fbpx

Nu kan alla vuxna boka tid för vaccination

Från och med idag, fredag, är vaccinationsbokningen öppen för alla som är äldre än 18 år.

– Nu när sommaren närmar sig väljer vi att öppna bokningen för alla, så att norrbottningarna lättare kan planera sin semester, säger Pia Näsvall, hälso- och sjukvårdsdirektör och vaccinationssamordnare, i ett pressmeddelande.

Det innebär att alla som har fyllt 18 år kan boka tid för covid-19-vaccin, vilket görs enklast via 1177.se. Lediga tider kommer att släppas löpande. Den som inte har e-legitimation eller behöver hjälp med att boka kan ringa 010-452 63 03. Det är samma tider som finns tillgängliga för bokning oavsett hur man bokar.

– Det kan hända att du inte får en tid på en gång, det beror lite på hur många som bokar. Om det inte finns tider lediga, försök igen senare, säger Näsvall.

Region Norrbotten meddelar vidare att under fredagen drabbades 1177 av en driftstörning som påverkade möjligheten att boka tid.

– Det är olyckligt att driftstörningen dök upp samma dag som vi öppnar bokningen för alla men vi hoppas att problemet snart är åtgärdat, säger Pia Näsvall.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

1 kommentar på “Nu kan alla vuxna boka tid för vaccination

  1. Till er som gnäller att det kommer till Haparanda från andra kommuner och vaccineras. Ni har samma rätt som alla andra och boka sprutorna på annat håll så sluta gnälla.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN