fbpx

Ny näringslivschef till Haparanda

HAPARANDA: Haparanda stad har anställt en ny näringslivschef, Bengt Strandberg.

Strandberg uppges ha lång erfarenhet av ledning och försäljning, då han bland annat har varit delägare i bildelsföretaget Laitis.

För närvarande arbetar han som näringslivschef i Älvsbyn.

– Jag ser fram emot att gå in i rollen som näringslivschef i Haparanda och få bidra till att skapa förutsättningar för ett växande näringsliv och fler arbetsplatser, säger Strandberg i ett pressmeddelande.

Han uppger vidare att fokus kommer självklart att vara på företagsetableringar.

Haparanda stads kommundirektör Lena Ekh uppger i sin tur att hon är nöjd med rekryteringen.
– Vi hälsar Bengt välkommen till oss i Haparanda. Vi har nyligen anställt en ny företagslots och med Bengt i vårt lag får vi ännu mera kraft att lyfta näringslivsfrågorna i kommunen, säger Lena Ekh.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

24 kommentarer på “Ny näringslivschef till Haparanda

 1. ”Ha koll” vem tycker du man ska kritisera om inte den som står för yttersta ansvaret gentemot folket samt är nöjd med beslutet öppet i tidningen?

 2. Många här som kritiserar kommunchefen och kritik haglar över vad som man fått gjort och inte gjort, vad som är rätt eller fel. Många har tydligen ingen kunskap hur en förvaltning fungerar. Kommunchefen har också en chef som kanske ska ha all kritik…kommuncefen får sina uppdrag eller projekt av kommunstyrelsen alternativt kommunfullmäktige. Poängen=forska lite djupare i vem/vilka som är sakägare i frågor och beslut innan ni hänger ut opolitiska tjänstemän.

 3. Hoppas Haparandabladets repprtrar söker Lena Ekh för svar på frågorna från användare ”Chockad”. Mycket bra frågor. Jag tror många är fundersamma.

 4. Lena Ekh är den sämsta satsningen Haparanda gjort.
  När näringslivet går på knä i mars höjs hennes lön från 78 000 till 80 000 kr och vad har hon för erfarenhet av näringslivet?
  Hon låter sina konsulter utveckla Haparanda på distans vilket hon själv också föredrar att göra men hur går det ihop?

 5. Det är helt overkligt hur många olika chefer lilla Haparanda har! Lönerna varierar från 35000 till 70000 i månaden. Och ingenting händer. Och kan inte hända heller. Utan Torneå är Haparanda bara en liten byhåla. Kompetensen finns inte. Denna nya chef kan inte göra läget bättre. Han skapade inga nya arbetstillfällen i Älvsby. Han blir en till distansarbetare i Haparanda, med en skyhög lön.

 6. skyll inte allt på kommundirektören utan det är högern med tornberg och sjp. som har tagit de slutliga beslutet. och varför ifrågasätter ingen anställningen av en företagarlots? vad har han uträttat i hans tidigare anställningar? inget skulle jag säga!

 7. Nu har det blivit inflation att anställa personer på näringslivskontoret och helst utifrån. Det blir nog bra med att fler och fler arbetar på distans och skickar räkningen till Haparandaborna. Vi har redan 3 konsulter som jobbar på distans och ingen känner till dem eller har någon nytta av deras uppdrag. När skall denna cirkus upphöra?

 8. Undrar vilket ”head hunter”-företag som Lena Ekh har använt för att få fatt i den här tilltänkta framtidsmannen… Hoppas HB bevakar ärendet och utan att ta hänsyn till politik, krasst ekonomiskt alltså!

 9. Tre frågor till Lena Ekh.
  1. Vad kommer anställningen av Bengt Stradberg (mp) kosta oss skattebetalare i lön,pension,fallskärm mm ?
  2. Hur motiverar du att anställa Strandberg efter hans bristande prestation i Älvsbyn?
  3. Varför är du som kommundirektör nöjd med rekrytering av Strandberg som näringlivschef i Haparanda, enligt Haparanda bladet?

 10. Som vanligt i Happis, dömer man ut folk innan de ens fått chansen att visa vem de är och vad de kan. Ja, inte alla förstås, det beror förstås på vem man är.

