fbpx

Nya civilområden ska stärka försvaret

Den 1 oktober inrättas sex nya civilområden i Sverige för att återuppbygga och förstärka det svenska försvaret.

Det var i maj månad som regeringen beslutade om en myndighetsreform för civilt försvar och krisberedskap. En högre regional nivå inrättades med syftet att återuppbygga, stärka och kraftsamla totalförsvaret, skriver Länsstyrelsen i Norrbotten i ett pressmeddelande.

Bland annat innebär reformen att tio statliga myndigheter får ansvar för varsin beredskapssektor och att Sveriges 21 länsstyrelser delas in i sex geografiska civilområden. Norrbottens länsstyrelse ingår i det norra civilområdet där den också är ansvarig för området.

– Det här är ett viktigt steg framåt för att kunna återuppbygga ett starkt civilt försvar. Att införa civilområden gör att vi ytterligare kan stärka totalförsvaret och samverkan med Försvarsmakten, både i fredstid och i händelse av höjd beredskap. Jag är glad över att vi i Norrbottens län har fått förtroendet att leda det arbetet inom det norra civilområdet, säger Lotta Finstorp, landshövding i Norrbottens län, i ett pressmeddelande.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

2 kommentarer på “Nya civilområden ska stärka försvaret

  1. Här fortsätter Sossarnas förstärkning av svenska total försvaret! Bra beslut för att öka civilförsvar-och krisberedskap med ökade resurser! Man får hoppas att nya höger regeringen inte stryper resurserna som brukligt varit sedan 2006!

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN