ska bli konstigt att inte plugga.

Tärendöholmen åter vandaliserad

Under lördagen ägnade sig ett tjugotal personer att städa upp och fräscha till Tärendöholmen efter en lång vinter. På söndag återvände fastighetsansvarig Petter Stridsman och upptäckte då att det under natten skett skadegörelse på holmen. 

Glamouröst när studenterna gled in på bal

Studenterna i Haparanda rullade in med flådiga bilar och sken ikapp med solen när de gick på den röda mattan till Stadshotellet för årets upplaga av studentbalen. Nära och kära hade samlats för att se de glamourösa och stiliga ungdomarna,

”Dyrt fiskekort tar död på sportfisket”

Det gemensamma fiskekortet mellan Finland och Sverige i den del av Torneälven som utgör gränsälv, är dyrt och tar död på sportfisketraditionen, hävdar sportfiskeentusiasten Leif Taavola i Juoksengi. ”Fiskekorten ger pengar till byasamfälligheterna och kan ses som byautveckling”, säger, Ilkka