fbpx

Norwegian upphör med långdistansflyg

Det norska flygbolaget Norwegian ställer om och upphör med långdistansflyg, skriver flygbolaget i ett pressmeddelande på sin hemsida. 

Norwegians nya affärsplan baseras på ett europeiskt kordistanslinjenät. Bolaget ska erbjuda billiga flygbiljetter på inrikesresor i Norge, resor i Norden samt mellan Norden och andra viktiga destinationer i Europa.

– Inrikesresor i Norge och flygningar mellan vår nordiska hemmamarknad och resten av Europa har alltid varit själva ryggraden i Norwegians linjenät och det är just det som ligger till grund för hur Norwegian ska se ut i framtiden, säger Norwegians koncernchef Jacob Schram.

Pandemin har orsakat en kraftig minskning av efterfrågan på framförallt långdistansflyg. Norwegians hela Dreamlinerflotta har varit parkerad sedan mars 2020 och det finns en stor osäkerhet kring efterfrågan på långdistanslinjer framöver.

”Med sådana förutsättningar är Norwegians långdistansverksamhet inte hållbar och bolaget har därför beslutat att avveckla den”, står det i pressmeddelandet.

 

 

 

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN