fbpx

Nu får 40-plussare boka tid

Nu kan alla som är 40 år och äldre boka tid för vaccination mot covid-19.

Region  Norrbotten meddelade under torsdagen att nu kan personer födda 1981 och tidigare boka tid genom att gå in på 1177.se.

Den som inte har e-legitimation eller behöver hjälp med att boka kan ringa 010-452 63 03. Det är samma tider som finns tillgängliga för bokning oavsett hur man bokar.

– Det kan hända att den första lediga tiden finns först i slutet av juni och det beror på att vi inte får så mycket vaccin just nu. Du får inte en tidigare tid om du ringer oss, utan alla bokningsbara tider finns också på webben, säger chefsläkaren Pia Näsvall.

Dessutom har en väntelista öppnats för de som är 40+ och snabbt kan ta sig till vaccinationsmottagningen.

En nyhet är att gravida som är i graviditetsvecka 12 eller senare kan vaccineras. När gravida vaccineras beror på vilken grupp man tillhör, just nu är det gravida i riskgrupp och gravida som är äldre än 35 år som kan boka tid.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

2 kommentarer på “Nu får 40-plussare boka tid

 1. När får vi som inte tog Astra Zenekas vaccin?
  Vi som var där och satt med uppkavlad ärm färdig för sprutan, först där fick man veta vad det är för sorts vaccin jag upplevde detta som Nord Korea fasoner, nu skall vi tydligen inte få någon vaccin alls utan stå
  där ovaccinerde och kanske möjligen vara smittspridare, det var och är viktigt att helst alla vaccinerar sig solidariskt.
  Jag anser att på grund av mina underliggande sjukdomar vill jag få vaccin av annan sort än Astra.
  Jag bötfälldes för vägran att vacinnera mig med Astra fick en faktura på 400 kr+50 kr fakureringsavgift med beteckning Uteblivet Läkarbesök jag har ju inte uteblivit från något bokat besök, varför kan dom inte kalla det för vägran att låta sig vaccineras sig med Astras vaccin ?!
  Birger

  • Jos olisit solidaarinen,olisit ottanut tuon Astra Zenecan rokotteen.Riskiryhmään kuuluminen ei automaattisesti tarkoita,että tuon rokotteen ottaminen olisi sinulle erityinen riski. Niitä vakavia haittavaikutuksia llmenee tyyliin yhdellä miljoonasta (1/1000000).Vakavaan Covid19 tautiin sairastumisen mahdollisuus on HUOMATTAVASTI suurempi kohdallasi.Minä olisin mielelläni ottanut tuon rokotteen puolestasi…. Sinä taas tuhlasit toiminnallasi aikaa rokottavalta henkilökunnalta sekä hidastit sujuvaa rokottamiskampanjaa.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN