fbpx

Ny typ av vårdplatser

Region Norrbotten ska öppna en ny enhet för öppenvård på Sunderby sjukhus.

Enheten ska vårda patienter från akutmottagningen som väntar antingen på att skrivas ut eller på en vårdplats på en annan avdelning på sjukhuset.

Enligt ett pressmeddelande kommer den nya enheten att vara en förlängning av akutmottagningen. Där kan patienter vårdas i upp till ett dygn.

– Här kommer man få ligga i en riktig säng, man kommer att kunna få mat från köket och patienten kommer att få den omvårdnad som hen behöver, säger Mattias Josefsson, verksamhetschef för akut omhändertagande.

Totalt rör det sig om 8-12 akutvårdplatser, beroende på hur många medarbetare de kan rekrytera. Både medarbetare och en enhetschef ska anställas.

Platsen för nya enheten blir gamla extraakuten.

– Där finns redan läkemedelsrum, gas, sköljrum och annat som vi kommer att behöva, säger Mattias Josefsson.

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

1 kommentar på “Ny typ av vårdplatser

  1. backgården sista idiotiska förslag om nya vårdplatser. de är väl bra. men de är inte vårdplatser som behövs utan ny personal som ska bemanna dessa nya vårdplatser. och var finns dessa nämda personal. i sverige finns det ingen brist på personal inom vården. varför? för personalen finns på dessa oseriösa bemanningsföretag som högern har beslutat om enl deras liberala politik. de är fakta. och liberal politk går ju ut på att privata ska ta över all vår välfärd som det är i usa. där pengar i börsen med privata försäkringar ska styra om du får vård eller inte. i usa frågar dom privata ambulanspersonalen de första om man har en försäkring. om inte så lämnar dom platsen. de är fakta- och det är KD:s politik som ska införas även i sverige. visst är det skrämmnde!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

”Döda” Northland-aktier kan ge återvunna pengar

De som äger Northland-aktier och andra värdepapper köpta under en viss period kan få återvinning på sina ”döda” aktier. Två före detta Northland-chefer har gått med på att betala skadestånd på 80 miljoner kronor till före detta aktieägare, även i Tornedalen.

Haparandatrion som säkrade guldet

Norrbotten vann en historisk TV-puckseger i finalmatchen mot Stockholm Syd. Haparandaspelaren och lagkaptenen Vilmer Tammilehto, som brutit nyckelbenet, fick hjälp av sin lagkamrat att lyfta TV-puckspokalen som är för tung för en hand.

Kulturell orgie i hippt polcirkelland

Tornedalsteaterns multiföreställning Pohjoinen-Davvi-Nord får publiken att häpna. Det är en minst sagt flexibel ensemble som löser upp tidsplan och identitetslager.