 11. Nyt lähinnä tarvittaisiin ”servicepersonal” aika runsaasti,ettei
  ihmisiä,etenkin vanhuksia,eläkeläisiä jätetä syrjään.
  Eihän täällä eläkeläispalveluita juuri ole ollenkaan.
  Sanokaa jos tiedätte?

 12. Konstigt Nu har de anställt ytterligare en som ska jobba mot företag i kommunen. Så nu är dom fyra

 13. Vad skall mannen som kan hälsa på folk fd bankchefen göra blev inte han anställd som att fixa företag till Haparanda skall han ta över kultur/fritid

 14. Att ge en bild att fysisk handel handel kommer tillbaka? Bengt har uttalats sig att fysisk handel kommer tillbaka på hans förra jobb???. https://www.svt.se/nyheter/lokalt/norrbotten/manga-tomma-affarslokaler-i-alvsbyn
  Internethandel tar över som aldrig förr. Tror företagare som tror fysisk handel kommer tillbaka har en finger med i spelet. Men Amazon anställer just nu mitt i coronakrisen 100 000 nyanställda. Bara kotipizza i finland har under en vecka fått 30 000 nya kunder. Bengt du är ute och cyklar på 90 talet!!

 15. Det var ingen lång karriär i Älvsbyn för honom. Han började där augusti 2017 och slutar nu. Han är miljöpartist. När man läste reportage om honom i Piteå-Tidningen så får man lite de´vaju känslan när han säger : ”Jobbat mest med ledning och försäljning… men sen har mest handlat om försäljningsuppdrag…” Lycka till!

 16. Måste bara vara ett aprilskämt
  Jobbat på laitis?
  Näringslivschef?

 17. Kommunanställda ökar inte med den här tjänsten utan man tillsätter en vakans. Så länge man envisas med att förhandla upp löner för alla och inte bara för dom som faktiskt presterar så kommer aldrig mängden folk på golvet att öka. Sitt ner i båten.

 18. undrar vad den nya ”Staben” kommer att kosta i drift…Hoppas HB följer upp och rapporterar vad dom kan se att dessa handplockade har lockat till kommunen med stora bidrag eller utan bidrag från Kommunkassan…Har någon följt upp vad den handplockade mannen har fått till stånd i Älvsbyn…

 19. De kommunanställda bara ökar. jag trodde de nya makthavarna skulle städa upp i kommunhuset.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Manliga städare trampar in i damernas duschrum

På Torneå badhus kan nakna badgäster överraskas av att manliga städare trampar in i damernas duschrum, medan kvinnliga städare trampar in i herrarnas. Kaisa Metsähalme tycker inte att det är okej. 

Anna-Lisa blev telefonist som femåring

När Leipijärvi fick telefonservice blev femåriga Anna-Lisa Harila byns telefonist. Deras hus låg lägligt, nära vägen och mitt i byn. HB har träffat den kavata flickan som numera heter Häggström, fyller 87 år i juni och är bosatt i Kalix.

Prova på-dans under dansveckan

Under PRO:s nationella dansvecka fick seniorer i Haparanda testa på bland annat Linedance. 

Smög igång premiäröppning

I juli förra året tog företagarna Janne Lind samt syskonen Stina och Viktor Medström, över River motell/restaurang/camping i Haparanda. Efter en storrenovering var det i går dags för en smygöppning. 

MC- och bilentusiaster njöt av våren

Gatorna i centrala Torneå fylldes av mullrandet av motorer den första maj när det var dags för den traditionella paraden för motorentusiaster. 

Majblomma hjälper barn att blomstra

HB har träffat den enda klassen i Haparanda som säljer majblommor. Barn som gärna hjälper andra barn att få en drägligare tillvaro. 

Fyrbenta hjälper tvåbenta

I onsdags firades den internationella ledarhundsdagen och i Torneå uppmärksammades detta med informationsdag vid köpcentret. 

Svefi bjöd in till öppet hus

Sverigefinska folkhögskolan slog upp portarna under onsdagen och bjöd in till öppet hus. 

Dansglädje på scenen

Föregående helg fylldes Folkets hus i Haparanda av talang när dansskolan Stage bjöd på årets vårshower.