fbpx

Ny typ av vårdplatser

Region Norrbotten ska öppna en ny enhet för öppenvård på Sunderby sjukhus.

Enheten ska vårda patienter från akutmottagningen som väntar antingen på att skrivas ut eller på en vårdplats på en annan avdelning på sjukhuset.

Enligt ett pressmeddelande kommer den nya enheten att vara en förlängning av akutmottagningen. Där kan patienter vårdas i upp till ett dygn.

– Här kommer man få ligga i en riktig säng, man kommer att kunna få mat från köket och patienten kommer att få den omvårdnad som hen behöver, säger Mattias Josefsson, verksamhetschef för akut omhändertagande.

Totalt rör det sig om 8-12 akutvårdplatser, beroende på hur många medarbetare de kan rekrytera. Både medarbetare och en enhetschef ska anställas.

Platsen för nya enheten blir gamla extraakuten.

– Där finns redan läkemedelsrum, gas, sköljrum och annat som vi kommer att behöva, säger Mattias Josefsson.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

1 kommentar på “Ny typ av vårdplatser

  1. backgården sista idiotiska förslag om nya vårdplatser. de är väl bra. men de är inte vårdplatser som behövs utan ny personal som ska bemanna dessa nya vårdplatser. och var finns dessa nämda personal. i sverige finns det ingen brist på personal inom vården. varför? för personalen finns på dessa oseriösa bemanningsföretag som högern har beslutat om enl deras liberala politik. de är fakta. och liberal politk går ju ut på att privata ska ta över all vår välfärd som det är i usa. där pengar i börsen med privata försäkringar ska styra om du får vård eller inte. i usa frågar dom privata ambulanspersonalen de första om man har en försäkring. om inte så lämnar dom platsen. de är fakta- och det är KD:s politik som ska införas även i sverige. visst är det skrämmnde!!

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Avtalsskandal i Pajala: Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal

HB kan idag avslöja en av de största kommunskandalerna i Norrbotten i modern tid. Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal i Pajala. Konsulter har slutattesterat egna kostnader och fakturor. Revisorerna avstyrker nu ansvarsfrihet för kommunstyrelsen. 

Manliga städare trampar in i damernas duschrum

På Torneå badhus kan nakna badgäster överraskas av att manliga städare trampar in i damernas duschrum, medan kvinnliga städare trampar in i herrarnas. Kaisa Metsähalme tycker inte att det är okej. 

Anna-Lisa blev telefonist som femåring

När Leipijärvi fick telefonservice blev femåriga Anna-Lisa Harila byns telefonist. Deras hus låg lägligt, nära vägen och mitt i byn. HB har träffat den kavata flickan som numera heter Häggström, fyller 87 år i juni och är bosatt i Kalix.

Prova på-dans under dansveckan

Under PRO:s nationella dansvecka fick seniorer i Haparanda testa på bland annat Linedance. 

Smög igång premiäröppning

I juli förra året tog företagarna Janne Lind samt syskonen Stina och Viktor Medström, över River motell/restaurang/camping i Haparanda. Efter en storrenovering var det i går dags för en smygöppning. 

MC- och bilentusiaster njöt av våren

Gatorna i centrala Torneå fylldes av mullrandet av motorer den första maj när det var dags för den traditionella paraden för motorentusiaster. 

Majblomma hjälper barn att blomstra

HB har träffat den enda klassen i Haparanda som säljer majblommor. Barn som gärna hjälper andra barn att få en drägligare tillvaro. 

Fyrbenta hjälper tvåbenta

I onsdags firades den internationella ledarhundsdagen och i Torneå uppmärksammades detta med informationsdag vid köpcentret. 

Svefi bjöd in till öppet hus

Sverigefinska folkhögskolan slog upp portarna under onsdagen och bjöd in till öppet hus.