fbpx

Nu införs drop-in för alla doser i hela länet

Nu behöver ingen längre boka tid för vaccin mot covid-19. Drop-in  gäller på samtliga vaccinationsmottagningar i länet.

Oavsett vilken dos man ska ta går det nu bra att komma oanmäld för att få sin vaccinationsdos.

– Vi vill göra det så enkelt som möjligt för norrbottningarna att ta sina doser. Det är bra att få det gjort innan sommaren och semestern om man till exempel vill resa någonstans, säger Pia Näsvall, hälso- och sjukvårdsdirektör och vaccinationssamordnare.

Men det går fortfarande att boka en vaccinationstid. Och då går man före eventuell kö på mottagningen.

Region Norrbotten uppger vidare att införandet av drop-in sammanfaller med den nationella vaccinationsveckan, som inleds på måndag. ”Då kommer vaccination mot covid-19 uppmärksammas lite extra så att så många som möjligt har den information och kunskap som behövs för att göra ett genomtänkt val om sin vaccination”.

På 1177.se finns öppettider till alla vaccinationsmottagningar. Flera vaccinationsmottagningar har extra öppet under kvällstid och helger just nu.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

2 kommentarer på “Nu införs drop-in för alla doser i hela länet

 1. Andra tidningar rapporterar om ökad spridning av Covid…visserligen i fjärran land men det brukar ju även sprida sig till Ärans och hjältarnas land Sverige..
  nu gäller det att få fart på Vaccineringarna annars blir det en svår situation till hösten … kanske lagom till valet..

  • Vem vet, det kanske kommer en TBC-pandemi i stället som omväxling? Det sägs ju vara ett stort problem i Ukraina. Corona har nog de flesta tröttnat på vid det här laget.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

HB granskar: Vad hände med värmeverket?

Nu kan HB avslöja att mycket har gått snett med den nya pannan på Haparanda Värmeverk – trots att konsulter anlitats för elva miljoner. Konsulternas kalkyler höll inte. Viktiga delar från förstudien kunde inte installeras. Kommunens borgen är förbrukad. Installationen är försenad med 3,5 år och en strid om viten för miljoner hotar.

Hälsoprojekt för personalen som utför de tyngsta jobben

– Med stöd från ett beslut i socialnämnden kommer vi att satsa 1,5 miljoner kronor på ett hälsoprojekt för stöd- och omsorgspersonalen, säger Peter Juntti, socialchef vid Övertorneå kommun.
I bakgrunden ligger att stöd- och omsorgsförvaltningen under sommaren 2022 fick ett extra prestationsbaserat bidrag från Socialstyrelsen. Efter beslutet om inriktningen för vart pengarna ska gå är det snart dags för det hälsofrämjande arbete som ska ingå i Hälsoprojektet.

Bygger kreativ miljö i Risudden

Det har väl knappast undgått någon att styrelsen för Konsthall Tornedalen har anställt en chef. Samtidigt fortsätter verksamheten i Risudden vid Art Hotel, som tar emot gäster, just nu en produktiv författare, som av det Norrländska litteratursällskapet ”Författarcentrum Norr” är bjuden på gratis boende för att ges chans skapa i en kreativ miljö.